|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jasli spanje
29.12.2010 8:44:27   
divans1
Kdaj gredo otroci v jaslih spat oz. kolikokrat, ob katerih urah?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jasli spanje
29.12.2010 9:01:53   
K_a_t_i
Pri nas (Ljubljana Ciciban) okrog 12h. Enkrat.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.12.2010 9:02:39   
tt79
Jasli ni več, navadno so to skupine 1-3 let.
Otroci gredo spat med 11.30-12 ure. Mlajši že v dopoldanskem času oddremajo kakšno 15 minutno kitico user posted image

http://www.mojalbum.com/ajnat79/lesene-ogrlice

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.12.2010 9:07:55   
Čebel@
naša user posted image  je v skupina 1-2 leti in grejo spati po kosilu in sicer ob 11.30

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.12.2010 9:08:48   
benika

To ravno ne bo držalo. V našem bivšem vrtcu so bili otroci razdeljeni po skupinah 1-2, 3-4. 5-6.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.12.2010 9:09:31   
Sacherca
Ko je bil nas v jaslih so bili skupina do 2eh let,kosilo so imeli ob 11.30 ,spat so sli okoli 12ih.

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.12.2010 9:21:06   
josephine27
IZVIRNO SPOROČILO: benika

To ravno ne bo držalo. V našem bivšem vrtcu so bili otroci razdeljeni po skupinah 1-2, 3-4. 5-6.

tud pri nas je bil lani v skupini 1-2, no letos je ta skupina  1-3. spat pa hodijo ob istih urah obe leti ob 12h, kolikor mi je znano velja to za vse skupine v našem vrtcu ne samo za jasli. s tem da se pri večjih lahko mal zategne če so bili zunaj.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.12.2010 9:29:04   
miapia
2-3 let - okrog 12 ure do nekje pol dveh, dveh

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.12.2010 10:00:23   
kristinaj
naš je šel v jasli z 11m in je spal še 2x, zjutraj so ga dale po zajtrku in potem po kosilu, tisti pa ki spijo 1x na dan gredo po kosilu, nekje okoli 12 ure...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.12.2010 10:01:13   
PC Baby
1-2 leti,s pat hodijo ob 12.30-13.00 pa nekje do 14.30.
To je zelo odvisno od vrtnaric.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.12.2010 11:12:33   
divans1
Hm, mojemu bo en spanec bistveno premalo... zdj vedno spi do osmih, pol devetih zjutraj in kje bo pol on zdržal do 11:30, če ga bom že ob cca 6:00 zjutraj zbudila??? Ni šans....user posted image Pa to gredo vedno skupi spat? Ka pa če je kir fjst tečen, to se pravi zaspan, ga dajo že prej al kako je s tem?

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.12.2010 11:15:43   
Barbara_L
I missed you...
Vsi se sčasoma uštelajo, tudi tvoje se bo. Brez skrbi.
Če bo pa fejst tečen, pa novo temo odpri, pa ti bomo svetovale po najboljših močeh.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.12.2010 11:35:17   
divans1
user posted image

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.12.2010 11:55:16   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Hm, mojemu bo en spanec bistveno premalo... zdj vedno spi do osmih, pol devetih zjutraj in kje bo pol on zdržal do 11:30, če ga bom že ob cca 6:00 zjutraj zbudila??? Ni šans....user posted image Pa to gredo vedno skupi spat? Ka pa če je kir fjst tečen, to se pravi zaspan, ga dajo že prej al kako je s tem?

Ne se že zdaj obremenjevat s tem. Tole s spanjem se lahko zelo hitro spremeni, do takrat ko bo šel v vrtec bo lahk imel že čist drug sistem spanja. Naš je zelo dolgo spal 2-3x na dan, mi tudi ni bilo jasno kako bo v varstvu, no pa se je tik pred varstvom, čez noč, sam odločil zmanšat količino spanca.
In zakaj spi do 8.00, 8.30? Kdaj gre spat? Ga boš pa takrat navadla dat spat prej in ne bo rabil spat do 8.30. Malo ga boš pa tudi ti lahk prej pripravla in spremenila njegov način spanja pred vstopom v vrtec.
Še vsi so se navadli sistema spanja v vrtcu, tudi tvoj se ga bo.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.12.2010 11:59:49   
Petka09
Divans, tvoj je zdaj še majhen, in ko bo šel v vrtec, bo tudi tisti ritem hitro sprejel in ne bo toliko spanja rabil.
V naši jaslični skupini grejo spat že ob 11h... po malici.... Kosilo imajo okrog 13. ure, ko se zbudijo. To pa zato, da ne grejo s polnimi želodčki spat in zato imajo tak ritem.
Res je, da bo tvoj verjetno utrujen, če bo moral že ob 6h zjutraj vstajati in bo od začetka sigurno kaj tečkast in bo potem hitro tam zaspal... Mogoče bo tudi popoldne potem doma bolj razdražen, ker mu bo primanjkovalo spanca. Ampak hitro se bo navadil novega ritma, brez skrbi.
Naša recimo tudi zelo rada spi, vendar v vrtcu spi bistveno manj kot doma čez vikend, pa je kljub temu cel dan dobre volje. Doma spi po dve uri in več (čez vikend) v vrtcu pa vemo kako je - imajo na voljo tisti dve uri, ampak nekateri spijo, drugi težje zaspijo, tretji kaj jokajo, kašljajo... je pač to cca. 10-12 otrok na kupu in je logično, da spanec ne more bit tako trden kot recimo doma v svoji posteljici... Ampak nekak se navadijo in padejo not v ta ritem...
Ti nič ne skrbi. Prepusti ga vzgojiteljicam in ga bodo že poštimale. Potem popoldan doma pa boš videla kake volje bo in če bo rabil še kak dodatni počitek ali pa ga zvečer daš kakšno uro prej spat, pa bo.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
29.12.2010 12:01:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Barbara_L)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
29.12.2010 12:14:52   
ledenka
naš je pri ene 8-9 mesecih začel spat samo 1x na dan.

