Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Je Pregomin manj nasiten 15.4.2008 10:22:57
|
|
|
|
kristinaj
|
koliko je pa star mali, težek, koliko popije? poskusi mi kak piškot v mleko dat, seveda primernega zanj.....
|
|
|
|
RE: Je Pregomin manj nasiten 15.4.2008 10:28:12
|
|
|
|
Anonimen
|
4 mesece. Poje pa ka 200ml. Težak pa ne vem, verjetno okoli kg. Mogoče bi bilo fajn, da mu zamešam notri rižkota, saj je tudi v drugih mlekih škrob.
|
|
|
|
RE: Je Pregomin manj nasiten 15.4.2008 11:01:51
|
|
|
|
kimba
|
Jaz sem imela pri prvem sinu predpisan Pregomin zaradi suma na alergijo na KM. Pri dveh mesecih sem mu pričela dajati pregomin in je imel skoraj isto g tuid potem pri štirih mesecih. Zredil se ni skoraj nič, jedel je na 2 ure in na koncu sem mu šele pričela dajati notri rižolino da je bil vsaj sit tri ure. Meni so prepozno povedali da mu lahko dam rižolino in tako bi prihranila vse naše muke.
|
|
RE: Je Pregomin manj nasiten 15.4.2008 11:05:38
|
|
|
|
kristinaj
|
glede na to, da je fant, se mi zdi, da količinsko poje dovolj, naša je pri 4m pojedla cca 180ml aptamila. od sodelavke pa tja do 230 ml... lahko pa tudi probaš in mu napraviš 250ml mleka in boš videla do kje bo popil, ko bo imel dovolj bo sam nehal.... pri 4m mu lahko daš tudi rižolino na flašo, najprej eno žlico, v npr 180ml mleka, samo pazi, če se ti preveč zgosti boš morala luknjico na dudi povečat, da bo skozi teklo..... lahko mu pa probaš rižolino tudi po žlički dat, mogoče vam bo šlo, za začetek par žličk, kar bo ostalo pa v mleko zmešaš in mu daš po flaši... če je bunkast ni nič narobe, bo že izgubil ko bo začel tacat po hiši...... in taki so lih prow za mečkat....
|
|
|
|
RE: Je Pregomin manj nasiten 15.4.2008 13:36:16
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj glede na to, da je fant, se mi zdi, da količinsko poje dovolj, naša je pri 4m pojedla cca 180ml aptamila. od sodelavke pa tja do 230 ml... lahko pa tudi probaš in mu napraviš 250ml mleka in boš videla do kje bo popil, ko bo imel dovolj bo sam nehal.... Si me zelo potolažila. potem ni samo moj tak požeruhec. Pa hvala obema za odgovor. Bom poskusila kar z več mleka, pa malo žličko rižolina, pa bo. Sem tudi luknco povečala. Moram ga stehtat. Prej nisem napisala kg, ima jih okoli 8, če ne že več. Lep dan
|
|
|
|
RE: Je Pregomin manj nasiten 15.4.2008 13:38:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Edino to me zanima, ali ni rižko prevelika obrmenitev za njega , da ga dobi pri vsakem obroku, tako mi je rekla sestra od pediatrinje. A pri srednji hčeri smo ji začeli dajati pa že pri treh tednih, ker je bruhala v loku, za zgostitev. To je bilo 8 let nazaj, ko še ni bilo teh mlek proti polivanju. Kdo bi razumel?
|
|
|
|
RE: Je Pregomin manj nasiten 15.4.2008 14:09:44
|
|
|
|
kristinaj
|
saj boš takoj videla....mogoče bo dovolj samo če mu boš količino mleka povečala na cca 230 ml...... če bo to ok mu ni treba dodajat rižolinota..... lahko pa daš en obrok z rižolinom, enga brez.......če pa bo v vsakem obroku dobil žlico rižolinota tudi ne bo konec sveta.... pravijo pa, da rižolino lahko zapira...... potrpi še mesec in bosta počasi šla na gh...... jaz sem naši v mleko dala tudi piškote ampak šele po 6m, ker so bili z glutenom. mogoče obstajajo tudi kakšni brez glutena za take male..... pa mu daš enkrat rižolino, enkrat piškotek.... držim pesti zate in malega mišelinčka, da se boste uspešno nahranili :=)))...
|
|
|
|
RE: Je Pregomin manj nasiten 15.4.2008 15:12:04
|
|
|
|
mentos
|
pozdravljena mi smo na pregominu že skoraj 6 mesecov in mislim, da je enako hranilen kot druge mlečne formule. No, jaz sem za zgostitev uporabljala rižolono. lp
|
|
|
|
RE: Je Pregomin manj nasiten 15.4.2008 15:24:50
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mentos pozdravljena mi smo na pregominu že skoraj 6 mesecov in mislim, da je enako hranilen kot druge mlečne formule. No, jaz sem za zgostitev uporabljala rižolono. lp Mi lahko poveš zakaj si dajala rižolino in pri katerem mesecu si začela? Danes sem že dala pri dveh obrokih 1x malo žličko rižkota (od Milupe, je od 4. meseca naprej), pa je še malo v flaški ostalo. Ni pojedel vsega. Zaenkrat je tiho
|
|
|
|
RE: Je Pregomin manj nasiten 16.4.2008 8:49:10
|
|
|
|
mentos
|
ja, jaz sem morala mleko gostiti, ker nismo pridobivali na telesni teži in smo bili podhranjeni. Po navodilih iz bolnice sem morala vsako mleko gostiti, da bi bolje pridobivala na teži. Drugače so mi zdravniki rekli, da je Pregomin enako hranilen, kot druge mlečne formule.
|
|
|
|
RE: Je Pregomin manj nasiten 16.4.2008 10:33:33
|
|
|
|
biga
|
Moj sin je na Pregominu od 6. tedna, zdaj bo star 11 mesecev in je pravi korenjak, ima okoli 10 kg in 77 cm. Torej ga tale sojin pripravek čisto dovolj nasiti.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Prihod novorojenčka iz porodnišnice Vsaka bodoča mamica se med nosečnostjo sprašuje, kaj pripraviti za novega prihajajočega člana. Veliko veselje je hoditi ...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?