|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jedilnik nosečnice
16.10.2008 10:11:59   
alijana
Pozdravljene.

Želim se zdravo oz. za nosečnico pravilno ali vsaj dobro prehranjevati. POvsod piše česa nosečniški krožnik ne prenese, nisem pa zasledila, ,da bi kje pisalo: primeri obrokov. Namreč zmanjka mi idej npr: za zajtrk, za malico, za kosilo, za večerjo.
Je kje kakšen link z jedilnikom oz obroki, ali pa če napišete kaj ve jeste. Hvala.

Lepo bodite in božajte svoje trebuščke.

Alijana.

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 16.10.2008 11:26:16 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: JEDILNIK NOSEČNICE
16.10.2008 10:28:42   
Anonimen
Ma kolko komplicirate!

Jest moraš tako kot si do sedaj, vendar se moraš določenim stvarem izogibat (tatarski, mastno, francoska.......)

Veliko sadja, zelenjave, vitaminov, mineralov

Pa kaj še jedilnike rabiš, ma dej no!

(odgovor članu alijana)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
16.10.2008 10:32:18   
TinaV*
uh pa res koliko kompliciranja....jaz sem jedla vse razen stvari ki napenjajo....ker ni glih dobro pa se ne pase user posted image user posted image user posted image
bolj kompliciras slabse je,...kak pa so nekoc jedli,mislite da so meli kakke jedilnike user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
jes kaj ti pase..po moje

09.10.2008 ob 07.21 se nama je rodila Larisa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.10.2008 11:14:55   
želva
IZVIRNO SPOROČILO: alijana

Pozdravljene.

Želim se zdravo oz. za nosečnico pravilno ali vsaj dobro prehranjevati. POvsod piše česa nosečniški krožnik ne prenese, nisem pa zasledila, ,da bi kje pisalo: primeri obrokov. Namreč zmanjka mi idej npr: za zajtrk, za malico, za kosilo, za večerjo.
Je kje kakšen link z jedilnikom oz obroki, ali pa če napišete kaj ve jeste. Hvala.

Lepo bodite in božajte svoje trebuščke.

Alijana.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kar mi doktor predpiše

Vedno več nas je!

(odgovor članu alijana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.10.2008 11:47:51   
watershine
res brezveze komplicirat... jej kot si prej če ti bo kaj čažje pa ti lahko opišem svoj jedilnik:

zajtrk: čokolešnik, kaki kosmiči, kruh namazan z nutelo, al mrgarino al pa medom, tut kako pašteto sm pojedla al pa 2 tousta... zraven pa ponavadi spijem pol litra mleka (sem pač mahjena na mlekouser posted image )

kosilo: solata-vedno ker pač obožujem solato, meso na tisoč in en način, zraven pa priloge kot so krompir, riž pa sej sama veš kako zgleda dobra domača južna user posted image pa pri kosilu kakšen deci vina, domačega seveda (in to ne ravno usak dan ampak cca. enkrat na teden ponavadi ob nedeljah) aja pa k kosilu paše še domača juhica (taka k jo samo moja tašča skuha!!!)
večerja: jajca (na oko-na ocvirkih in čebuli user posted image ), al pa kako salamo, tut tuno mam dost rada, skoraj vedno pa po ali med večerjo pojem/spijem tut kak jogurt sadni ali navaden...

med obroki je pa odvisno od dneva: učasih sadje, učasih piškote, tut pol banjice sladoleda sm že zmazala pred kosilom... pač kar mi je pasalo.

pa ne zdej mislit da sm to planirala... jst mam tako hrano pač rada sej občasno sm spila kako kokakolo ampak u glavnem mam rada zdravo hrano in sm jedla kar mi je pasal, ti pa deli isto!!!

