Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Jih daste v vrtec, če so "bolni"? 9.9.2011 10:03:11
|
|
|
|
petea
|
Ja. Drugače bi bili celo leto doma.
|
|
|
|
RE: Jih daste v vrtec, če so "bolni"? 9.9.2011 10:09:27
|
|
|
|
LittleSun
|
Če je samo malo šmrkav, ga dam v vrtec. Če pa ima rumen gost izcedek in mu lije, pa tudi če nima vročine in ne kašlja ostanemo kak dan ali dva doma, da se malo pomiri, ampak se tak nahod tako razvije v kaj več.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 9.9.2011 10:19:47
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 9.9.2011 10:49:39
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Jih daste v vrtec, če so "bolni"? 9.9.2011 11:05:23
|
|
|
|
ronja
|
- prozoren smrkelj + nič vročine + nič kašljanja - vrtec - rumen ali zelen smrelj in/ali kašljanje - doma
|
|
RE: Jih daste v vrtec, če so "bolni"? 9.9.2011 11:17:50
|
|
|
|
ksenija12
|
Tak kot so že zgoraj napisale. Če nista 'kilava', sta normalno živahna, potem ja. Je pa res, da zmeraj opozorim vzgojiteljico, da mu malo teče iz noska, da mu malo pogosteje brišejo nos, pa prosim, da so bolj pozorni, da ne pije mrzlega itd.. Če pa se mi zdi, da ni zgolj nedolžno smrkanje, da nista razpoložena, potem pa sta preventivno doma. In si pišem 'preventivno' bolniško:):) Malo za hec, ja:)
|
|
RE: Jih daste v vrtec, če so "bolni"? 9.9.2011 19:07:47
|
|
|
|
nusi
|
a pa se za tako stvar sploh dobi bolniško?Ker jaz tudi pri svojem točno veml kdaj bo minilo in kdaj se nekaj kuha, samo do sedaj ni bil v vrtcu
|
|
|
|
RE: Jih daste v vrtec, če so "bolni"? 10.9.2011 8:55:49
|
|
|
|
jakipaki83
|
Enako kot večina. Če je smrkelj lepo prozoren in je dobro razpoložen gre v vrtec. Če je tečen pač ne. Pri nas je potek itak skoraj vedno isti. Suh kašelj in dobro razpoloženje 1. dan. 2. dan sledi tečnost, smrklja na kile in spreminjanje kašlja iz suhega v mokrega. Ko smo pri mokrem kašlju, smo po navadi na konju. Razpoloženje se popravi, smrka sicer še, ampak ni krize. Nusi - bolniška pa odvisno od P in tvoje službe. Dejstvo pa je, da ti noben delodajalec ne bo ravno ploskal, če si doma ob prehladih. Za otroka bi bilo pa tista prva 2. dneva to odlično. Ampak žal je tako, da je večina tudi ob tistih najbolj težkih dnevih prehladov v vrtcu. Pa tudi ob kakšni drugi bolezni . Vidim v naši skupini kakšnega tako bolanega otroka, da me kar srce boli. Ampak HB imamo vsaj vzgojiteljice precej ok in jih ni strah/sram poklicati starše in zahtevati, da po bolanega otroka takoj pridejo.
|
|
|
|
RE: Jih daste v vrtec, če so "bolni"? 10.9.2011 9:40:46
|
|
|
|
Najaa
|
Nahodni (prozoren izcedek) sta 8 mesecev od 12-ih tak da seveda gresta v vrtec. Če je izcedek zelen, vročina pa sta doma. Sam za nahod P niti ne da bolniške, niti meni se ne zdi to bolan otrok.
|
|
|
|
RE: Jih daste v vrtec, če so "bolni"? 10.9.2011 9:58:32
|
|
|
|
Dashenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojesonce Daste svoje otroke v vrtec, če imajo nahod, nimajo pa vročine in ne kašljajo? Sicer ni več v vrtcu, ampak z zgoraj opisano "boleznijo" je šla vedno v vrtec (ne glede na barvo smrkla). Je bilo pa to zelo redko, ker je na splošno zelo zdrav otrok, z dobrim imunskim sistemom. Razen noric, rotavisrusa pri 8m ter nekaj 3-4 dnevnih viroz pravzaprav sploh ni bila nič bolna.
|
|
|
|
RE: Jih daste v vrtec, če so "bolni"? 10.9.2011 11:06:21
|
|
|
|
Star_a
|
odvisno. Če fajn lije iz nosa sta bila doma,ker je treba vestno čistit noska.V vrtcu pa to žal ni mogoče.
