Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Je kak zakon-proti vecernemu delu? 4.1.2006 12:54:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Ker se mi ponuja redna zaposlitev , končno, sem zelo vzhičena, ampak je pa keč vmes... Gre pretežno za večerno delo, končala bi nekje okoli 23. ure, in to vsaj 2 krat, še raje pa 3 krat tedensko. Z malim otrokom se mi to zdi zelo zelo kruta varianta, ker nimamo možnosti popoldanskega in večernega varstva. Prosila sem morebitnega bodočega delodajalca, naj mi dodeli enako zahtevno delo, samo dopoldne ali vsaj popoldne. Ampak se ni strinjal, to je pač njegov pogoj. Je kje kakšne zakon, ki mamicam dovoljuje, da lahko zavrnejo večerno in praktično nočno delo?
|
|
|
|
RE: Je kak zakon-proti vecernemu delu? 4.1.2006 13:03:14
|
|
|
|
Anonimen
|
če boš delodajalcu težila že na začetku z zakoni bodi sigurna da ti bo rekel na zavodu jih je dovolj ki nimajo otrok.
|
|
|
|
RE: Je kak zakon-proti vecernemu delu? 4.1.2006 13:24:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne nameravam mu težiti. Samo zanima me. Ker če bo vztrajal, potem pač ne bom sprejela službe. In bom pač gnilila na borzi in odžirala denar tistim, ki delajo v bolj normalnih razmerah. Je pa še smešno, da gospod pravi, kako gre on na roko mladim mamicam
|
|
|
|
RE: Je kak zakon-proti vecernemu delu? 4.1.2006 14:19:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Seveda je zakon, ki pravi, da mamicam otrok do 3. leta starosti ni potrebno opravljati nadur in nočnega dela. Če delodajalec to želi, potem mora pridobiti njihovo pisno dovoljenje.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?