Metuljček Cekinček
|
Trenutno sem čisto obupana, ker ne vem, kaj naj naredim. Moj razbojnik ima zadnji teden dni med hranjenjem obupne izpade dretja in joka. Naj opišem: poje nekaj žličk, potem se dere na ves glas kot da bi ga iz kože dajali in steguje roke proti krožniku; ko mu spet nesem žličko proti ustom, pa začne mahati in mi žličko izbije iz rok, hrana pa vsepovsod; če mu žličko dam v roke, jo vrže na tla; čez kakšne pol minute do minuto se umiri in spet pojeva nekaj žličk in zgodba se ponovi. Izpadi se dogajajo ne glede na to, kaj je na njegovem krožniku. Poskusila sem že marsikaj: - če ga vzamem iz stolčka, potem doživi živčni zlom, ker je očitno še vedno lačen in potem se ne more pomiriti še najmanj 5-10 min - če ga ignoriram, se prav tako dretje stopnjuje - če ga božam in se z njim pogovarjam, se prav tako dretje stopnjuje - včeraj zvečer sem ga odnesla v njegovo sobo, da si vzameva time-out (za kar se mi zdi še skoraj malo premajhen) in je doživel živčni zlom, saj se je tako začel jokati, da niti do zraka ni mogel, zato smo time-out takoj prekinili - možev recept je tak, da mu takrat, ko se dere, ne da jesti - enostavno odloži krožnik in počaka, da se neha dreti, nato nadaljuje s hranjenjem; jaz tega enostavno ne morem, ker ga ne morem mirno gledat, kako se dere Po mojem mnenju bi lahko bil vzrok: - vrtec - po pogovoru z vzgojiteljico sem sklepala, da ima med hranjenjem dudo in da hranjenje poteka tako, da dobi nekaj žličk, potem mu dajo dudo in nahranijo drugega otroka, nakar se vrnejo do njega in spet dobi nekaj žličk, nato spet duda in tako naprej - ali mislite, da bi to lahko bil vzrok za izpade? ali naj potem vzgojiteljici povem, da naj mu ne daje dude med hranjenjem? mislite, da bo to upoštevala? - približno 2 tedna nazaj je imel vnete dlesni kot posledico virusa herpes simplex in takrat ni mogel jesti in je jokal med hranjenjem, potem je bilo nekaj dni vse v redu, pred enim tednom pa so se začeli ti izpadi; ko se mu dotaknem dlesni ali neba, ga ne boli, ker pusti, da se ga dotikam, pa tudi jok med hranjenjem se mi ne zdi kot jok bolečine, ampak kot izsiljevalski jok, čeprav zdaj več niti sama ne vem V glavnem, zanima me, če se je še kateri dogajalo kaj podobnega? Ali mislite, da je to samo faza? Saj vem, da traja samo teden dni, ampak jaz sem že čisto izčrpana! Prav strah me je naslednjega hranjenja! Mislim, da bodo sosedje počasi poklicali socialno službo, saj se res dere kot manijak!
|