|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Je potrebno novorojenčka zbujati?
4.12.2008 14:12:00   
Letoja
En lep pozdrav od novopečene mamice!

Imam eno vprašanje za vas.
Moj malček je star tri tedne in prespi tudi po celo noč. Ko sva se vrnila iz porodnišnice, je spal ponoči vsaj po pet ur v kosu, zdaj pa je to še razpotegnil in spi vedno dlje. Sicer se ne pritožujem glede spanja user posted image , me pa skrbi za sinka, saj ne vem ali bi ga morala ponoči zbujati zaradi hranjenja, če spi predolgo. 

Nisem še poskusila, kako dolgo bi spal sam od sebe, ker se vedno zbojim in ga zbudim vsaj po šestih, sedmih urah, da ga previjem in nahranim.
Sicer pa se lepo redi in tudi je podnevi na 1,5 do 2,5 ure.

Lp, Letoja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Je potrebno novorojenčka zbujati?
4.12.2008 14:14:39   
nejcko
Niti v najhujših sanjah ne bi otroka zbujala, niti podnevi, kaj šele ponoči. Ko in če bo lačen, se bo že zbudil, brez skrbi in če kljub dolgemu spancu lepo napreduje, se sploh nimaš kaj sekirati.

Raje uživaj, kar ti je dano ... marsikatera mamica bi ubijala samo za eno tako prespano noč.

(odgovor članu Letoja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.12.2008 14:15:04   
Petr_a
Če se lepo redi ni zlateničen in nima drugih zdr.težav,za katerih bi bilo potrebno zbujanje,potem ga ne rabiš.

(odgovor članu Letoja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.12.2008 14:16:12   
soncnica07
se strinjam. Naša je spala 12 ur in smo tudi imeli pomisleke glede zbujanja. Pa je patronažna rekla, da smo lahko samo veseli.

(odgovor članu Letoja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.12.2008 14:17:36   
ninini
Ponoči ga nič ne zbujaj še manj pa previjaj,sej se ti bo na to navadil in ne bo več spal.Če je vse vredu čez dan glede hranjenja in spanja potem bodi vesela da ti spi celo noč,ker takih je malo.Tudi mi smo spali od treh tednov naprej celo noč in je tako ostalo tudi do zdaj ko je star 7 mesecev.user posted image

(odgovor članu Letoja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.12.2008 14:23:45   
Anonimen
Ne zbujaj ga, bodi srečna, da ti tako spi.user posted image user posted image user posted image Zbuja se samo nedonošene.

(odgovor članu ninini)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
4.12.2008 14:31:53   
nia5
Če bi mu kaj manjkalo bi se že zbudil, no jaz sem ena tistih ki bi vse dala za eno prespano nočuser posted image , nazadnje sem se naspala tisto noč ko sem rodila in od tega je že več kot 6 mesecev user posted image . Uživaj dokler lahko, saj se to lahko hitro spremeni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.12.2008 15:24:02   
analucija
ne ga zbujat, tudi jaz ga nisem . mi smo prespali v kosu 7 ur ko smo prišli iz porodnišnice.
zdaj je star dve leti pa mu nič ne manjka

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.12.2008 16:06:52   
D.anna 76
Nič ga zbujat ponoči, bodi vesela da ti spi in da se ti lahko spočiješ in naspiš. Večina mamic nima te sreče.

(odgovor članu analucija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.12.2008 16:12:00   
melanija
Moj je tudi podnevi jedel na 1,5  ali 2 uri, in ponoči spal tudi po 8 ur skupaj. Pa mi je pediatrinja rekla da se pač podnevi zadosti naje in ne rabi hranjenja ponoči.

Uživaj dokler je tako.

(odgovor članu Letoja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.12.2008 17:02:10   
kajajaka
ne ga zbujat...
bo že sam zagalamil, ko mu kaj ne bo prav.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.12.2008 17:32:14   
bskrle
Zbuja se v primeru, da je zlateničen in da se ne redi, ampak le podnevi. Velja tudi za prezgodaj rojene. 

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.12.2008 18:58:19   
Šaki
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Ne zbujaj ga, bodi srečna, da ti tako spi.user posted image user posted image user posted image Zbuja se samo nedonošene.

♥ moja dva zaklada ♥

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.12.2008 19:45:32   
azarmitra
Naš mali je bil nedonošen in zlateničen in smo dobili navodilo, da naj ga ponoči zbujamo samo toliko časa, dokler ne preseže 3 kg. Kar je bilo hitro, saj se je rodil s 2890g porodne teže. Jaz otroka v tvojem primeru ne bi zbujala. Uživaj dokler traja, pri nas se je končalo, ko so mu začeli rasti zobje user posted image

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.12.2008 21:30:23   
lelaval
Nič ne zbujaj - bodi vesela, da spi.
Jaz bi najstarejšo morala zbujat, ker se ni redila - sem jo podnevi poskusila, pa je niti nisem mogla prebudit, ker je tako trdno spala. Pol pa sem samo rekla, da jo zbujam.
Meni  so vsi 3 od začetka spali in sem ful vesela

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Letoja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.12.2008 21:33:59   
dido
Meni je glavna pediatrinja v bolnici rekla, da je dober spanec enako kot dober obrok. Če se normalno razvija, ga nikar ne zbujaj, ampak bodi srečna, da spančka.

(odgovor članu Letoja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.12.2008 22:46:33   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: D.anna 76

Nič ga zbujat ponoči, bodi vesela da ti spi in da se ti lahko spočiješ in naspiš. Večina mamic nima te sreče.

se strinjamuser posted image

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu D.anna 76)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.12.2008 7:54:24   
Soncnica Sandra ***
jaz je nisem nikoli zbujala

če ti lepo napreduje na teži, jaz nebi zabujala user posted image

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

cepljenje pri 3 mesecih
ocka818

lep dan vsem članom ringaraja spletne strani imam eno vprašanje zanima me ali kdo mogoče ve če otrok nima zdravstvenega zavarovanja kolikšna je cena cepljenja hvala za vaše odgovore in lep pozdrav

1 (86%)

1 (14%)

Število vseh glasov: 43

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!