sirenetta
|
IZVIRNO SPOROČILO: nia5 Ko je moja bila stara 2 meseca sem jo dajala spat tam okrog 22-23-ih, zdaj pri dobrih 4m pa jo dajem spat okrog 21-ih, saj več gledat ne more. Problem pa je v tem, da ko zaspi, se po pol ure, največ uro zbudi in noče več zaspat, razen če grem spet skoz cel proces uspavanja na rokah. Ko pa tam okrog enajste spet zaspi pa spi tam 3-4 ure v kosu. Edino kar mi pade na pamet je, da ji je to prezgodaj za redno spanje, ampak se mi zdi to kar pozno in da bi jo rihtala v pižamico itd. ob desetih ali enajstih zvečer. Jaz bi ob tej uri že tako spala , kaj mislite zakaj se to dogaja; ideje, mnenja, izkušnje dobrodošle Kaj pa hranjenje? Moj se tudi vačsih zbudi po uri, dveh (spat gre okoli devetih), pa se uleževa na ta veliko posteljo, pa ga podojim, vse v popolni tišini in skoraj popolni temi (lučka od baby phona je edino prižgana). In zaspi takoj naprej še na zizi po nekaj minutah sesanja. Nekaj sicer še melje ampak spi zraven. Tako ostaneva ležat dokler ni čisto miren in dokler vidim, da res spančka. Pa po kakih 15, 20 minutah tako spusti iz ust zizo, ker je koma. Takrat se izmuznem iz postelje. Ko grem spat pa ga samo preložim iz velike postelje v njegovo in spi naprej. Pa brez kakega podiranja kupčka (včasih pa ga vseeno podre ravno ko ga dvignem za ga prestavit v njegovo posteljom kar tako mimogrede). Vse opravim vgl. v temi in v tišini. Če pa se predrami pa "ignoriram", ga samo opazujem ali samo vsako toliko pridem pogledat, kaj se dogaja, po potrebi dam dudo in se uspava sam (lahko se zgodi včasih da rabi malo več časa). Vgl. navadili smo ga, da ponoči ni animacije in da je mir. Tako tudi če se zbudi in se mu ne spi, govori sam s sabo, opazuje igračke na vrtiljakcu,...dokler ne zaspi naprej. A ja, star pa je 5 mesecev. No, mogoče je pa tvoja pikica samo še malo lačna ali pa bi se še malo cartala. Ne vem, nisem pristaš kakega pretiranega nošenja, še posebej ponoči ne . Akcija je bolj podnevi, ponoči mi je bolj mir, ležanje, cicanje, spančakanje.
|