Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Izraščanje stalnih zob-pri 5.letnikih??? 12.9.2009 21:22:02
|
|
|
|
krtek 1
|
Zakaj ne bi bilo normalno?Našemu je prvi zob izpadel pri 4,5 letih,sedaj še ni star 5 let pa že ima tri stalne spodaj,zgoraj pa se mu majeta obe enkici.Enim pač izpadejo prej,tako ti bo najbrž povedala tudi zobozdravnica.
|
|
|
|
RE: Izraščanje stalnih zob-pri 5.letnikih??? 12.9.2009 21:28:52
|
|
|
|
krtek 1
|
Aja,nisem vredu prebrala.Tudi to,da je zob postrani je normalno,pri nas je bilo isto in sem tudi jaz gnala vik in krik,da bo imel krive zobe,ampak me je zob.zdr. pomirila in povedala,da se bo vse samo poravnalo in res se je.Mu je pa prvi zobek ona izpulila,ker bil novi že res velik in je rasel nekam čisto za sebe,mlečni pa se še komaj držal v ustih.Sedaj ima vse tri že skoraj čisto ravne.
|
|
|
|
RE: Izraščanje stalnih zob-pri 5.letnikih??? 12.9.2009 21:49:28
|
|
|
|
ribica.
|
Tole z zobki je res zanimivo. Naša punca jih je imela zelo hitro, že od 4,5 meseca, sedaj pa bo čez nekaj dni stara 6, pa ima še vse mlečne. Večina njenih vrstnikov pa že fajn škrbavih. Zobozdravnica nam je sicer rekla da bo čez poletje izgubila ta prednje, ampak nič ne kaže. PO mje je problem edino takrat kadar novi izrašča preden je mlečni izpadel.
|
|
|
|
RE: Izraščanje stalnih zob-pri 5.letnikih??? 13.9.2009 9:13:23
|
|
|
|
KIKI****
|
Naš je dobil prvi zob pri 8 mesecih. avgusta je dopolnil 6 let pa ni ne duha ne sluha o majavih zobeh??? Medtem, ko so že drugi brez kakega zobka, v drugem razredu skoraj brez ali z že stalnimi izraščenimi... mi čakamo na zobno miško, vidim da ima precej dela preden nas obišče
|
|
|
|
RE: Izraščanje stalnih zob-pri 5.letnikih??? 13.9.2009 9:57:00
|
|
|
|
Bojana82
|
Zobozdravniki pravijo, da dlje ko so mlečni zobje v ustkih, lepše zobe bo imel potem otrok ( odrasel ) stalne! Drugače pa zaradi krivega zobka ni potrebno zganjati panike, se bo že sam poravnal
|
|
|
|
RE: Izraščanje stalnih zob-pri 5.letnikih??? 14.9.2009 7:36:37
|
|
|
|
nena m
|
Moj je dobil prvi mlečni zob pri 4 m, potem so mu zelo hitro izraščali. Preden je bil star 6 let pa je imel vse 6 in 4 stalne zobe. Ima pa zelo lepe zobe - nobene plombice. Tudi meni so govorili, da ni dobro, če dobi prehitro mlečne zobe, pa potem stalne. Ampak je zobozdravnica rekla, da to sploh ni pomembno, pa tudi to se ji ni zdelo nič čudno, da ima že pri 5 l stalne zobe.
|
|
|
|
RE: Izraščanje stalnih zob-pri 5.letnikih??? 14.9.2009 10:07:07
|
|
|
|
Rožica I
|
Moj sine je dobil prvi mlečni zobek v 8. mesecu. Prvi mlečni pa mu je izpadel že pri 5,5 letu in sedaj, dve leti kasneje ima že 10 stalnih. Je rekla stomatologinja, da so mu pač eno leto prehitro izpadli, da pa to ni nič takega. Čeprav je imel stalne najprej nametane tako kot puščice za pikado , sedaj pa so se lepo poravnali.
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?