nejkag
|
Pozdravljena, jaz sem imela februarja operacijo za IMN, pri meni je zgeldalo neko takole: že ko sem naredila prvi test 5 dni po zamujeni menstruaciji mi je pokazalo zelo rahel plusek, na intervale sem krvavela, tako po kapljicah, cim sem kako drugace lezala ali pa sedela, se mi je pojavil izcedek, v 8 tednu sem imela pregled in ploda ni videla in potem je vzela kri za betaHcg, izvid je bil zelo visok (cez 5000) in po tem je ona sklepala da je plod v maternici in njena razlaga zakaj ga ni videti je bila da se še išče in se ni vgnezdil (v 8 tednu!?) in seveda napizdila da naj ne zganjam panike in se vidimo čez 14 dni. No v 9 tednu in pol me je zjutraj začelo šraufati(pa sem mislila da imam pač prebavne motnje), grem na wc in iz mene ni slo nic, potem pa v roku pol ure so se zacele take bolečine da jih niti opisati ne morem, nisem mogla ne ležat ne sedet ne stat. Ker mojega dragega takrat ni bilo(je bil v službi), sem klicala mamo, ki je pa 15 min oddaljena od mene, seveda je še v pižami zdirjala k meni in v tistem času so bolečine postale neznosne, tako da je mama po poti klicala rešilca, ki so me potem odpeljali v porodnišnico. No tam so mi rekli da mi je počil jajcevod in da sem prišla zadnjo minuto, ker sem imela že skoraj 2 litra krvi v trebuhu in plod je lepo plaval v njem, in seveda so mi odstranili jacevod. Po 14 dneh, ko sem dobila histološke izvide sem šla k novi ginekologinji na pregled, kjer mi je povedala da bi imela dvojčka, so bila lepo razvita, po velikosti stara 10 tednov, ampak ker mi je počil jajcevod se to ni moglo nadaljevat.Aja pa še to, zadnja dva tedna nosečnosti sem imela zelo napihnjen trebuh, zgledalo je ko da sem že v petem mesecu. Kakih drugih znakov pa nisem imela, razen tistih ki so značilne za nosečnost (slabost, napete zizike,...). Tako to je moja zgodba in resnično si želim da nobena tega ne da skozi, ker posledice so zelo hude, ne samo fizične ampak tudi psihične. Zdaj sva ponovno začela delati na , ampak čim me samo malo pikne v predelu jajcevoda ki mi je ostal me daje taka panika, ker se bojim da ostanem še brez tega in potem splava po vodi da prideva po naravni poti do .Tako da na trenutke sploh ne vem ali si želim ponovno zanositi ali ne (zaradi straha).lp