LP

< Sporočilo je popravil watershine -- 16.10.2008 11:49:40 >

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.10.2008 15:56:42   
smokvica72
V knjižnici si probaj sposoditi knjigo: Zdrava prehrana v času nosečnosti (Elisabeth Fischer), več o knjigi lahko najdeš na: http://www.rolan.si/katalog/11045/

(odgovor članu watershine)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.10.2008 16:53:14   
clara23
Jaz sem jedla vse kar mi je pasalo pa je moj otrok zdrav kot ribauser posted image

(odgovor članu smokvica72)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.10.2008 19:11:13   
Tanja_
Zdravo!

Zdrava prehrana med nosečnostjo je ista kot takrat, ko nisi noseč. Se pravi sadje, zelenjava, belo meso, ribe, vse na olivnem olju... Pa tko kot so punce povedale, nič biftka, majoneze. Pa po mojem je fino omejit sladkarije, mastno hrano, razne prigrizke- čips, smoki... Razen, če ti je vseeno, koliko se zrediš...

(odgovor članu clara23)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
16.10.2008 19:38:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tanja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
16.10.2008 20:00:27   
Anonimen
vse kar mi paše..in seveda še 1kg mandarin,tistih malo kislih al pa kivi...njamiuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
16.10.2008 21:55:33   
Anonimen
Bolj je blo mastno, bolj sem jedla.user posted image pa še čas kolin je bil, tak da je blo res noro noro.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
17.10.2008 7:33:28   
borabara
vse sem jedla kot običajno , no še mogoče malo več??? -imam pa kolegico ki se je strogo držala prehrane po neki knjigi?????? PO mesecih je jedla kaj je priporočljivo, tamala se je rodila ful dropcena pa še alergijo in+ma na vsemogoče in to še danes ko je stara 3 leta. In ona previ da je prehrana kriva!!!!

Zdej pa kaj je res pa nevem , jaz vglavnem jem kar men paše in kolikor mi paše, razno se izogibam večerjam, čez dan pa skoz mlejem

lp
nin @

in dober tekuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.10.2008 7:48:31   
Anonimen
jaz jem kar mi paše pr prvem sem jedla vse samo tiste hrane se moraš izogibat ki imajo kaj surovegan ; tatarski, francosko, v rastevraciji se izogibaj piščanca z kostjo ker ponavadi ni dovolj pečeno ......  

(odgovor članu borabara)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
17.10.2008 12:05:56   
Naja30
Jej kar ti paše dokler je vse ok. Če boš imela npr.visok pritisk ipd. ti bodo tako povedali, česa se je bolje izogibat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.10.2008 20:51:20   
bina30
Jaz sem v 1. nosečnosti jedla vse, ker mi je vse pasalo. Seveda nisem jedla tatarskega, pa morskih sadežev pa pršuta.... Sedaj v drugo tut jem vse, vendar kljub temu, da bi "morala" v začetku uživat mlečne izdelke, jih nisem, ker mi niso pasali. Pijem pa tudi tablete Elevit, ki vsebujejo folno kislino in ostale pomembne zadevice, ki jih z vsakodnevno hrano ne zaužijem dovolj.

Jej, kar ti paše, malo pač pazi zaradi toxoplazmoze, ki jo lahko stakneš s kako domačo (od muc polulano) solato, pršutom in plesnivimi siri. nekih drugih ovir ni. Veliko pij in uživaj nosečnost!!!!user posted image user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.10.2008 8:12:50   
krtekxx
Ker sem toxoplazmozo že prebolela, ne jem ne vsebinsko in ne količinsko čisto nič drugače kot prej. Zjutraj obvezno zelooo bogat zajtrk (kruh, sir, salama, jogurt, paradižnik), potem veliko sadja (sezona jabolk in grozdja), za kosilo obvezno ogljikove hidrate z omakami, za večerjo pa kak sladoled, musli ali mini sendvič. Do 30.t sem se zredila 4 kg. Ja, pijem tudi ene tablete za nosečnice - predvsem zato, ker mi železo skozi nagaja. 

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?