biba_leze*
|
... ljubosumnost na Bratca? Bratec je star dobril 6 mesecev, naša Sestrica (ima 28 mesecev) pa se zadnje čase (morda kak mesec, dva) obnaša popolnoma drugače, kakor smo bili navajeni. Nasplošno je bila vedno priden in ubogljiv otrok, do 1 leta sploh nisem vedela da jo imam, ker res nisem imela nikakršnih problemov z njo, ko je shodila je sicer radovedno začela vse stikati po omaricah in razmetavati po stanovanju, ampak to predvidevam da ni edina. Tudi ko je prišel Bratec ni bilo problemov, ga ima na splošno zelo rada, skoz ga ljubčka in želi da se z njo igra,mu nosi igrače in skupaj gledata knjigice. Problemi pa so naslednji: Postala je zelo izbirčna pri hrani, čeprav je vedno pojedla vse, ni važno kaj je bilo na krožniku. Pa tudi izmišljuje si, npr. bi jedla jabolko, ko pa ji ga dam, ugrizne 1x in že bi jedla kaj drugega (npr. jogurt). Zadnja 2 tedna pa želi da jo "pitam", čeprav že od 1 leta je sama z žličko. Za zaspat zganja celo dramo, čeprav je prej lepo zaspala sama v posteljici (postopno smo jo navajali, da sama zaspi v posteljici od 17 meseca naprej): pa je žejna, pa jo tišči lulat, pa kakat pa ne vem še kaj vse se zmisli (kar seveda jo ne, saj ko jo dam lulat ne lula nič) pa jovo na novo od začetka. Čeprav se 2 uri igram z njo in po 2 urah primem Bratca, da ga npr. nahranim ali previjem, mi v teh parih minutah naredi celo štalo po stanovanju: razmeče vse kar lahko najde, privleče stol do kuhinjskega pulta in zleze gor, da si "postreže" za pit ali za jest . Bolj kot ji pravim da ne, bolj hitro teče naredit kako neumnost. Včeraj mi je na primer zlezla do 3 poličke v omari v kopalnici (HB je omara še privita v zid) najdla lah za nohte, pa ji je "padel" z rok na tla in se razbil oz razlil po celi kopalnici, pol sem mogla pa 1 uro pucat. Jst ne vem, kaj mormo vse poskrit al kaj?! V dnevni smo mogli že odstranit tepih (ker je pulila ven dlake in si jih dajala v usta) in mizico, ker je lezla gor in skakala po njej. A so vaši tudi taki, ali je samo naša tak ekstrem? Opazila sem tudi, da si na primer puli laske in si jih daje v usta?! Torej faza alikaj drugega? Predlogi zelo dobrodošli
|