Petka09
|
IZVIRNO SPOROČILO: vipo Prav tako, kot pišeš ti Petka09, je med govorom zapiral oči, cvilil, ko je videl, da mu govorjenje ne gre, pa je enastavno prenehal govoriti. Hvala, vipo, da si se oglasila! Me je zeloooo potolažil tvoj post. Ker ravno to sem iskala, če je še kje otrok, ki je tudi cvilil in zapiral oči. Ker ravno to je tisto grozno. To mi je huje kot pa mi je blo takrat jecljanje. Ker se sliši grozno in ker veš, da se otrok zaveda. Pa še bojim se poleg, da bo zaradi tega postala žalostna oz. da bo dejansko prenehala govoriti. Naročili smo se k logopedu, gremo že v petek. Saj čudeža ne morejo narediti, verjetno bodo itak povedali to, kar sem že sama prebrala. Ampak vseeno me je kar prestrašilo, ko je zdej v par dnevih to poslabšanje, praktično čez noč. Po naravi je zelo čustvena, dojemljiva, zelo rada se uči, sestavlja sestavljanke za 4+, šteje do dvajset skoraj brez napak (tudi angleško do deset, hehe), nosi knjigice kjer so številke. Številke tudi vizuelno pozna (do deset) in točno ve katera je katera. V glavnem, zelo rada se uči, mi je nič ne silimo, ker kar sama sprašuje. Jeseni je bila prestavljena v večjo skupino, kjer so itak večinoma sami 4 ali 5 letniki. Mogoče je tisti učni program vrtca zanjo bil prevelik zalogaj. Ker vse bi se rada naučila, pa je mogoče zato nastopila blokada v govoru. Tudi vzgojiteljica je rekla, da zna in zmore stvari, ki jih dosti starejših niti približno ne. Sicer se meni ne zdi, da bi kaj izstopala po sposobnostih, samo logično razmišljanje ima pa res izrazito. Tako, da se tudi s tem tolažim, da je mogoče vse to nek vzvod, da nastopi težava v govoru. No, razpisala sem se. Ampak mogoče bo še komu pomagalo, ko se bo srečeval s podobnim.
|