|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Je še katera....
30.9.2009 11:58:53   
dalin
...,ki ima štiri ali več otrok,doma.Jaz imam štiriuser posted image ,ampak zadnje čase ne sfolgamuser posted image ,....služba,vrtec,šola,naloge,krožki,pranje,pospravljanje,likanje,kuhanje, user posted image ,pa še 1000 drugih stvari.Ratala sem prava živčna razvalina,fizično in psihično sem zmučena.Saj vem,tudi katera od vas tukaj gor se verjetno tako počuti.

Razmišljam da bi službo pustila,ampak s tem je en prihodek manj.Ahuser posted image .
Povejte,kako se spopadate ve s tem vsem.Tudi mnenje mamic z enim,dvem ali tremi otroci,ki ste doma je dobrodošlouser posted image .

Hvala in lep dan

< Sporočilo je popravil Shorty RR -- 1.10.2009 8:45:33 >


_____________________________

Žan 27.09.2006

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Je še katera....
30.9.2009 12:06:06   
pomar*ANČA*
jaz že z enim včasih komaj sfolgam, kaj šele štirje otroci!! dobra si, da lahko še polikaš, pospraviš,....user posted image user posted image časa zate ti pa verjetno zmanjka? 

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Je še katera....
30.9.2009 12:08:03   
Luni
Oh, Dalin....user posted image  Jaz imam tri, pa sem tam kot ti user posted image  Malenkost, brezvezna, me spravi s tira. V soboto se mi je zgodila kaplja čez rob. Za brez veze.... Mož dela cele dneve, jaz pa doma furam kompletno gospodinjstvo, gospodarstvo (user posted image  živimo v lastni hiši...), dva šoloobvezna, dejavnosti otrok, pa še moževe finance.... Kje je čas zame user posted image . Ko bi si ga vzela, moram biti pa še žena, ljubica, aaaahhhhhhhhhhhhhhhh user posted image
Po drugi strani sem pa srečna, da imam moje sončke, najboljše, najlepše, najbolj pridne user posted image user posted image .... Ampak živčki delajo, to pa ja.....

_____________________________



(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Je še katera....
30.9.2009 12:13:44   
dalin
IZVIRNO SPOROČILO: Luni

Mož dela cele dneve, jaz pa doma furam kompletno gospodinjstvo, gospodarstvo (user posted image  živimo v lastni hiši...), dva šoloobvezna, dejavnosti otrok, pa še moževe finance.... Kje je čas zame user posted image . Ko bi si ga vzela, moram biti pa še žena, ljubica, aaaahhhhhhhhhhhhhhhh user posted image
Po drugi strani sem pa srečna, da imam moje sončke, najboljše, najlepše, najbolj pridne user posted image user posted image .... Ampak živčki delajo, to pa ja.....


Jaz imam tri šoloobvezne.Vidim pa,Luni,da sva na istem

_____________________________

Žan 27.09.2006


(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Je še katera....
30.9.2009 12:16:44   
Nika v službi
Punce, kapo dal, jaz še z eno malo miss, ob obilni pomoči moža ter babic in dedkov komaj sfolgam, kaj še, da bi bilo otrok več!

Jaz sigurno ne bi mogla s 4 otroci furat še službe - no go. Domov pridem v poznem popoldnevu, kje naj potem še otroke štimam, pa še brez posebno pomoči moža, praviš. A imaš koga drugega, ki bi ti lahko malo priskočil na pomoč - sorodnike, starše...? Ker tole se ti sfeclja, dan za dnem, teden za tednom, mesec za mesecom... da let niti ne omenjam.user posted image

A si si že kdaj konkretno izračunala, kako je s financami v primeru, da ostaneš doma. Saj otroškega dodatka tudi nekaj dobiš... pa stroškov, ki so povezani s službo je potem manj (potni stroški, obleke, čevlji... vse to šteje).

Jaz poznam družine s 4 in 5 otroki, ampak so povsod mame doma....

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Je še katera....
30.9.2009 12:17:58   
nuala
Pozdravljena. Ti cisto verjamem, da je tezko. Jaz imam samo 2, pa je se z njima vcasih prevec dela. Prav iz tega razloga se nisva odlocila za vec otrok, se mi zdi, da je za mamice s 3 in vec otroki prav, da ( vsaj nekaj let ) ostanejo doma z otroki inh se posvecajo otrokom in druzini. To je polna zaposlitev! Ce ob tem se hodis v sluzbo, je zivljenje vcasih pravi kaos ( no, razen za supermame, te zmorejo prav vse, morda se ti katera oglasi ).
Ce imas moznost, ti vsekakor priporocam da razmislis o skrajsanem delovnem casu, ze to nekaj prinese.Pa ce imas kako prijazno babico na razpolago. Drugace pa, pazi da vseeno dovolj spis in kvalitetno jes, da bos zdrzala tak tempo.
Utrujena zenska ne more biti dobra mama, v to sem prepricana, otroci so prevec zahtevni.



