|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Je samo krompir
5.5.2010 18:38:57   
Buhteljcek
Imam 5 mesecev staro punčko, 14 dni nazaj sem pozkusila z gosto hrano - zacela sem s korenckom, vsak dan je pojedla nekaj zlick, potem sem dala krompir in ga poje veliko, odpira usta in komaj caka naslednji grizljaj. sadja noce, rizeve kasice tudi ne (tisci usta skupaj in tarna, ce jo silim zacne jokat z zaprtimi usti), samo krompir je zakon. vanj dajem se razlicne vrste zelenjave (poleg korencka se cvetaco, brokoli, bucke) in rada poje.

sadja ji pa ne morem zmesat v krompir - kaksen nasvet? pocakam s tem sadjem ali vztrajam? obraz naredi tak, kot da se ji prav gabi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Je samo krompir
5.5.2010 18:46:17   
*miska.mcc*
Je samo krompir

moja pa samo banano.....(9m bo 18-ega)user posted image

(odgovor članu Buhteljcek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.5.2010 18:48:03   
ledenaa
Bo že jedla.Ne sili otroka in mu daj ta krompir za jest

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.5.2010 18:53:09   
Katy78
Pa saj je stara komaj 5. mesecev in uvajaš šele 14 dni. Ne moreš pričakovati, da bo po 14. dneh jedla že vse po spisku, od zelenjave do sadja, krompirja itd. Imata še dovolj časa, dajaj ji tisto, kar ji paše, vmes pa ponujaj tudi ostalo, ne pa je silit. Bo, ko bo.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.5.2010 18:56:09   
štrumfek
naša je stara 9 mesecev, pa ni neka ljubiteljica GH.. so redke stvari ki jih poje...
ampak bo ko bo...je nič ne silim..

tvoja je pa šele 5 mesecev in po 14 dneh uvajanja res ne moraš pričakovat da bo pa vse jedla... (moja je po 14 dneh samo par žličk, pa konec...)

tako da daj ji čas...
nič ne skrbi, saj bo

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.5.2010 19:16:06   
Buhteljcek
hvala lepa za nasvete. po pravici povedano, sem bila presenecena, da je tole s krompirjem tako dobro in hitro steklo.in zadovoljna. bom mal pocakala se s tem sadjem in ji dajala se drugo zelenjavo raje. vem, da smo se majhni, vendar nasa pediatrinja hoce pri 6 mesecih na cepljenju slisat, da jemo ze gluten!user posted image
tako, da nisem jaz tista, ki pricakuje, da bo jedla vse po spisku, sem pa mislila, da bo treba vec truda za zelenjavo in da bo lazje s sadjem, ne pa eno ful rada eno pa ravno obratno.  

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.5.2010 19:24:32   
pizmovka
Malo jabolčne čežane lahko primešaš krompirju, paše skupaj. Drugače pa počasi, nič ne sili, bo že začela jesti.

Neposredna povezava do sporočila: 7
5.5.2010 19:26:54   
štrumfek
IZVIRNO SPOROČILO: Buhteljcek

hvala lepa za nasvete. po pravici povedano, sem bila presenecena, da je tole s krompirjem tako dobro in hitro steklo.in zadovoljna. bom mal pocakala se s tem sadjem in ji dajala se drugo zelenjavo raje. vem, da smo se majhni, vendar nasa pediatrinja hoce pri 6 mesecih na cepljenju slisat, da jemo ze gluten!user posted image
tako, da nisem jaz tista, ki pricakuje, da bo jedla vse po spisku, sem pa mislila, da bo treba vec truda za zelenjavo in da bo lazje s sadjem, ne pa eno ful rada eno pa ravno obratno.  

tud moja ima raje zelenjavo kot sadje.. zelenjave vsaj nekaj poje, sadja pa res zeloo malo
tako da so si različni...
otroci in P.. user posted image
ker naprimer naša P je rekla da do 6 mesca še nič začet uvajatuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 8
5.5.2010 19:33:22   
sami0804

Čudna pediatrinjauser posted image ,ampak pustimo to.Dobronameren nasvet:povej pediatrinji to,kar želi slišat,pa čeprav bo to mala L.A.Ž.user posted image
Ne poznam,nobenega otroka,ki bi jedel SAMO krompir,tak,da pogumno.Slej kot prej bo jedla toliko različnih stvari,da ti ne bo nič več jasno,samo čas ji daj.
Pa srečno!

