Anonimen
|
David (star je 10 mesecev) je pogruntal, da lahko z jokom izsiljuje. Ker sva to ugotovila tudi midva, sva se dogovorila, da ga takrat, ko izsiljuje, sploh ne bova gledala in šmirglala, seveda pa bova v bližini, da ga bova imela pod nadzorom, če bi do česa prišlo. V petek zvečer je imel fiksno idejo, da bi se odplazil k vtičnicam in tiščal prstke noter. Ko sem ga videla, sem z zelo strogim glasom rekla: "NE!" in mali se je delal, kot da bo šel vstran. Če sem pogledala proč in je to on videl, pa je hitro začel spet prijemat vtičnico. Potem sem se naredila zelo zelo hudo in ga odnesla proč, na drugo stran sobe in mu rekla, da me mora ubogat. Mali se je ful začel jokat. Prav videlo se mu je, da izsiljuje, ker mu ni bilo čisto nič. Nihče ga ni udaril, nihče ga ni trše zgrabil ali položil na tla... nič ga ni moglo bolet. Usedla sem se zraven njega, ga pustila jokat (verjemite, še sama sem začela jokat, ko sem ga poslušala) in se delala, kot da berem časopis. Čez nekaj časa se je pa umiril in trenutek za tem bruhal. Zagrabla me je panika, vendar sem se trudla, da mu tega nisem pokazala. Vendar to ni bilo prvič, da je bruhal od joka. Enkrat sem ga poskušala pustit odjokat v njegovi posteljici. Stala sem zraven njega in ga tolažila ter božala, nisem ga pa hotela dvignit. Vse dokler ni pobruhal pol postelje. Seveda sem ga potem morala dvignit in mali je v trenutku pozabil na solze in se stisnil k meni. Prav hudo mi je bilo, ko sem to videla. To je bilo kakšna dva meseca nazaj. Še en primer smo imeli, ko je bruhal. Vozili smo se domov od tašče in mali je bil v jajčki. Takrat je bilo prvič, da ga nisem mogla dvignit, ko je jokal - saj veste, avto, pa cesta in tako dalje. Mali je kričal, ker je hotel biti v mojem naročju, potem pa, ker ni dosegel svojega, bruhal. Ker je napol ležal in še ni mogel dvigniti glavice, je začel svoje izbljuvke kar grgrat. To je bilo v trenutku, da se je to zgodilo. Hitro sem obrnila jajčko skoraj na glavo, malega pa takoj, ko je partner lahko ustavil avto, vzela v naročje. Po tistem je bilo vse ok, in tudi ko sem ga dala nazaj v jajčko, ni več jokal. A je to normalno? Kaj lahko naredim v takšnem primeru? Vztrajat pri svojem glih ne morem naprej, ker ga moram umit in očistit. Razmišljala sem že, da bi se posvetovala z zdravnico o tem, ker se mi to ne zdi glih prav.
|