|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jok, jok in jok
12.9.2007 9:06:12   
Bejba
Joj, mene tale jutra totalno psihično izčrpajo. S septembrom sta oba naša miškolina v vrtcu, prej je bil le ta večji.
Itak je misija nemogoče že jutranje vstajanje, oblačenje in odhod od doma, ampak to še nekako preživimo in potrpimo.
V avtu je tudi še ok. Potem pa se začne. Ko prestopimo vrata vrtca se ta mali (16 m) že začne jokati in se me oklepa. Tako milo me stiska, da se meni srce para user posted image . Ko ga predam vzgojiteljici se joka in dere kot bi ga iz kože dajali (resnično nehumano), ga slišim potem še na parkirišču, ki je kar nekaj stran od njihovega okna. Potem peljem še ta večjega (skoraj 3 leta), ki mi zjutraj sveto obljubi, da danes pa ne bo jokal v vrtcu, pa je precej podobna situacija kot pri tamalem. Danes je že v avtu začel s kričanjem in jokom, da on pa ne gre v vrtec in potem sem ga komaj prinesla notri in kričečega oddala vzgojiteljici. Verjetno si potem predstavljate kako se počutim na poti v službo user posted image user posted image user posted image .
Naj povem, da ta večji hodi v vrtec že od vsega začetka (od 1. leta), pa so bila redka obdobja, ko je z veseljem šel in mi v slovo pomahal.
Letos pa so še spremenili lokacijo in vzgojiteljice, tako da je še huje. Pa še tak občutljivček je, da ga vsaka sprememba takoj spravi iz tira user posted image .

Meni bo srce počilo.

Kdaj se to neha, če se sploh (predvsem pri ta malem, ki je sedaj drugi teden v vrtcu). Kako si želim, da bi šla z nasmehom notri, mi pomahala, jaz pa z usti do ušeš šla potem v službo.

Je še pri kateri podobna situacija?

Pozdravček, Bejba

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jok, jok in jok
12.9.2007 9:12:45   
Marogica
SEm ravno včeraj ali predvčerajšnjim na podoben post odgovarjala. Naš ta mlajši je še v jasli s 15. meseci in je zjutraj jokal vsak dan ca. 1 mesec. Res je hudo slišati svojega otroka, ki neutolažljivo joka.... Tudi, ko sva prišla po njega, je s tako "silo" pritekel k v vratom(da slučajno ne bi odšla brez njega), da se je nekajkrat spotaknil in padel, revež mali...

Po enem mesecu se je spremenilo, potem ga pa več iz vrtca nismo spravili...user posted image

Torej potrpi, ne pokaži pred otrokom, da ti je hudo, poslovi se na kratko, "oddaj" otroka in pojdi... Saj bo minilo, slej ko prej.

Ta večji pa najbrž "ponavlja" za malim, mislim, da ko se bo ta mlajši ustalil, se bo "umiril" tudi ta večji...

Dosti sreče in čim manj joka....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.9.2007 9:19:08   
Natas@
Živjo,

naš je v ponedeljek šel po več kot 14 dneh ponovno v vrtec. K isti vzgojiteljici in isto skupino, razlika je samo ta, da je kar precej novih. Vsah večer pove, da bo šel v vrtec, ker je tam lepo, zjutraj reče naj mu dam eno risanko ali pa kakšno od Čukov in en piškot ali bonbon in bo šel potem v vrtec, ampak ko pridemo v vrtec, se v garderobi začne dretje in metanje po tleh.
Dsnes sem imela s seboj še Tajo, ker se je mojega varstva Taje zjutraj na žalost končalo, potem pa si lahko predstavljaš kako je bilo. V eni roki tamala debelo gledala kaj se dogaja, z drugo roko pa nekakšno nošenje metajočega Anžeta, ki poleg vsega zraven še tuli. Pa na mojo srečo še polna garderoba staršev in njihovih otrok. Hec pa je, ko ga pridem iskat noče domov.
Tudi jaz se sprašujem, kdaj bo spet šel v vrtec brez tuljenja.