_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Je še katera....
30.9.2009 12:33:57   
dalin
punce,hvalauser posted image .Kar se tiče babi servis,moja mami živi 50 km stran od mene,torej to odpade.Tašča...ona pa itak neprestano okrog leta in če jo že prosim za varstvo z očmi obrača in reče:ja,jih bom popazila.

Če bi vedla da bi zmogli z eno plačo,bi ostala doma.Ne upam se pa službe pustiti in potem prositi za denarno pomoč.Me bodo linčaluser posted image .V službi me za 4 ure ne bodo zaposlili,ker ima šef itak probleme z kadrom.Tako da to odpade.Ne vem kaj naj naredim:naj bom doma za dobro otrok,ker ne bo njihova mami potem tako nervozna ali naj še naprej vztrajam s takim tempom naprej!?user posted image user posted image

_____________________________

Žan 27.09.2006


(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Je še katera....
30.9.2009 12:50:43   
srki
Vse lepo in prav, svaka čast, ampak, jaz bi na to prej, pomislila. Saj po eni strani vsak ve, kaj in kako je v današnjem času-služba, nenormalni delavniki, šola (razne dejavosti)...in rezultat tega je, kot opisuješ, živčnost. Ne me zdaj napadat, moje mnenje je pač tako.

Moja soseda ima štiri otroke, vendar ji je tle v veliko pomoč njena mama, pa še so včasih take in drugačne burke.

Jaz imam dva, pa nimam v načrtu še tretjega, ravno iz razloga, kot sem ga opisala. Pa četudi bi mi moja mami in moji lahko pomagali, sem mnenja, da so otroci moji in druge za to ne bom "izkoriščala", če se lahko tako izrazim. Že to mi je dovlj, da jih zjutraj pelje v vrtec in jih  hodi iskat ter jih popazi, dokler midva ne prideva domov.

Glede denarja: Saj veš, koliko mož zasluži in koliko ste potrošni, pa si ni problem vsaj nekega površnega izračuna narest, kako boste sfolgali. Jaz vem, da mi ne bi.

Mogoče bi šefa vprašala za 6 urni delavnik, ali tudi to ne pride v poštev?


< Sporočilo je popravil srki -- 30.9.2009 12:52:11 >

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Je še katera....
30.9.2009 12:53:34   
Isabellabina
 
IZVIRNO SPOROČILO: dalin

...,ki ima štiri ali več otrok,doma.Jaz imam štiriuser posted image ,ampak zadnje čase ne sfolgamuser posted image user posted image ,pa še 1000 drugih stvari. ,....služba,vrtec,šola,naloge,krožki,pranje,pospravljanje,likanje,kuhanje,.... Ratala sem prava živčna razvalina,fizično in psihično sem zmučena. Saj vem,tudi katera od vas tukaj gor se verjetno tako počuti.

Razmišljam da bi službo pustila,ampak s tem je en prihodek manj.Ahuser posted image .
Povejte,kako se spopadate ve s tem vsem.Tudi mnenje mamic z enim,dvem ali tremi otroci,ki ste doma je dobrodošlouser posted image .

Hvala in lep dan


Jaz jih imam pet in sem doma ostala ravno iz tega razloga ,ker sem mislila,da se mi bo scufalo.sedaj ,ko sem doma živimo v miru,vsaj jaz sem mirna ,ker imam opravljeno kar se zagre...dohodek je pa en drug problem....prve mesece mi je bilo hudo zanj,ampak smo se privadili temu ,da je pač manj eurčkov in temu primerno tudi zapravljamouser posted image

