anckabancka
|
Končno imam spet čas, da se javim. Ja, zaključila sem s službo za letos! Saj ne morem verjet. Po tistem, ko mi ginekologinja ni podaljšala bolniške v 32 tednu, so me dal delat in nič ni kazalo, da mi bojo odobrili moj dopust. Vsakič, ko sem prišla v pisarno, niso še nič vedeli, se bojo še pogovorili... V petek so rekli, da naj v ponedeljek še pridem, pol pa mogoče... No in v ponedeljek popoldne mi sporočijo, da naj hodim v službo še cel teden! Kar tema se mi je naredila. Imam namreč še lanski dopust, pa letošnji in sam še tri tedne do porodniške. So rekli kao, da me rabijo in ne dobijo zamenjave. Še v službi sem se jokala, da sm bla čist hin (hormoni pa tud naredijo svoje). In naslednji dan - včeri - sem šla takoj zjutraj v pisarno in zahtevala pojasnilo. Povedala sem jim vse mogoče, tud to da me je strah delat zdej na koncu, ker so otroci v vrtcu tako nepazljivi in da me je stalno strah, da se bo kdo v igralnici zaletel vame ali mi bo na igrišču žoga priletela v trebuh. Vmes sem se še ornk zjokala (ne namenoma, ampak bilo je preveč zame). No, po kosilu pa sem izvedela, da lahko že danes grem na dopust! So se me usmilili... Iz srca sem se zjokala tam in so zgleda takoj našli zamenjavo. Zdej sem še 1000X bolj vesela, da mi eno leto ne bo treba imeti nobenih opravkov s tem smotanim vodstvom. No, toliko o moji izkušnji z delom v osmem mesecu nosečnosti v vrtcu. Od mene res ni bilo nobene pametne koristi. Namenoma sem se čuvala in se zaradi otrok nisem toliko razburjala, kot bi se sicer. Cipresa, jaz se raje ne tehtam več, bomo že pol dol spravle. Važno, da se otročki dobro počutijo! Drugač pa še vedno čakam, da bo moj buši dosegel magično mejo 100 cm. Mi je pa tolk luštkan, da bi ga kar še nekaj časa mela, če ne bi bila tolk štorasta z njim. Vsi mi pravijo, da je ko žogica... Moram rečt, da sem prav ponosna nosečnica. Včasih me ogovori kdo, ki ga sploh ne poznam:"Joj, kako luštna nosečnica..." Jaz pa zrasem za ene pol metra... Se mi tko fajn zdi. Skoz bolj se zavedam, da moram čimbolj uživat še teh par tednov in bit ponosna nase, da nosim čisto pravega otroka pod svojim srcem. Julke, uživajte v sončku in naj vam ne bo preveč vroče! Anči :muca:
|