|
|
|
|
RE: Jih daste v vrtec, če so "bolni"? 19.9.2011 10:11:27
|
|
|
|
dreamhorse
|
Odvisno od njenega razpoloženja. Če je dobre volje, igriva in ji "bolezen" ne pušča posledic, potem gre v vrtec, tudi če kašlja. Če pa je jokava, leži, utrujena, potem je doma... Če pa je vročina, pa je tako in tako vedno doma.
|
|
|
|
RE: Jih daste v vrtec, če so "bolni"? 21.9.2011 14:06:26
|
|
|
|
pajkolina
|
Pri vodenem izcedku gre, če porihtamo s fiziološko je ok. Ko pa je zeleno-rumen ostane doma, pa vročina gor ali dol.
|
|
|
|
RE: Jih daste v vrtec, če so "bolni"? 21.9.2011 16:49:31
|
|
|
|
urshak
|
Kako si pa lahko privoščite toliko bolniške? Jaz namreč delam v šoli in niti pod razno ne morem za vsak smrklj v bolniško, kakega drugega varstva pa tudi nimam.
|
|
|
|
RE: Jih daste v vrtec, če so "bolni"? 21.9.2011 18:33:05
|
|
|
|
botrca
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojesonce Daste svoje otroke v vrtec, če imajo nahod, nimajo pa vročine in ne kašljajo? da
|
|
RE: Jih daste v vrtec, če so "bolni"? 21.9.2011 19:38:32
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: pajkolina Pri vodenem izcedku gre, če porihtamo s fiziološko je ok. Ko pa je zeleno-rumen ostane doma, pa vročina gor ali dol. A vi imate prav po barvah ločeno?
|
|
RE: Jih daste v vrtec, če so "bolni"? 21.9.2011 21:32:50
|
|
|
|
pajkolina
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA IZVIRNO SPOROČILO: pajkolina Pri vodenem izcedku gre, če porihtamo s fiziološko je ok. Ko pa je zeleno-rumen ostane doma, pa vročina gor ali dol. A vi imate prav po barvah ločeno? ločujemo in recikliramo
|
|
|
|
RE: Jih daste v vrtec, če so "bolni"? 22.9.2011 8:58:18
|
|
|
|
november2010
|
pri nas imamo srečo zaenkrat in smo zelo malo bolani, ena do dve virozici letbo in to je to, pa tudi službo imam tako, ki mi omogoča da si kamot vzamem bolniško. V vrtcu pa najdeš od blago prehlajenih do otrok, ki bi po vseh pravilih morali biti doma.... potem se večina jezi na tiste starše, češ doma naj imajo otroke, ampak realnost je taka, da si nekateri enostavno ne morejo privoščiti bolniške, delodajaci komplicirajo, grozijo z odpovedjo id.... tako da realnost je žal taka :(
|
|
RE: Jih daste v vrtec, če so "bolni"? 22.9.2011 18:47:48
|
|
|
|
nusi
|
IZVIRNO SPOROČILO: november2010 ampak realnost je taka, da si nekateri enostavno ne morejo privoščiti bolniške, delodajaci komplicirajo, grozijo z odpovedjo id.... tako da realnost je žal taka :( razumem in sočustvujem, žal pa je druga plat taka, da ravno tiste reve, ki se tresejo pred delodajalci na vse mogoče načine poskušajo dobiti varstvo, od sosed do babic... jaz poznam pa par primerov, ki so fino razvajeni, lahko so doma in včasih tudi so, babice so frej, otrok pa bolan v vrtcu.
|
|
|
|
RE: Jih daste v vrtec, če so "bolni"? 23.9.2011 8:31:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Ali bi moral otrok ostati doma,če suho kašlja in to večinoma ponoči? Ker moja že dve noči kašlja in to večinoma suho.Bi jo morala imeti doma in iti z njo k zdravniku?Nima pa vročine nosek pa ima malo kot bi bil zamašen,drugače je pa dobre volje.
|
|
|
|
RE: Jih daste v vrtec, če so "bolni"? 23.9.2011 8:35:58
|
|
|
|
Star_a
|
užbe,zato imam malega lahko doma ob vsakem kašlju In verjamem da je težko vzeti bolniško,še posebno tistim staršem,kjer je otrok vsak teden doma. Jaz če bi imela službo,bi kaj kmalu verjetno šla ven.ker je pri nas trajalo 2 leti da se je uredilo.Bil je v vrtcu 2-3 dni ,potem je zbolel in bil teden dva doma.
|
|
|
|
RE: Jih daste v vrtec, če so "bolni"? 23.9.2011 8:50:05
|
|
|
|
benika
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja - prozoren smrkelj + nič vročine + nič kašljanja - vrtec - rumen ali zelen smrelj in/ali kašljanje - doma Enako.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.