< Sporočilo je popravil Shorty RR -- 1.10.2009 8:46:14 >

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Je še katera....
30.9.2009 13:38:19   
ajataja
Tudi jaz sem ostala doma imam pa 3 user posted image ,dva sta šoloobvezna eden je pa star 16 mesecev.Mož je službeno odsoten od 7.00 do 18.oo tako da sem za vse sama,starši so še tudi v službah tako da razen če je kaka obveznost mi drugače ne morejo pomagat z varstvom in tudi tega ne pričakujem od njih.Jaz sem ostala doma že po rojstvu druge hčerkice,ker nisem takoj dobila službe in pol sva ugotovila da čist lepo finančno funkcioniramo če sem doma,možu je pa tud všeč ko pride domov da je vse lepo pospravljeno,skuhano...in smo zvečer lahko brez hitenja kakšno urico skupaj ,ko si res vzamemo čas ,kar pa je ob službi obeh skoraj nemogoče saj kar jaz opravim dopoldan ostalim ponavadi ostane za zvečer.Meni je lepo z otroci mi ni težko opravljat gospodinjskih del,najbolj pomembno pa je to da zvečer ko otroci zaspijo  midva  z možem nisva utrujena  in živčna in imava umirjene večere zase.Je pa seveda to težko izvedljivo če je ena plača nizka in se ne da živet z njo.

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Je še katera....
30.9.2009 13:41:48   
5ra_28

Kapo dol vsem ki imaste več otrok, pa tudi če ste doma. Itak je zadnja leta tak tempo, ki ga mi kot otroci nismo poznali. Takrat je redkokater starš dela cele cneve ali pa zvečer do 21h, sobote in nedelje (predvsem trgovine, pa je tam največ žensk zaposlenih). Smo imeli trgovine v soboto do 12h, pa smo vsi preživeli vikende. Pa popoldan so bili starši doma, ne pa ob 17h, 19h ali pa celo 21h prihajali iz službe.

Jaz z 4-imi ne bi mogla hodit v službo res ne. Saj delovno dobo ti pri 4-ih otrocih plača država, ali ne??? Ali sem v zmoti?
Probaj mal preračunat ali pa mal sledi kakšne razpisane službe s polovičnim delovnim časom. Zdaj se sekiraš zarad celega tempa, potem pa bo pač mal denar problem. Sam boš pa bolj mirna in otroci srečnejši in vse bo bolj na easy.

_____________________________

Končno smo trije:)

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Je še katera....
30.9.2009 13:47:21   
Sofi
Težko je, tu ni kaj. Če si sama za vse, lahko pregoriš in to še gre na kratek rok, na dolgega pa itak, da ne.
Spet pa je po drugi strani življenje tako drago, da mora mož imeti res super plačo, da se skozi pride. Ker otroci ogromno potrebujejo, štiri otroke oblečti (ko tako hitro rastejo) in obuti, nahraniti, plačevanje šolskih in vrtčevskih obveznosti, raznih krožkovuser posted image ...
Z eno plačo je žal težko. Ampak ti veš, kakšno je vaše stanje. Pa če si sploh sposobna biti skoz doma, kljub temu, da imaš dela več kot dovolj.

_____________________________

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Je še katera....
30.9.2009 14:31:41   
bskrle
Ja, imam 4, pa ne sfolgam sama. Pomaga mož, cunje mi 2-3 na mesec pride pomagat pospravit eno dekle.  K sreči sem še na porodniški.