Lp

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.9.2007 9:46:44   
total
Mi smo šele začetniki in tut je malo danes jokal,ampak upam da bo kmalu bolje in da se bo navadil na okolje.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu Natas@)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
12.9.2007 9:54:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu total)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
12.9.2007 10:16:03   
Pikca
ja zdaj pa tudi naša jokauser posted image , prve dni je šla z veseljem v vrtec, lepo sodelovala in celo jedla v vrtcu, včeraj pa jok... in danes zjutraj spetuser posted image . očitno zapoznela reakcija ali kajuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.9.2007 10:38:35   
pety78
Tudi mi smo se soočali z grozovitim jokom, že ko smo prišli v garderobo. Komaj sem mu obula copatke gor, sedaj ga pa tistih nekaj metrov kar v copatih odpeljem. user posted image Kaj naj rečem, TRKAM, naš ne joka, ko ga oddam, gre lepo mirno k vzgojiteljici, ki ga takoj odpelje k oknu, mami leti ven in si pomahava. user posted image user posted image user posted image Sem pa bila prepričana, da bo dlje trajalo, da se bo navadil.
Tako da, drage mamice, ne obupat in ne jokat pred otrokom. Jaz sem mu res zelo, zelo veliko razlagala, da gre sedaj v vrtec, da se bodo tam igrali, kako je tam lepo, pa kaj vse imajo,  da bo pokazal traktorja, pa da pride mami ponj, oziroma sedaj hodi dedi. In mi zaupa, ker kar sem mu rekla, sva tudi naredila. Upam, da bo tako še naprej.

Je pa res hudo. Tako se mi smilijo mali čmrlji, ki jokajo. user posted image Saj se bodo hitro navadli, boste vidle. Jaz ta teden hodim res z veseljem v službo, prejšnji teden je bila pa katastrofa. Sem bila tudi čisto živčna, v nedeljo popoldan sem bila tako nervozna, da sem kar na WC letala, tako me je bilo strah ponedeljka. Ampak smo ga na lep, nežen način prepričali, da je lepo šel. Saj bo!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.9.2007 10:48:48   
piščanc
pri nas je pa situacija super, ko ga ati pelje v vrtec in katastrofa ko ga peljem jaz. pa je v vrtcu že od enega leta.

mislm, da ve, da se meni smili, atiju pa prav nič.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.9.2007 13:42:41   
Naja31
Moj hodi v vrtec šele 1 teden. Prejšnji teden je bilo porazno,ta teden je samo danes zjutraj malo zajokcal. PA še to semi zdi da zato ker je bil tudi mož zraven, do zdaj sem ga vedno samo jaz peljala.
Je pa ravno moj mož rekel, da je njemu  hudo in da ga on ne bi mogel pustiti tam če joka, očitno sem v naši družini jaz bolj trdosrčna.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.9.2007 14:33:07   
Pikca
vzgojiteljica mi je rekla, da začetna kriza traja ponavadi teden ali dva

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.9.2007 16:48:22   
Dolina
Mi smo tudi začeli letos z vrtcem, prejšnji teden. Prve dva dni jo je peljal mož, potem pa jaz, ker grem pač kasneje v službo. Ampak prve par dni je še lepo sprejela vrtec, se igrala, sodelovala, potem pa totalen odklop. Pri nas se začne dretje takoj, ko jo zjutraj zbudim in dokler jo ne pustim v vtrcu. Komaj jo dvignem iz postelje, me že vprašuje, če moram v službo in nato takoj v jok, da ona ne gre v vrtec, ker ji ni všeč. In tako je vsako jutro že en teden, v avtu se za kakšno minuto pomiri, potem spet vjok, ko jo pa oddam v vrtcu pa cela histerija. Vzgojiteljica mi jo kar takoj vzame iz naročja, ker ne pomaga, če ostanem z njo dalj časa. Tako, da tudi moja jutra so totalna katastrofa.
Malo se tolažim, da gre na bolje, ker je včeraj celo kosilo jedla user posted image user posted image  (sicer pa noče nič - ne vem, kako da ni lačna, ker zjutraj pije doma samo mleko).

Čakam na boljše čase, al pa na začetek porodniške, da jo bom imela doma (to bo pa šele januarja).

Upam, da se naši malčki čim prej navadijo v vrtec in se bomo lahko samo smejale za nazaj teh solznih dni.

Lp, dolina

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.9.2007 7:28:58   
NATAŠI
mi hodimo v vrtec drugi teden (stari eno leto) in je vedno jok ko grem. Me ne spusti in kar mendra na mestu. Težko je, ampak jaz imam super vrtec, mi vzgojitelica pošilja sporočila kaj počnejo in kako je tako da dobim že po parih minutah sms da je ok. bo pa tale jok trajal res kakšen mesec da se privadi in še mali je

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?