Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: ajataja Tudi jaz sem ostala doma imam pa 3 ,dva sta šoloobvezna eden je pa star 16 mesecev.Mož je službeno odsoten od 7.00 do 18.oo tako da sem za vse sama,starši so še tudi v službah tako da razen če je kaka obveznost mi drugače ne morejo pomagat z varstvom in tudi tega ne pričakujem od njih.Jaz sem ostala doma že po rojstvu druge hčerkice,ker nisem takoj dobila službe in pol sva ugotovila da čist lepo finančno funkcioniramo če sem doma,možu je pa tud všeč ko pride domov da je vse lepo pospravljeno,skuhano...in smo zvečer lahko brez hitenja kakšno urico skupaj ,ko si res vzamemo čas ,kar pa je ob službi obeh skoraj nemogoče saj kar jaz opravim dopoldan ostalim ponavadi ostane za zvečer.Meni je lepo z otroci mi ni težko opravljat gospodinjskih del,najbolj pomembno pa je to da zvečer ko otroci zaspijo midva z možem nisva utrujena in živčna in imava umirjene večere zase.Je pa seveda to težko izvedljivo če je ena plača nizka in se ne da živet z njo. Iz tega razloga bi jaz z veseljem ostala doma. Sem ap tule na rr že slišala vse sorte, kadar je kakšna pojamrala, da ne sfolga. Napisala mi je ena zalo "pametna" enkrat ne tolk dolgo nazaj menda celo to, da moram zamenjat službo , ker je to krivo, da imam toliko dela in sem utrujena. Povedali so tudi, da ni res, da nimamo cajta, ker smo same krive, ker si ga ne vzamemo in ker ni res, da imamo toliko dela, če imamo tri otroke, da si ga same ustvarimo, da če bi hotele, da bi vse šlo in bi bile čist umirjene, da je vse v naših glavah....bla ,bla ,bla.... Sama menim,d a bi morala mama s tremi in več otroki ostat doma, če noče postat živčna razvalina, utrujena od preveč obveznosti. Z eno plačo se da živet, če je le ta vsaj malo nadpovprečna, sicer pa malo težje, ampak se da. POznam ljudi, kjer so doma cela familija samo na socialni s tremi otroki, ap ti povem, da premorejo več kot povprečno plačo samo raznih donacij, socialnih in podobnega, pa še vse imajo zastonj. Meni duša ne da tako živet, dokler imam dve sposobni roki za delat, pa rada delam, ampak ti povem, da je meni toliko dela, kot ga imam, preveč za miren lajf.
|