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Je še katera....
30.9.2009 14:55:28   
ribica.
jaz imam 2 pa sem doma. IN ti verjamem, da so ti dnevi veliko prekratki za vsa opravila, še meni so, pa nimam službe. Ampak ne bi zamenjala za nič na svetu. Največ mi pomeni, da sem lahko s svojimi otroci, ne pa da jim porivam babicam, vrtcem ali podaljšanemu varstvu. Saj tudi z eno plačo se preživi, samo moraš sam pri sebi pretehtati, kaj ti več pomeni oz. kaj bi bolj pogrešal. Čas s svojimi otroki, ali kupček denarja. Tudi jaz sem za vse sama. Mož dela 100 km stran, odide pred šesto zjutraj in se vrne po peti. Ko pride domov pa imamo čas za druženje, za skupen obrok. Jaz tvojega tempa ne bi zdržala, predvsem pa se mi ne bi zdelo vredno, če bi vedela da mi popuščajo živci. Ampak to je moje mnenje.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Je še katera....
30.9.2009 15:37:07   
Kerensa*
Jaz imam dva otroka in sem zdaj prvič, odkar sem mama, dva meseca doma. Službo sem pustila iz večih vzrokov oz. razlogov, ne izključno zaradi posvečanja otrokom, ampak vidim, da sem zdaj čisto drugačna. Prej sem sedem let delala izključno nočne izmene in pri dveh otrocih nisem bila niti enkrat na porodniškem dopustu - pri obeh otrocih sem šla en mesec po porodu nazaj delat. Staršev, ki bi lahko kakorkoli pomagali, nimam, imam pa na srečo taščo in tasta, ki v kritičnih trenutkih (ali pa vsaj v takšnih, ki se meni zdijo taki) večinoma lahko priskočijo na pomoč. Mož je najmanj 4 dni v tednu odsoten od 5:00 do 19:00 (službeno), plačanih varušk in gospodinjskih pomočnic pa se ne poslužujem. Res je, da imamo mi gospodinjstvo in vse ostalo nekoliko drugače organizirano od povprečnih družin (o tem je že bilo govora na RR), ampak še vedno pa sem zdaj jaz večinoma tista, ki skrbi za oba otroka (en vrtčevski, en šoloobvezen), za stanovanje in za birokracijo. Ko zjutraj oddam otroka (vrtec, šola), imam čas za tisto malo morje stvari, ki jih je potrebno urediti za kolikor toliko normalno funkcioniranje. Da bi kuhala samo zase ali likala nekaj, kar ni nujno, mi ne pade na kraj pameti in tudi vsi preživimo, če nekaj dni nihče ničesar ne pospravi (sploh pa, če imamo kaj pomembnejšega ali zanimivejšega v planu). Da pa pustim službo, sem se pa 100%-no odločila takrat, ko je moj mož zamenjal delovno mesto (dobil je bolje plačanega) in ko sva skalkulirala, da bova na takorekoč na istem, če moje plače ni. Prej sem se še nekaj silila in hodila delat, ampak potem sem pa vse skupaj poslala v maloro. Zdaj sem veliko bolj mirna, spočita in zadovoljna, našla sem si čas, da sem se končno vpisala v šolo, morda mi uspe narediti celo vozniški izpit, katerega delam že od pamtiveka (pa vedno nekje vmes neham iz milijona razlogov, čeprav mi gre dobro), spet srečujem ljudi, ki jih že sto let nisem (ponoči sem delala, podnevi sem spala) in podobno. Denar mi je tukaj zadnja skrb, takorekoč.
Resno razmišljam, da sploh ne bi šla več delat.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Je še katera....
30.9.2009 15:43:40   
dory
Meni že eden da včasih toliko vetra, da na še kakega niti ne upam pomislit.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Je še katera....
30.9.2009 18:47:12   
nanka
Dalin, tudi jaz imam štiri, hodim v službo in igram popoldanskega taksista otrokom. Čas zame, kaj je že to? Pa ga včasih pogrešam, res si želim vsaj eno knjigo prebrati v miru in brez teženja okoli mene. Pa saj tudi do tega še pride. Imam pa srednješolko, osnovnošolca, vrtičkarico in eno v domačem varstvu. Naporno je nič ne rečem, pa tudi veselo. Pride dan ko bi se najraje zjokala, pa tudi tak dan mine, so pa lepi in manj naporni dnevi. Mi na na kraj pameti ne pade da bi pustila službo, ker tam sem vsaj jaz.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Je še katera....
30.9.2009 20:05:30   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: ajataja

Tudi jaz sem ostala doma imam pa 3 user posted image ,dva sta šoloobvezna eden je pa star 16 mesecev.Mož je službeno odsoten od 7.00 do 18.oo tako da sem za vse sama,starši so še tudi v službah tako da razen če je kaka obveznost mi drugače ne morejo pomagat z varstvom in tudi tega ne pričakujem od njih.Jaz sem ostala doma že po rojstvu druge hčerkice,ker nisem takoj dobila službe in pol sva ugotovila da čist lepo finančno funkcioniramo če sem doma,možu je pa tud všeč ko pride domov da je vse lepo pospravljeno,skuhano...in smo zvečer lahko brez hitenja kakšno urico skupaj ,ko si res vzamemo čas ,kar pa je ob službi obeh skoraj nemogoče saj kar jaz opravim dopoldan ostalim ponavadi ostane za zvečer.Meni je lepo z otroci mi ni težko opravljat gospodinjskih del,najbolj pomembno pa je to da zvečer ko otroci zaspijo  midva  z možem nisva utrujena  in živčna in imava umirjene večere zase.Je pa seveda to težko izvedljivo če je ena plača nizka in se ne da živet z njo.


Iz tega razloga bi jaz z veseljem ostala doma. Sem ap tule na rr že slišala vse sorte, kadar je kakšna pojamrala, da ne sfolga. Napisala mi je ena zalo "pametna" enkrat ne tolk dolgo nazaj menda celo to, da moram zamenjat službouser posted image user posted image , ker je to krivo, da imam toliko dela in sem utrujena. Povedali so tudi, da ni res, da nimamo cajta, ker smo same krive, ker si ga ne vzamemo in ker ni res, da imamo toliko dela, če imamo tri otroke, da si ga same ustvarimo, da če bi hotele, da bi vse šlo in bi bile čist umirjene, da je vse v naših glavah....bla ,bla ,bla....

