Naty*Taja
|
Mleka imaš ziher dost, če se mali naje. Ko se vse skup umiri in ustali itak ni več tiste trdote (takrat je mleka ziher preveč), pa tudi to je, da si mora mali ob priklopu "napumpat" , da priteče in ni tako kot na začetku, da ko odgrneš modrc, da kr brizga . Ti se nič ne obremenjuj s količino mleka, vzemi vse tako kot je in doji, kadar bo mali hotel. Bo prišlo tudi do poskoka v rasti, ko se ti bo mali kr naprej priklapljal, ko da nima dovolj, pa se to po par dnevih ustali, uskladi in bo spet mir, do naslednjega takega trenutka. Po moje mleko ne more kr tako presahniti, če le mami dovolj pije, normalno je, dosti počiva in se predvsem ne obremenjuje z dojenjem, če je dost mleka.... Ti kar mirno in po moje ko bo mali rabil več, boš pa s kašicami začela in bo. Srečno. Pa še to, pazi tudi na kakršnokoli bolečino v prsih in kake bulice - tudi v "globini" dojke, da prav čas rešiš zadevo in se izogneš mastitisu. To in še več je vse o dojenju iz mojih izkušenj (prvi 7 mesecev na zizi, ko se je odklopu sam, ker sem ponovno zanosila , druga pa je zdej že 10,5 m in še kr vleče....)