|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izvedenke za BT - pomoč prosim
2.4.2007 10:02:04   
Anonimen
Evo, ta mesec sem bila pridna in si merila BT - samo meni več nič ni jasno. Po O bi morala biti konstantno povišana, meni pa skače že od zadnjega dne user posted image , in sicer od 36,6 do 36,9. En dan imam 36,6, naslednji 36,7 potem 36,9, potem spet 36,6...

Mi lahko ena razloži, kaj je to?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izvedenke za BT - pomoč prosim
2.4.2007 10:06:59   
Anonimen
A si jo meriš pravilno?? vsak dan, še preden se pretegneš v postelji, ob približno enakem času???? na istem mestu??? vsaj 4-6 ur spanja oz počitka, nobenega sekreta.

če je ja, potem se je lahko zgodilo, da ni bilo O, kar se velikokrat zgodi. naj bi si meru, vsaj 3 mesece, da veš pri čem si in da spoznaš svoj cikel. Kaj pa sluz, si jo kaj opazovala, kdaj se je ta povečala in bila bolj prozorna ali vlečljiva, včasih se zna zgoditi, da ti BT lahko malo niha, zaradi stresa, bolezni, neprespanosti, alkohola...., pa je lepo, še zraven spremljati sluz.

lepo bi bilo, če bi napisala za vsak dan Bt, pa ti še pol kako pomagamo

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
2.4.2007 10:14:37   
Anonimen
Hvala Mišek!

Merim si jo zjutraj, v postelji, preden se pretegnem. Sluz je bila morda malce povečana v času od 22. do 26. marca. Pijem ne, stres pa je prisoten, ampak tisti vsakdanji.

No, če mi boste znale pomagati:
marec:
16. - 36,6
17 - 36,7
18 - 36,5
19 - 36,8
20 - 36,7
21 - 36,6
22 - 36,7
23 - 36,8
24 - 36,9
25 - 36,6
26 - 36,7
27 - 36,8
29 - 36,6
30 - 36,8
31 - 36,7
1.4 - 36,9
2.4. - 36,8
3.4 - 36,7

Ja, pa še to - v marcu mi je user posted image  zamujala 5 dni, moj je celo 3 dan izostanaka trdil, da vidi rahlo črtico, jaz je nisem, imela pa sem grozljivo user posted image , ogromne količine. Kot še nikoli doslej.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
2.4.2007 10:34:49   
Anonimen
U madona, je pa res ena sama klobasauser posted image . Lej en mesec ti kaj preveč nič ne pove, res je lahko samo ta mesec brez O, drug pa bo že z O. Obstaja tudi možnost, da je bila prejšnji cikel vidna rahla črtica, pa je lahko že vse propadlo, še preden je lahko ratala močnejša črtica, lahko je tudi tvoj narobe videl, vse je mogoče raho, edino obupat ne smeš. Lahko so se ti zdaj mal hormoni zmešali, lahko je kaj z termometrom narobe, lahko imaš O, pa pač nimaš BT iz knjige..... glede na sluz, je O preden sluz izgine oz se spremeni

kar ti svetujem je, da si še vsaj 2 meseca zapisuješ BT in potem s tem grafom greš k svoji G, če se bo ponavljalo in če bo ugotovila, da nimaš svojih O, ti bo najbrž dala klomifen. Takrat jo izprosi, da  ti v času jemanja in v času O, naredi UZ (obvezno, ker nekateri G teg anočejo naredit, ti pa še vedno ne veš na čem si).
Če imaš možnost, pa pejdi že naslednji cikel na UZ pregled in sicer nujno v prvi polovici cikla. Če bi vedela kdaj bo O, bi bilo fajn it kak dan ali 2 pred O. Videti bo ali imaš folikle in kako veliki so le ti glede na endometrij, na podlagi tega bo videti ali imaš O.

drgače pa je lana38 največja izvedenka za BT in O, pa ti bo še ona kaj povedala

< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 2.4.2007 10:37:25 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
2.4.2007 10:39:14   
Anonimen
Sem tako žalostna zaradi tega. 2x nama je ratalo v prvo (no, drugič se je končalo s SS), sedaj pa že nekaj mesecev take komplikacije in kolobocije. user posted image  se mi sploh noče urediti (enkrat jo imam na 28 dni, potem na 30, potem na 33...), v glavnem, začela sem obupavatiuser posted image user posted image user posted image user posted image  in verjeti, da mi je res usojen samo en user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
2.4.2007 10:46:59   
tinkamiška
Raho poskusi pit čaj krvomočnice, ki je za urejanje menstrualnega ciklusa. Ni dober, ga je pa k sreči treba popit samo šalico/danuser posted image

Kar se tiče BT, sem si jo jst merila, preden sem dobila Izo in prvi mesec je bila ravno tako porazna, potem sem si jo merila še dva meseca in obupala, ker je bilo vsak mesec nekaj, prehlad, stres, ...moja krivulja je bila samo en mesec taka, šolska. Potem sem si pa raje tipala maternični vrat, ki mi je pa vedno pokazal kdaj pride M...

