Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: JE LOKALNA ANESTEZIJA PRI ZOBOZDRAVNIKU V... 14.10.2005 11:31:59
|
|
|
|
JASNA D
|
V prvi nosečnosti mi je zobarka ni hotela dati. Potem je zobarka sama postala mamica. V drugi nosečnosti mi jo je dala brez problema. S tem, da sem bila vmes (noseča nekje 5 mesecev) na čeljustni kirurgiji, kjer sem dobila še eno močnejšo. Nosečnosti sta potekali normalno, otroci so tudi čisto v redu - no ja, malo so "živahni", ampak prav zagotovo ne zaradi teh lokalnih . LP, Jasna
|
|
|
|
RE: JE LOKALNA ANESTEZIJA PRI ZOBOZDRAVNIKU V... 14.10.2005 19:46:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Ni nevarna, komot ti jo lahko da. Pa saj zobar to sam ve. Meni jo je vsakič ponudil, torej ne more bit nič narobe. Je pa res, da sem jo sprejela samo, ko mi je operiral zob.
|
|
|
|
RE: JE LOKALNA ANESTEZIJA PRI ZOBOZDRAVNIKU V... 15.10.2005 9:25:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Tudi jaz sem dobila lokalno anestezijo zaradi modrostnega zoba. Bila sem nekje v 4. tednu nosečnosti in niti nisem vedela, da sem noseča. Zdaj sem v 36.t. in g. pravi, da je vse o.k in da ta anestezija ne more imeti vpliva na plod. Upam, da bo tudi na koncu vse o.k. Sicer so pa ti zdravniki tako. Vsak ima drugačno mnenje. Zadnjič mi je hotel en dr.,dr. s full nekimi nazivi, v 7. mesecu nosečnosti slikati pljuča. Ker seveda nisem dovolila, me je še vedno prepričeval, da to nima vpliva, in da me bodo zaščitili. Pa, ja seveda. Odloči se po svojem instinktu. Najboljše je seveda brez vsake anestezije in analgetikov. Če pa slabo prenašaš bolečino, pa se moraš sama odločiti. Če gre za modrostni zob, ti priporočam anestezijo, v drugem primeru bi ti jo raje odsvetovala. Saj si vendar močna ženska, kmalu boš mamica, pa tudi popadki bodo boleli.
|
|
|
|
RE: JE LOKALNA ANESTEZIJA PRI ZOBOZDRAVNIKU V... 15.10.2005 9:36:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Aja, pa še nekaj. Mnogo zdravnikov, anestezijo, analgetike in podobne stvari v času nosečnosti odsvetuje zaradi možnih alergij, ker se telo v času nosečnosti lahko obnaša čisto drugače, kot prej. Čertudi prej nikoli nisi bila alergična na določene stvari, si lahko na te v nosečnosti. Si lahko misliš, jaz sem prej oboževala čokoladice Ferrerro roche (vem, da ni prav napisano sory), zdaj sem pa samo po eni tej čokoladici dobila takšno alergijo, da sem morala iti dvakrat na inekcije in še tablete za alergijo sem morala jemati. Tega pa ne privoščim nikomur, kako to srbi.
|
|
|
| Stran: [1] |
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?