|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Je to faza ali...
13.12.2012 13:09:29   
biba_leze*
... ljubosumnost na Bratca? Bratec je star dobril 6 mesecev, naša Sestrica (ima 28 mesecev) pa se zadnje čase (morda kak mesec, dva) obnaša popolnoma drugače, kakor smo bili navajeni. Nasplošno je bila vedno priden in ubogljiv otrok, do 1 leta sploh nisem vedela da jo imam, ker res nisem imela nikakršnih problemov z njo, ko je shodila je sicer radovedno začela vse stikati po omaricah in razmetavati po stanovanju, ampak to predvidevam da ni edina. Tudi ko je prišel Bratec ni bilo problemov, ga ima na splošno zelo rada, skoz ga ljubčka in želi da se z njo igra,mu nosi igrače in skupaj gledata knjigice. Problemi pa so naslednji:
Postala je zelo izbirčna pri hrani, čeprav je vedno pojedla vse, ni važno kaj je bilo na krožniku. Pa tudi izmišljuje si, npr. bi jedla jabolko, ko pa ji ga dam, ugrizne 1x in že bi jedla kaj drugega (npr. jogurt). Zadnja 2 tedna pa želi da jo "pitam", čeprav že od 1 leta je sama z žličko.

Za zaspat zganja celo dramo, čeprav je prej lepo zaspala sama v posteljici (postopno smo jo navajali, da sama zaspi v posteljici od 17 meseca naprej): pa je žejna, pa jo tišči lulat, pa kakat pa ne vem še kaj vse se zmisli (kar seveda jo ne, saj ko jo dam lulat ne lula nič) pa jovo na novo od začetka.

Čeprav se 2 uri igram z njo in po 2 urah primem Bratca, da ga npr. nahranim ali previjem, mi v teh parih minutah naredi celo štalo po stanovanju: razmeče vse kar lahko najde, privleče stol do kuhinjskega pulta in zleze gor, da si "postreže" za pit ali za jest . Bolj kot ji pravim da ne, bolj hitro teče naredit kako neumnost. Včeraj mi je na primer zlezla do 3 poličke v omari v kopalnici (HB je omara še privita v zid) najdla lah za nohte, pa ji je "padel" z rok na tla in se razbil oz razlil po celi kopalnici, pol sem mogla pa 1 uro pucat. Jst ne vem, kaj mormo vse poskrit al kaj?! V dnevni smo mogli že odstranit tepih (ker je pulila ven dlake in si jih dajala v usta) in mizico, ker je lezla gor in skakala po njej. A so vaši tudi taki, ali je samo naša tak ekstrem?

Opazila sem tudi, da si na primer puli laske in si jih daje v usta?!

Torej faza alikaj drugega? Predlogi zelo dobrodošli
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Je to faza ali...
13.12.2012 13:44:18   
ronja
Zadnja 2 tedna pa želi da jo "pitam", čeprav že od 1 leta je sama z žličko.

To je verjetno res zato, ker si verjetno pred kratkim začela pitat bratca.
Jst ne vem, kaj mormo vse poskrit al kaj?!

Ja. NIma še niti 3 leta, rajši poskrij.

predlog proti ljubosumju: probaj jo vključit v skrb za dojenčka: ona ti podaja plenico, oblekico za dojenčka itd... Ko ga dojiš, ji beri ali pa daj kako škatlo za takrat, ko dojiš (not maš kaj, kar ima rada, pa dobi samo takrat).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.12.2012 14:13:42   
constanca

sem samo na hitro preletela, kar si napisala, ker so mi zadeve prevec dobro poznane...

pri nas isto. To je samo iskanje pozornosti. Veliko bi se dalo se napisat, ampak ni casa.

Kot je napsiala Ronja, vkljuci jo v skrb. Pri nas gre ze pocasi na bolje. Vadimo, vadimo, vadimo...:)

pa dobre zivce ti zelim!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.12.2012 17:54:01   
mini86
pri nas je sestrica stara dober teden..
in ja..opisuješ našegauser posted image user posted image

nehal je ubogati..prej je ko sem štela takoj ubogal..zdj me samo gleda..zvečer za spat je isto..pa bi pil-ta četrtič EN požirk, pa potem lulat, pa pokrit-k se zna že tudi samuser posted image
včeraj je šel v vrtec je rekla da je vzg. hotel samo zase-tako kot na uvajanju ko smo zamenjali vrtec..

pa kaj naj rečem..ne vem kako naj reagiram..ali naj mičkeno popustim/spregledam kakšno stvar, glede na to da vem zakaj je tak in da je vse še precej sveže, al naj vztrajam pri svojem..smili se mi zelo ampak žal nimam kaj..pozornosti ima..zdej ali je dovolj ali ne..ve samo on..sigurno pa ni tako kot takrat ko je bil sam..

ga pa vklučujem v vse, ko se dojive s tamalo bereva midva knjigice..
na splošno pa je sestrico zelo lepo sprejel, jo lupčka, zmoči krpice pri previjanju, da pleničko, se jo veseli..

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.12.2012 18:51:31   
Balerina
Pri nas se razni ekstremi dogajajo skoz pri vseh treh ne glede na to ali imamo dojenčka ali ne.

Pa vendar je srednji ko smo dobili najmlajšega začel sesljati. Najprej sem ga opazovala ali ima slučajno kaj v ustih da je za to tako pa ni bilo nič. Ko sva ugotovila da seslja samo pri nama v vrtcu pa ne sva ga začela ignorirati, zaradi seslanja ni dobil pozornosti, in potem je sčasoma prenehal.
Mislim da je potrebno tudi pri tvoji predvsem paziti da je ne kregaš zaradi tega kar dela pač pa da jo vključiš v dejanja. Tako ne bo dobila pozornosti z neumnostmi pač pa bo imela občutek da ima pozornost ne glede na dojenčka. Poleg tega ji bo ostalo manj ''prostega'' časa za neumnosti.
Naš srednji je tak da če ni zaposlen sigurno naredi kakšno neumnost, ker mu je dolgčas in mora skoz kaj delati. ampak to je že druga zgodba.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.12.2012 19:42:34   
nusi
ista scena - drama se odvija pri nas. Starejši je star 30 mesecev, tamal pa 8 mesecev in ga je takole metalo kak mesec nazaj, pa zdej je spet trenutno bolje, bomo videli kako bo in ja, pri nas je bilo to ljubosumje z zamudo. Bolj ko sem se trudila, slabše je bilo, nazadnje me sploh ni več blizu tamalga spustil, pa drugače je bil zelo ljubeč do njega in nikoli grob. Pol sm ga dala pa za vsako grdo vedenj na totalen ignor in se je metal po tleh in tulil, je blo hudo za gledat ampak je edino to prineslo rezultate.

< Sporočilo je popravil nusi -- 13.12.2012 19:44:17 >

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.12.2012 20:28:13   
Paštetka
Jaz sem, ko sem pred leti to pri mojem opazila, si vzela vsake toliko samo čas zanj. To pomeni, da sem ga šla iskat po kosilu v vrtec in sva imela popodan zase, sestrico je pa prevzel ati ali kdo drug. Ne morem opisati njegove sreče, da me je imel samo zase. user posted image včasih sva samo šla na dolg sprehod in sok pa je bilo enako dobro, kot če bi mu ne vem kaj dala. user posted image

Tole zvečer je pa probanje mej. Par krat te dobi na finto, potem pa si vse več zmišljuje, dokler ne narediš reza in postaviš meje. Otroci bodo vedno probali iti preko mej, na tebi je pa ali jim to dovoliš, kdaj in koliko.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 13.12.2012 20:29:12 >

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?