Držim pestkeuser posted image

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.4.2007 10:50:52   
Anonimen
Raho s takimi mislimi vstran. Ni placa za njih. Pač se ti hormomi mešajo, želja je velika, stres po SS naredi svoje, že sam SS naredi svoje. Dobila si zlatega pubeca, nažalost  te je en angeček zapustil, vendar tvoje zgodbe še zdaleč ni konec in tvoj pubec bo dobil bratca in sestrico. Verjemi, kar tako ne moreš ratati neplodna. Če ne bo šlo po naravni, bo mogoče s klomifenom, če ne tako pa imamo na srečo medicinouser posted image , lahko pa bo ob čakanju na medicino, ratalo samo od sebe. Bodi pozitivna in čim manj kravžlanja živčkov, ker to ne pomaga. Kaže se pa ravno v nerednih M.

Jaz še zdaleč nisem obupala, pa so tu še punce, ki se dlje časa od mene borijo, pa tudi niso obupale. Dokler smo tu, nas bo naša želja po user posted image vlekla naprej. Upanje nam ostane.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
2.4.2007 10:57:01   
Anonimen
S čim vse si lahko pomagate, alternativne poti: čaj krvomočnica, maca, matični mleček, refleksna masaža, razgibavanje in vaje v predelu medenice, maternice, ledvic, bioenergija, posebna prehrana, nič alko, nič cigaret, veliko gibanja, hitra hoja, pozitivnost......
Za moške: cink, Q encim, vitamin C in E, maca, velik tekočine, nič alko in nič cigaret, gibanje,  nič predolgega namakanja v vroči vodi, boksarce in neoprijete gate in hlače.....

pa še bi se našlo kaj

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
2.4.2007 11:05:12   
lana38
raho, po tej BT v tem ciklusu še ni bilo O. Kako dolge cikluse pa imaš?
LP

lana38

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.4.2007 11:08:42   
bskrle
Temperaturo moraš pistati cel ciklus, vedno isti termometer, prej eno uro ne smeš vstajati.
Če ni ista ura, moraš to zabeležiti. ŽAl imaš napisanih malo več kot 15 temperatur, s tega se ne da nič povedati. ZApisati moraš cel ciklus od začetka do konca. Potem pa mi pošlji, da zrišem in ti povem, kako in kaj.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.4.2007 11:22:09   
Anonimen
raho bodi vztrajna, držimo pestiuser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 2.4.2007 11:32:36 >

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
2.4.2007 11:43:02   
Anonimen
Hvala Mišek! user posted image user posted image user posted image user posted image  in vse ostale.

Samo zadnje ačse imam občutek, da se vrtim v začaranem krogu. Najverjetneje je to tudi posledica psihe (naslednji teden je namreč moj nesojeni PDP, jaz pa niti noseča še nisem). In groza me je vsakega novega meseca, ker se sedaj že 6 mesecev trudiva, pa nič.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
2.4.2007 13:16:36   
April
Zakaj si pa ne kupiš tistega testa za ugotavljanje ovulacije. Jaz sicer nimam izkušenj z njim, zato ne vem če je ok. V mullerju ga prodajajo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.4.2007 13:41:52   
Anonimen
A to obstaja - test za ugotavljanje ovulacije?user posted image Kako pa izgleda?

(odgovor članu April)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
2.4.2007 13:45:33   
koala
raho, pa je ne boš obupala!!! Ne ne boš, ker ti me ne dovolimo.
Verjamem da je hudo, sploh ko se takšni datumi približujejo in tudi ti boš zanosila in donosila. Ker si tak fajn punca!
Glede BT pa tako meni je prvi mesec ko sem jo merila skakala kot nora, pa naslednji mesec tudi, potem pa se je umirilo. Sicer čisto šolska ni bila nikoli, pa me je g pomiril, da sploh ni panike in da je takšna kot je čist vredu.

Glede testa(ovulacijskega) če ga nameravš uporabljati, bi pa jaz rekla da so najboljši tisti iz testsforless, meni pa je bil vredu tudi F-test.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.4.2007 13:45:49   
April
Jaz sem si samo škatlico ogledala, tako da ne vem kako v praksi deluje. Zgleda pa podobno kot clear blue. Stane pa okol 3 jurje, če se prav spomnim. Sam ne vem ali je za enkratno uporabo ali je notri več testov.... Najboljš, da greš v Mullerja pogledat.

