petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: LARALEA sem na bolniški. Seveda je čisto isto, če si na bolniški zato, ker si polomljena in imaš predpisano strogo mirovanje ali gre za blažjo poškodbo, ki pa ti vseeno onemogoča opravljanje tvojega dela, gibanja pa nimaš omejenega ... IZVIRNO SPOROČILO: LARALEA Pa me malo jezi, ker sem na bolniški (vsaj do petka ko imam ponovni pregled na polikliniki). Noben te ne sili, da si na bolniški. Gre samo za tvojo pravico, ki jo lahko izkoristiš. Ali pa ne. IZVIRNO SPOROČILO: LARALEA Po eni strani, moje srce želi iti z njo notr, po drugi me je pa strah mojih delodajelcev, če bi me prišli kontrolirat domov, če sem doma na bolniški? Če imaš dopuščeno gibanje, ne vidim ovire, da ne bi smela spremljati otroka, če imaš predpisano mirovanje, pa ti ni bilo predpisano za okras, ampak v tvoje dobro in za tvoje okrevanje. IZVIRNO SPOROČILO: LARALEA Po eni strani, moje srce želi ... KAJ BI VE NAREDILE? Presodila bi, katera bolečina je močnejša - moje poškodbe ali mojega srca. In odločala bi se razumsko, ne čustveno. IZVIRNO SPOROČILO: LARALEA bo šel oči z njo, ampak meni, kot vsaki mami, ne da miru, da ne bi šla z njo v bolnico - mama je le mama in verjamem da otrok po hudih bolečinah bolj potrebuje mamo. Znajo očetje, če jim mame le damo priložnost in možnost, zelo dobro potolažiti otroka. In seveda če otroku na njemu razumljiv način razložimo, da mama misli na njega in ga ima na vso moč rada, a so ji zdravniki zabičali, da se mora čim prej pozdraviti ter da bo otroka na vso moč crtljala doma. P.S.: Preveč čustvena mama lahko v takšnih stresnih situacijah še bolj negativno vpliva na že tako prestrašenega otroka, ko se mu dogaja nekaj precej neobičajnega. In lahko da oče v takšnih primerih celo uspešneje pomiri in sprosti otroka.
|