|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izražanje na forumu in pravopis
30.6.2005 7:17:32   
buči
Punce, mene pa že močno moti, ker se nekatere tako obupno izražate! Pustimo, da se kdaj pa kdaj prikrade kakšen škrat in poje kakšno črko ali pa obrne vrstni red, ampak vsaj naslove tem bi lahko pisali slovnično pravilno.

Meni osebno so narečja zelo všeč, ampak ko pa besedilo ni več razumljivo, takrat je pa preveč. Se vam ne zdi?

Gotovo bo sedaj prišel plaz kritik name ...

:kuza:
Neposredna povezava do sporočila: 1
30.6.2005 7:27:56   
dory
stvar okusa..meni je pa lustno brat narecja :)

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.6.2005 7:28:42   
tesa
Mene ne moti dokler razumem :)- Tudi moje izražanje ni vedno pravilno slovnično, pa kaj? Vsak včasih malo udari po domače..oz.po svoji domači šprehi:zmeden2:

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.6.2005 7:34:06   
rija
Ha, ha, a ti pišem malo v prekmurščini?
Ne ven če me boš glij kaj fejst razmila, mijslen ka se boš mogla prokleto namantrati, prlej kak boš kaj preštejla.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.6.2005 7:35:31   
dory
uau rija...dvakrat prebrawa de sem zastopiwa :)-

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.6.2005 7:36:35   
Teni_
Jaz pa pri prekmurščini dol padam od smeha. Je bila enkrat pri sosedi njena pol sestra, ki je doma iz Kuzme, pa se je pogovarjala po ircu v prekmurščini. Sem skoraj umrla od smeha.

Drugače pa se jaz kar trudim, da lepo napišem. No, včasih pa mi kaj pobegne.

LP,
Mojca:nosecka:

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.6.2005 7:36:44   
rija
Ha, pa to še ni najbolj prekmursko...

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.6.2005 7:39:34   
Anonimen
mene pa to sploh ne moti in tut sama tko pišem, če kerga moti moje pisanje naj ga pač ne bere. 8)

lp, lara

(odgovor članu buči)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
30.6.2005 7:41:45   
anajmad
:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-
en lp:morje:D.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.6.2005 7:52:29   
Anonimen
Vse lepo in prav-naj živi pravopis in lepopis in pravilno izražanje!Ampak v šolskih klopeh,uradnih listinah in pogovorih,skratka vse tam kjer je to potrebno.
Nikakor pa ne v prijateljskem pogovoru,mislim,da bi bilo to pa že preveč.
Ti se potrudi,da boš razumela,če ne zaprosi za prevod;)Piši riši kakor sama znaš..me vse sprejmemo;)

(odgovor članu buči)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
30.6.2005 7:59:56   
Primoza
Samo potrebno je upoštevati, da prekmurščina povsem drug jezik od slovenščine (osebne izkušnje z raznih izletov).

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.6.2005 8:00:52   
k1
če se jaz lotim našega jezika, nevem če bi me še razumeli.... :)-:)-:)-:)-

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.6.2005 8:01:21   
Marogica
Punce, strinjam se, da nam ni treba uporabljati pravopisa, da bi tukaj poklepetale. Je pa res, da se tudi meni dogaja, da včasih ne razumem pomena narečnih besed ali celo celih stavkov. Tudi jaz se poizkušam izogibati čistim štajerskim izrazom.
Ampak, imamo se pa fajn ali ne?

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.6.2005 8:02:10   
k1
rija :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo: zate! prekmurci so zame itak zakon, ker se ne pustijo kar preveč in kar gučijo svoj jezik....

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.6.2005 8:02:31   
Anonimen
Kaj je spet? Kera ni dobr spala :zmeden2:

(odgovor članu buči)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
30.6.2005 8:03:56   
rija
Ah da ja primoza?

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.6.2005 8:07:11   
rija
Hja prekmurci so ena posebna FAJTA.
Ko sem prišla študirat, sem kar konkretno mlatila prekmursko. Pa je bil en tip, sicer moj pozneje zelo dober prijatelj, ki me je cel cajt zafrkaval z mojim dialektom. In potem: me povabi v svojo sobo, čuj, a bi ti mene naučila par prekmurskih besed?