A si to že prebrala? Je napisano tudi nekaj o tem, kako ti testi delujejo
http://www.ringaraja.net/ClanekPodrobno.asp?p_id=1&id=56&kat=2

< Sporočilo je popravil April -- 2.4.2007 13:48:42 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.4.2007 13:52:00   
koala
raho ja obstajajo testi za ugotavljanje ovulacije. Nekateri so urinski, te menda prodajajo v Mulerju, samo kolikor so punce povedale niso najbolj zanesljivi, pa še prekleto dragi so.
Obstaja ena stran mislim da je www.testsforless.com, nisem pa čist prepričana, kjer te teste naročiš iz Amerike, so cenovno ugodni (v kombi paketu dobiš poleg 25 testov za ovulacijo še 5 testov za nosečnost) z temi pa so bile punce zadovoljne.
Obstaja pa tudi F-test, kupiš ga v lekarni je takšen majhen mikroskopček, na stekelce naneseš slino ali pa sluz, počakaš da se posuši, potem pa pogledaš pod proti svetlobi skozi ta mikroskop. Če so vodne praproti, so plodi dnevi, če pa takšni krogci, pa plodnih dni še ni. Je pa res, da se moreš malo zverzirat z tem, pol pa gre.

Ups, sem videla da link ne dela. Upam da bo katera znala napisat pravi naslov.

< Sporočilo je popravil koala -- 2.4.2007 13:53:54 >

Nisem vedela

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.4.2007 13:57:38   
Anonimen
Ne odpre mi linka. Bi jih takoj naročila.

(odgovor članu koala)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
2.4.2007 14:27:16   
GoYa
Tudi v DM imajo neke ovolucijske teste. Ne vem pa točno katere.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.4.2007 14:43:07   
koala
Ja raho vem da ne odpira, sem pol šla probat, pa sem vidla da ne dela.
Samo se res ne spomnim točnega naslova, grem malo pobrskat če ga kje najdem, pol pa ga prilimam.

Nisem vedela

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
2.4.2007 14:51:54   
koala
Evo sem našla
www.testsforless.com/dipstrip_combo_packs.asp

Meni zdaj odpre, upam da bo tebi tudi!

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 21
2.4.2007 16:45:44   
lana38
Namesto F- testa lahko isto gledaš kar pod mikroskopom. Jaz to delam in zdaj se mi je pojavila praprpot danes.user posted image user posted image  Super, da vsaj še O imam.
LP

lana38

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 22
2.4.2007 18:01:01   
hokejistka
Najprej moram povedat, da o BT ne vem prav veliko. imam pa eno "bedasto" vprašanje. Zakaj si je pravzaprav dobro meriti BT? Razumem, da pač tako spoznaš svoj ciklus. Jaz sem se odločila, da si BT ne bom merila, ker ima SO itak non stop in ne morem zamuditi plodnih dni (če jih sploh imam user posted image ). Že tako sem preveč obremenjena z zanositvijo in si predstavljam, da bi bila še bolj, če bi se vsak dan morala zbujat ob isti uri in si merit temperaturo (pa še službo imam vsak teden drugače, pa med vikendom rada pospim- razvajenka). Sedaj sem pa malo skeptična, če pa mogoče res ne bi bilo slabo, če bi poskusila še z merjenjem BT.
Hvala punce in uživajte!!!!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 23
2.4.2007 18:46:56   
lana38
Jaz si jo merim, zato da potem točno vidim, kateri dan je bila O. Takoj po O se BT dvigne in ostane povišana 12 do 16 dni in potem pride user posted image . Če je povišana več kot 18 dni zapored, lahko razmišljaš o tem, da si user posted image . Pri meni se je že zgodilo, da mi je BT padla tudi na 19. dan in je potem prišla user posted image . Izjeme pač potrjujejo previla. Ne rabim kupovati testov za user posted image , ker vem, da nisem user posted image , če BT pade in user posted image  potem tudi pride, če BT pade. Lahko se zgodi, da O nastopi kasneje in ne okrog 14. dne. Potem tudi user posted image  pride kasneje, ker pride 12 do 16 dni po O. Dokler ne mine 18 dni po O, user posted image  sploh še ne zamuja. Npr. da imaš O šele 21. dan ciklusa, potem bi naj user posted image  prišla šele na 31. ali celo 39. dan, kar je normalno. Če pa ne meriš BT, ne veš, da je bila tako pozno O in misliš, da ti user posted image  že zamuja, kar pa sploh ni zamuda, ampak samo neka zmešnjava, v ciklusu, ki je povzročila kasnejšo O in posledično tudi kasnejšo user posted image . Zapraviš goro denarja za teste, ki so kar naprej -, če nisi user posted image , misliš pa da user posted image  zamuja in si vsa živčna in se čudiš. Gre pa v bistvu čisto za normalno stvar, da user posted image  še ne more priti, ker je bila O kasnejša. Oj, sem to na dolgo in široko napisala. Jaz sem se tako navadila merjenja BT, da ne vem, če bi nehala, tudi če ne bi več delala na user posted image . Mi je kar všeč, da točno vem, kaj se dogaja in kdaj pride user posted image .
LP

lana38

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
2.4.2007 20:14:49   
hokejistka
Lana38 hvala za tako izčrpno razlago! Se strinjam, da bo mi zelo prav prišlo, če bi vedela, kdaj T pade in da bo user posted image prišla, ker sem res zmetala že kar nekaj denarja za teste. Mogoče se pa naslednji mesec odločim in se podam še v te vode.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?