crvicek
|
IZVIRNO SPOROČILO: crvicek IZVIRNO SPOROČILO: rinamali Pozdravljene punce! Vidim, da ste res prave poznavalke ginekoloških težav in tu dobim več odgovorov, kakor pri ginekologu. Prosila bi vas za nekaj pojasnil. Že 15 mesecev se trudiva in nisva še zagledala . Hsg opravljen. Spermiogram ok. Imam redne in kot ura točne menstruacije, tudi ovulacije, vsaj tako kaže merjenje bazalne temperature. Ampak imam tudi povečan jajčnik, kar bi lahko ukazovalo na PCOS. Zanima me ali je možno, da imam PCOS, kljub rednim menstruacijam in ovulacijam(možno da jajčece ne dozori dovolj)? Ginekolog je omenil tudi klomifen. Ali je pametno jemati klomifen, če so ovulacije prisotne? Namreč pogledal je vse moje grafe in rekel ok ovulacije imaš V katerih primerih se jemlje klomifen? Če te G ni spremljal z UZ med O, ne more zagotovo vedet če je res prišlo do O. Pa tudi pregled krvi progestorona v drugem delu ciklusa pove, če je prišlo do O. Jaz imam tudi svoje O in tudi tisti mesec ko me je prvič spremljal z UZ, so mi O testi zaznali LH vrh, a na UZ je bilo razvidno da do O ni prišlo. Folikel je zrasel do 14mm in zamrl. Potem sva se zmenila da me spremlja še naslednje cikluse in naslednji ciklus sem imela lep zrel folikel in je prišlo tudi do razpoka. Baje da vsaka ženska ima tudi anovulatorne cikluse, ki je lahko posledica stresa, bolezni... pri meni je bil tisti mesec zagotovo stres, ker sem čakala izvide hormonskih preiskav, ki pa so bili na koncu ok. No tako mi je kljub svojim predpisal stimulacijo, da se zadeva pospeši, ker po njegovem bi prej al slej prišlo tudi do zanositve, saj imam prehodne jajcevode, partner je ok, hormoni so ok. Ker pa že veliko časa čakava na , se je odločil za stimulacijo in prvi mesec sem dobila po 1 tbl klomifena, zdaj v drugem pa sem jemala po 2 tableti in ovulirali so mi 3 folikli. Upajmo, da se je vsaj eno jajčece srečalo s semenčecem! Aja pa od 14. dne dalje jemljem še Dabroston za debelitev sluznice, ker klomifen ima ta stranski učinek da jo tanjša in to je zelo neugodno za vgnezditev. Srečno! Aja še to... Če jemlješ klomifen kljub svojim O, je zelo pomembno da te G spremlja z UZ, da vidi reakcijo; saj je zelo nevarno da pride do hiperstimulacije. No saj to bi itak vedno morali, ampak ob svoji O, je toliko bolj nevarno. Pokazatelj za PCO je visok LH vrh več dni zapored. To lahko preizkusiš z ovulacijskimi testi. Jaz imam tudi redne M, na 28 dni in mi je rekel G da v takih primerih skoraj zagotovo odpade PCO.