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.6.2005 8:14:57   
Anonimen
In rija?kaj pa je bilo potem????si ga naučila?:)-:)-

(odgovor članu buči)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
30.6.2005 8:15:44   
rija
Ja, je kar gučal čez nekaj časa...

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.6.2005 8:16:02   
Anonimen
Hja, sej je fajn po domače govorit, ampak tut jz sem mnenja, da je treba "trenirat" slovnično pravilno slovenščino. Če zaradi drugega ne, zaradi naših otrok. (no, jz jih še nimam). Prejšnji teden sem inštruirala neko deklico s kmetije, ker jo je doletel popravni iz slovenščine. Pa sva, meddrugim, trenirali sopomenke in protipomenke. Pa napiše ona sopomenko za ogledalo = špegu (pravilno je ogledalo=zrcalo), haloooooo. Ker so doma z gorenjske kmetije kjer vsi veselo po "dumač guwarejo po gurensk" ni nobeno čudo, če se v spisu najde "šporget" (štedilnik), "žajfa" (milo)...Pa okej, če bi vsaj vedela sopomenko v "pravilni" slovenščini, tako je pa šporget šporget in žajfa žajfa.
Nekoč me je pa nek fantek - imel je zlomljeno roko- ko sem ga vprašala:"Ja kaj si pa počel, da imaš roko v gipsu?" poučil: Padel sem, in reče se mavec, ne gips! Mulo star 4 leta mi je pamet posolil!

(odgovor članu buči)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
30.6.2005 8:17:03   
Anonimen
:)-:)-:)-:)-:)-:)-
No vidiš vse se da..sam če hočeš pa se naučiš dialekta:)-pa še razumeš ga na koncu:)-

(odgovor članu buči)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
30.6.2005 8:24:05   
Pajaca
Men je enkrat en sosed solil pamet.... prvi razred, doma govorijo pravilno slovenščino... in mi je rekel, da kar se janezek nauči to janezek zna... ok v prvem razredu ko še ni dosti snovi.

Uglavnem sem bla na vrtu in on pride do mene če mu posodim rovnico, pa si mislim kaj hudiča je rovnica, pa pravim nimam... pa on: kako da ne, če pa jo imaš prislonjeno tamle pri uti (ha ha baraki ne uti). No pa pravm ja sam to pa rabm.... ma kje hudiča naj vem, da je rovnica ena čist navadna motika.

Pač je treba mal merkat pr res tahudih besedah, ki jih noben ne zastop, ampak čist pravilno slovensko pa.... no ja če bodo brisal vse kar ni v pravilni slovenščini je boljš da me kar z rr zbrišejo.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 22
30.6.2005 8:26:30   
dory
ja eni res pretiravajo glede pravilne slovenscine..moja soseda se trudi,da bi s svojima otrokoma govorila lepo slovensko...sam kaj ko pa prideta tamaledva do babice k govori tipicno staro gorenjscino..otroka torej govorita zmesano slovenscino in je prou smesno vse skup...

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 23
30.6.2005 8:29:32   
Moyca_
če ti kaj ne paše pa ne beri.
to je forum- in nisem zasledila nikjer da se ne sme pisat v narečjih.
Me zanima kateri se da še razmišljat ko nujno potrebuje kak nasvet.
PROSIM TE LEPO

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 24
30.6.2005 8:30:15   
puncica
Če kej ne razumem zaprem, če kej ne znam prebrat spustim, če je tema čudn napisana jo neham brat
Evo rešitev da se ne boš s tem obremenjevala. Mene ne moti. No včasih me Meta. moti s to njeno angleščino, ko je piši kao što govoriš, pol pa še prebrat ne morem.:zmeden2: Ampak pol pa ignoriram pa je:bravo:

a ni super to ko si lahko izbereš kaj boš bral in kaj ne:)-

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?