Neposredna povezava do sporočila: 9
5.5.2010 19:35:47   
ledenaa
Mislim halo.... Ti si mama in lepo povej P da ne jeste še glutena,da jeste samo krompir,pa naj debelo gleda če hoče
A ti drži pištolo na glavi ali kaj?
Ene ste pa res čudne

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.5.2010 0:16:36   
TuBoLina_86
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa
Ene ste pa res čudne

le zakaj, če mogoče zaupa P in si misli, da P pa že ve, kaj dela... ? zato pa res nismo čudne...

tudi meni P reče včasih kaj, kar mi ne štima, pa zato še noben ni neumen...

buhteljček - ti pa delaj po občutku... bo jedla tudi drugo... moj je trenutno v fazi banan user posted image user posted image user posted image to bi jedel celi dan, če bi mu dala...  nikar se ne sekiraj, otrok ti bo pokazal, ko bo hotel več, drugo... samo ti si njena mama in samo ti veš, kaj je najboljše za njo...
P pa lepo reči, kaj hoče slišat, pa bo mir... malo poglej, v katerih živilih je gluten, pa ji pač reči da jeste ... z glutenom...

moj mali še zaenkrat ne prenese glutena... sem mu enkrat dala fruteka z glutenom, pa je dobil pikice po obrazu in telesu, tak da bom še kakšen mesec,2,3 počakala z glutenom...

pa ne se sekirat... vse bo ok user posted image user posted image

17.09.2009 ob 8:48 sem postala ponosna mamica malega sončka Tina

ob rojstvu, 17.9.2009: 3140 g, 50 cm
1 leto : 10,5 kg, 77 cm

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.5.2010 0:34:14   
Sempervivum

vendar nasa pediatrinja hoce pri 6 mesecih na cepljenju slisat, da jemo ze gluten!user posted image

Naš pediater je pa predvčerajšnjim, na pregledu pri 9 mesecih rekel, da odsvetuje gluten do enega leta user posted image  Samo kaj, ko sem ga jaz že dala, pa ni nič narobe user posted image  Kaj naj pa zdaj user posted image

Pusti P in ravnaj, kot so ti že punce napisale - naj je krompir, pa zelenjavico ... naš bi tudi za krompir kar dušo prodal user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
6.5.2010 8:49:44   
ledenaa
Tubolina komu pa lahko 100% zaupaš povej?
Jaz tudi svojemu P zaupam,pa ne delam tako kot on pravi.
neumen -to je priletelo iz tvojih ust in ne mojih
prosim beri kar piše user posted image

(odgovor članu Sempervivum)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.5.2010 12:42:31   
koala
Pusti ubogemu otrok da je krpompir in zelenjavo za sadje ima še čas, pravzaprav za vse ostalo.
Pediatrinji pa reci da je hrano z glutenom /kruh, testenine,...) pa bo.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.5.2010 13:19:49   
luan
Ja res so si različni ti naši malčkiuser posted image .Naš pri 5,5 mesecih banane tudi videti ne more, za korenček bi dušo prodal, krompir tako tako, riževe kaše ima rad, samo spet ne tisto v kateri je banana.Mu pa zdaj dajem v mleko te piškotke brez glutena, katere lahko začnemo dajati po četrtem mesecu.In kar cmokla zraven ko jeuser posted image .Pa saj ima čas, bo že nadoknadiluser posted image .

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.5.2010 13:48:00   
kristinaj
naredi kompot iz jabolka in hruške in jabolko in hruško ji zmešaš med krompir oz. ji ponudiš zraven... kompot pa lahko popije...

sicer je pa še mala, da bi vse jedla, jaz sem začela pri 6m, ker se s 5 ni obneslo in je šlo..

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

Neposredna povezava do sporočila: 16
6.5.2010 17:57:18   
TuBoLina_86

Tubolina komu pa lahko 100% zaupaš povej?
Jaz tudi svojemu P zaupam,pa ne delam tako kot on pravi.
neumen -to je priletelo iz tvojih ust in ne mojih
prosim beri kar piše user posted image

ti si takoj napadla, in napisala, da smo ene res čudne... torej?

100 % pa lahko zaupaš sam sebi in svojim instinktom....

buhteljček - P povej, kaj želi slišati... saj so mnenja od P do P različna... tako glede uvajanja GH, kot širokega povijanja....

17.09.2009 ob 8:48 sem postala ponosna mamica malega sončka Tina

ob rojstvu, 17.9.2009: 3140 g, 50 cm
1 leto : 10,5 kg, 77 cm

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.5.2010 18:08:30   
ledenaa
A čudno pomeni neumno user posted image

P naj pove kar si želi slišati-) no to pa je neumno user posted image

(odgovor članu TuBoLina_86)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.5.2010 18:16:42   
sami0804

P naj pove kar si želi slišati-) no to pa je neumno user posted image

Neumno ali ne:ker se načeloma ne kregam rada,od vseh "dobronamernih" nasvetov in napotkov poberem uporabne,ostale pač preslišim.
Če torej P zagovarja gluten pri 6 mesecih,jaz pa se kot starš ne strinjam,se pač malo zlažem.Vsi srečni,noben užaljenuser posted image .

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.5.2010 18:19:57   
ledenaa
In poveš da se ne strinjaš in da ga ne boš še uvajala in to je vsa stvar
Pa saj niste stare 13 let,da se boste lagale kot staršem
Sori,meni je pač to neumno in zelo otroško

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?