zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: sttj moja sigurno nista lačna,ker že pol leta jesta za večerjo gosto hrano,tako,da ne pametujte tiste,ki ne veste nič o tem Vsaka pač poskuša na podlagi svojih izkušenj in z dobro voljo svetovati, zato mislim, da ni tu prav nobenega razloga za nesramno zavračanje dobronamernih nasvetov kot pametovanje. Smo pa na tem forumu pač mamice, ki imamo izkušnje s svojimi otroci, nobena pa ni vseved, da bi vedela čudežne rešitve, ki bodo delovale za vsakega otroka. Drugače pa če pomislim na našo , ki je bila izključno dojena do 6. meseca, je tudi bilo tako, da je nekje do 4. meseca že lepo prespala velik del noči, potem se je pa začelo to obdobje spanja vedno bolj krajšati, torej ji očitno moje mleko ni bilo več dovolj. Ko sva pri 6. mesecih uvedli zvečer čokolino (tisti milupin, ki že vsebuje adaptirano mleko), pa ni to prav nič pomagalo - tudi, ko je zvečer že pojedla en ornk obrok, se je vseeno zbujala za dojenje ob istih urah kot pred GH - torej ob 1h in 5h - in to iz same navade. Pri 7. mesecih sem ji zato dojenje ob 1h preprosto ukinila - ko se je zbudila, sem jo samo v temi božala in tolažila, da se je umirila in nazaj zaspala, nato pa sem jo dojila šele ob 5h. Prvič, ko ni dobila jesti je jokala cca. 10 minut, naslednjič je pa že takoj, ko sem jo začela božati, vedela, da ne bo z dojenjem nič, in je že v pol minute ali prej nehala jokati in kar hitro nazaj zaspala. V roku manj kot 1 tedna je začela spati od 22h do 5h ali celo 6h. Pri 10. mesecih, ko sem jo nehala dojiti (se je sama odstavila zaradi moje nosečnosti) in je tudi zjutraj začela dobivati čokolino, pa je spet v roku enega tedna kar sama podaljšala spanje - najprej do 7h, nato pa že do 8h. Zdaj spi od 21h do 8h/8:30. Eni otroci pač sami začnejo spati dlje, enim je pa treba malo "pomagati". Potem je pa odvisno tudi od mamice, kako dolgo je pripravljena čakati, da bo otrok sam začel spati celo noč. Mene je k "odvajanju" od hranjenja ponoči vzpodbudila pripoved ene mamice, katere 2-letna punčka se je še vedno dojila 3x na noč. Takrat sem sama pri sebi rekla, da tako dolgo pa res ne mislim čakati in sem ukrepala.
|