Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Je potrebno novorojenčka zbujati? 4.12.2008 14:12:00
|
|
|
|
Letoja
|
En lep pozdrav od novopečene mamice! Imam eno vprašanje za vas. Moj malček je star tri tedne in prespi tudi po celo noč. Ko sva se vrnila iz porodnišnice, je spal ponoči vsaj po pet ur v kosu, zdaj pa je to še razpotegnil in spi vedno dlje. Sicer se ne pritožujem glede spanja , me pa skrbi za sinka, saj ne vem ali bi ga morala ponoči zbujati zaradi hranjenja, če spi predolgo. Nisem še poskusila, kako dolgo bi spal sam od sebe, ker se vedno zbojim in ga zbudim vsaj po šestih, sedmih urah, da ga previjem in nahranim. Sicer pa se lepo redi in tudi je podnevi na 1,5 do 2,5 ure. Lp, Letoja
|
|
|
|
RE: Je potrebno novorojenčka zbujati? 4.12.2008 14:14:39
|
|
|
|
nejcko
|
Niti v najhujših sanjah ne bi otroka zbujala, niti podnevi, kaj šele ponoči. Ko in če bo lačen, se bo že zbudil, brez skrbi in če kljub dolgemu spancu lepo napreduje, se sploh nimaš kaj sekirati. Raje uživaj, kar ti je dano ... marsikatera mamica bi ubijala samo za eno tako prespano noč.
|
|
|
|
RE: Je potrebno novorojenčka zbujati? 4.12.2008 14:15:04
|
|
|
|
Petr_a
|
Če se lepo redi ni zlateničen in nima drugih zdr.težav,za katerih bi bilo potrebno zbujanje,potem ga ne rabiš.
|
|
|
|
RE: Je potrebno novorojenčka zbujati? 4.12.2008 14:16:12
|
|
|
|
soncnica07
|
se strinjam. Naša je spala 12 ur in smo tudi imeli pomisleke glede zbujanja. Pa je patronažna rekla, da smo lahko samo veseli.
|
|
|
|
RE: Je potrebno novorojenčka zbujati? 4.12.2008 14:17:36
|
|
|
|
ninini
|
Ponoči ga nič ne zbujaj še manj pa previjaj,sej se ti bo na to navadil in ne bo več spal.Če je vse vredu čez dan glede hranjenja in spanja potem bodi vesela da ti spi celo noč,ker takih je malo.Tudi mi smo spali od treh tednov naprej celo noč in je tako ostalo tudi do zdaj ko je star 7 mesecev.
|
|
|
|
RE: Je potrebno novorojenčka zbujati? 4.12.2008 14:23:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne zbujaj ga, bodi srečna, da ti tako spi. Zbuja se samo nedonošene.
|
|
|
|
RE: Je potrebno novorojenčka zbujati? 4.12.2008 14:31:53
|
|
|
|
nia5
|
Če bi mu kaj manjkalo bi se že zbudil, no jaz sem ena tistih ki bi vse dala za eno prespano noč , nazadnje sem se naspala tisto noč ko sem rodila in od tega je že več kot 6 mesecev . Uživaj dokler lahko, saj se to lahko hitro spremeni.
|
|
|
|
RE: Je potrebno novorojenčka zbujati? 4.12.2008 15:24:02
|
|
|
|
analucija
|
ne ga zbujat, tudi jaz ga nisem . mi smo prespali v kosu 7 ur ko smo prišli iz porodnišnice. zdaj je star dve leti pa mu nič ne manjka
|
|
|
|
RE: Je potrebno novorojenčka zbujati? 4.12.2008 16:06:52
|
|
|
|
D.anna 76
|
Nič ga zbujat ponoči, bodi vesela da ti spi in da se ti lahko spočiješ in naspiš. Večina mamic nima te sreče.
|
|
|
|
RE: Je potrebno novorojenčka zbujati? 4.12.2008 16:12:00
|
|
|
|
melanija
|
Moj je tudi podnevi jedel na 1,5 ali 2 uri, in ponoči spal tudi po 8 ur skupaj. Pa mi je pediatrinja rekla da se pač podnevi zadosti naje in ne rabi hranjenja ponoči. Uživaj dokler je tako.
|
|
|
|
RE: Je potrebno novorojenčka zbujati? 4.12.2008 17:02:10
|
|
|
|
kajajaka
|
ne ga zbujat... bo že sam zagalamil, ko mu kaj ne bo prav.
|
|
|
|
RE: Je potrebno novorojenčka zbujati? 4.12.2008 17:32:14
|
|
|
|
bskrle
|
Zbuja se v primeru, da je zlateničen in da se ne redi, ampak le podnevi. Velja tudi za prezgodaj rojene.
|
|
|
|
RE: Je potrebno novorojenčka zbujati? 4.12.2008 18:58:19
|
|
|
|
Šaki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa Ne zbujaj ga, bodi srečna, da ti tako spi. Zbuja se samo nedonošene.
|
|
RE: Je potrebno novorojenčka zbujati? 4.12.2008 19:45:32
|
|
|
|
azarmitra
|
Naš mali je bil nedonošen in zlateničen in smo dobili navodilo, da naj ga ponoči zbujamo samo toliko časa, dokler ne preseže 3 kg. Kar je bilo hitro, saj se je rodil s 2890g porodne teže. Jaz otroka v tvojem primeru ne bi zbujala. Uživaj dokler traja, pri nas se je končalo, ko so mu začeli rasti zobje
|
|
|
|
RE: Je potrebno novorojenčka zbujati? 4.12.2008 21:30:23
|
|
|
|
lelaval
|
Nič ne zbujaj - bodi vesela, da spi. Jaz bi najstarejšo morala zbujat, ker se ni redila - sem jo podnevi poskusila, pa je niti nisem mogla prebudit, ker je tako trdno spala. Pol pa sem samo rekla, da jo zbujam. Meni so vsi 3 od začetka spali in sem ful vesela
|
|
RE: Je potrebno novorojenčka zbujati? 4.12.2008 21:33:59
|
|
|
|
dido
|
Meni je glavna pediatrinja v bolnici rekla, da je dober spanec enako kot dober obrok. Če se normalno razvija, ga nikar ne zbujaj, ampak bodi srečna, da spančka.
|
|
|
|
RE: Je potrebno novorojenčka zbujati? 4.12.2008 22:46:33
|
|
|
|
botrca
|
IZVIRNO SPOROČILO: D.anna 76 Nič ga zbujat ponoči, bodi vesela da ti spi in da se ti lahko spočiješ in naspiš. Večina mamic nima te sreče. se strinjam
|
| Stran: [1] |
cepljenje pri 3 mesecihocka818lep dan vsem članom ringaraja spletne strani imam eno vprašanje zanima me ali kdo mogoče ve če otrok nima zdravstvenega zavarovanja kolikšna je cena cepljenja hvala za vaše odgovore in lep pozdrav 1 (
86%)
1 (
14%)
Število vseh glasov: 43Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!