v našem vrtcu grejo spat ob 12.30-13h, ampak če rabi kdo spanje dopoldan, ga dajo v voziček ali na ležalnik in v drugo sobo, tako da lahko spi. se prilagodijo, ne sekiraj se.

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.12.2010 12:43:15   
divans1
Oooo, jst že uživam v materinstvu, ne se bat ženske!!!!!!!user posted image Nimam pa pač nič izkušenj, pa vprašam, pa naj to še ne vem kako katero moti.....

Moj trenutno gre še dvakrat spat. Cca ob 12:00, pa pol še enkrat ob cca 16.:00, 16:30, spat gre pa ob 21:00, najkasneje ob pol desetih zvečer.

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.12.2010 17:02:21   
nusi
mah meni tudi ni jasno kako bo šlo s tem spanjem, jaz nisem nikoli spala v vrtcu, zmeraj sem ležala in zijala v zrak, ampak moj je pa bolj zaspanec in upam, da bo šlo.

Še eno vpr: ali hodijo v vaših vrtcih spat tudi starejši otroci od 4 leta naprej?

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.12.2010 19:20:51   
mateyka

vprašaj pri vas v vrtcu.  ne razumem zakaj bi me to vedele.. user posted image in nima veze kolikokrat naši spijo - saj se gre za tvojga otroka. torej se moraš pogovorit z njegovimi vzgojitejicami?

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.12.2010 19:23:05   
PC Baby
Problem javnih jasli (vsaj velike večine) je, da nimajo ločenega prostora za spanje, ampak spijo v igralnici. Jim tja prinesejo ležalničke, zatemnijo in morajo vsi naenkrat spat. Privat varstva pa imajo večinoma ločeno spalnico in če je kiri otroček prej zaspan, ga pač dajo prej spat. Pa še ne motijo se med sabo ko se zbudijo itd.
Ampak vsega se navadijo.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.12.2010 21:10:18   
aj09
Moj nasvet: pozanimaj se, kdaj spijo in ga sama pred iztekom porodniške tega navadi.
Velikokrat berem, kako malčki ne spijo ob tisti uri kot v vrtcu, ne jedo tiste hrane itd.
Sama v tem nisem videla problema in ker sem se za tako varstvo odločila, sem se njihovemu ritmu prilagodila že prej, tako da je imel moj malček dovolj časa, da se prilagodi ritmu. Dva meseca pred začetkom sem ga začela načrtno dajat spat dopoldan kasneje in v dveh tednih sva prešla na eno spanje ob 11 (kot spijo v našem vrtcu).S tem se mu tudi verjetno olajšala uvajanje. Vsaj upam.
Nerealno je pričakovat, da se bo do vsi ostali prilagodili vašemu ritmu.

Pa srečno

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 22
30.12.2010 15:50:38   
Najaa

Mal prehitevaš. Do takrat,. ko bo šel tvoj otrok v vrtec, bo rabil že manj spanja kakor zdaj pri 7 mesecih.user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
30.12.2010 18:17:39   
Dashenka

To je pa čisto odvisno od vrtca, v našem je bil takle urnik:

Otroci I. starostnega obdobja (1-3 leta)
- 8.15 - 8.45 zajtrk
- 9.15 - 9.30 dopoldanska malica (napitek)
- 11.00 - 12.00 kosilo*
- 14.00 - 14.30 popoldanska malica
*Postopno se čas kosila premika proti 12. uri.

Otroci II. starostnega obdobja (3-6 let):
- 8.15 - 8.45 zajtrk
- 12.30 - 13.15 kosilo
- 14.30 - 15.00 popoldanska malica

Počitek je en sam in sicer po kosilu.
5-6 letniki pa ne spijo več, niti nimajo več počitka na ležalnikih.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
30.12.2010 19:05:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Čebel@)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?