Sama menim,d a bi morala mama s tremi in več otroki ostat doma, če noče postat živčna razvalina, utrujena od preveč obveznosti. Z eno plačo se da živet, če je le ta vsaj malo nadpovprečna, sicer pa malo težje, ampak se da. POznam ljudi, kjer so doma cela familija samo na socialni s tremi otroki, ap ti povem, da premorejo več kot povprečno plačo samo raznih donacij, socialnih in podobnega, pa še vse imajo zastonj. Meni duša ne da tako živet, dokler imam dve sposobni roki za delat, pa rada delam, ampak ti povem, da je meni toliko dela, kot ga imam, preveč za miren lajf.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Je še katera....
1.10.2009 8:40:34   
madela
Jaz sem pa ravno na drugi strani,nezaposlena! Imam tri otroke in moram reči,da se imamo fajn. Kar se denarja tiče,nam ga ne primanjkuje,ima mož namreč dober zaslužek. Vendar pa po skoraj 7 letih brez zaposlitve,to nisem več jaz. Se mi zdi,da sem čist odklopljena od družbe,samo še doma čepim in skrbim,da vse kolikor toliko laufa.
Sem že na tem,da se grem resno podajat na iskanje službe,vendar je toliko stvari,ki mi to "omejujejo".
Vsak teden 1x sem pri zdravniku,po drugi strani pa se bojim ravno tega,kar sedaj opisujete,da bi potem postala živčna razvalina.
Torej po tem kar berem je bolje,da sem doma,pa čeprav se včasih počutim,ko ena babica brez življenja user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Je še katera....
1.10.2009 8:42:46   
Kerensa*
Ne izgledaš kakor babica brez življenja. user posted image

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Je še katera....
1.10.2009 8:49:10   
madela
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Ne izgledaš kakor babica brez življenja. user posted image


Hvala user posted image  Sam nisem daleč od tega. Niti za kofetkat nimam nikogar,saj so vsi zaposleni user posted image
Aja,razen eno sosedo,ki mi druga ne govori,kot o tem kako bi mogla hodit v cerkev in biti hudo verna user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Je še katera....
1.10.2009 8:51:08   
Kerensa*
Raje brez sosedov, kakor pa takšne sosede.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Je še katera....
1.10.2009 9:20:00   
madela
To ti pa čist verjamem user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Je še katera....
1.10.2009 15:37:06   
Ana009
Aha takole... pa nam zaenkrat kar gre.. no, imamo dva lumpa - 2,5 leti in 14 mesecev. trenutno sem doma z obema (brez vrtca), ker smo se preselili v tujino cca 800 km stran.
Nimamo nobene pomoci.
Smo se pa organizirali tako, da imamo vsak dan kaksno gospodinjsko opravilo (npr. kopalnica, WC, posesta, likanje, potleh pomit) - tako razporejeno, da gre na izi skoz teden. obleke za otroke kupujemo vse prek neta - razen bund in cevljev, pa zelenjavo nam dostavijo enkrat na teden - tako, da imamo nekaj skrbi manj... aja, pa drvakrat na teden hodimo v trgovino po hrano, ostalo pa samo ce nam zmanjka..
Kupili smo si pomivalca in susilca. V susilcu susimo spodnje perilo in kaksne stvari na hitro. Gospodinjska dela pa delam, takrat ko so tamali pokonci, da kaj presrfam in naredim, ko otroci spijo..
Naredils sva si tudi dnevni red, kjer imava cas tudi zase.. ceprav tega rado zmanjka user posted image

pogresam pa sluzbo in cvek in to, da nisem skoz z osebami mlajsimi od 5 let. jaz bi na tvojem mestu verjetno obdrzala sluzbo, bi pa ostale stvari tako organizirala, da bi imela tudi nekaj casa zase.
Recimo.. ker so tvoji otroci ze soloobvezni, bi imeli svoje zadlozitve doma (jaz sem jih imela: po kosilu svoje v pomivalca pospravit, pol v visjih razredih smo se menjali za ciscenje kopalnice in WCja ob vikendih, pa psa smo vozili ven na sprehod, ipd. ). za generalno ciscenje bi si dobila pomoc od zunaj in ji pac placala...

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Je še katera....
2.10.2009 9:15:37   
ribica.
Kako smo si ljudje različni. Jaz pa za razliko od večine ne pograšam družbe, kofetanja in odraslih ljudi. Sama v svoji družbi sem čist zadovoljna in to da sem večino dneva z otroci, me sploh ne moti.

(odgovor članu Ana009)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?