Stajerka
|
Jaz sem zadnjič kupila igračo. Pa še čakam, da pride, sicer sem pa že nekajkrat licitirala za cunje, samo nisem zmagal, saj moram v ceno vračunati tudi poštnino, ki je kar visoka. Če na kratko omenim: - najprej moraš biti pozorna kam dobavlja prodajalec, saj če dobavlja samo znotraj svoje države, potem mu moraš poslai email in težiti, če bi ti poslal tudi v slovenijo in če je toliko prijazen koliko bi te stala poštnina;
- poštnina znotrja države, kjer kupec pradaja je ena, za vso ostalo evropo je druga - enaka;
- poština za artikel do 10kg je iz nemčije je okrog 35evrov iz amerike pa je okrog 45 evrov (odvisno od teže, velikosti paketa in vrste pošte);
- če plačuješ prodajalcu neposredno na tekoči račun (ni preko pay pala), moraš računati še poleg cene artikla in poštnine tudi 1500 SIT za nakazilo (najcenejše je pri NLB)
- če plačuješ po povzetju, je treba vsem zgoraj navedenim stroškom prišteti še za pošto (ne vem kolikšen je znesek).ž
No tako, ko si izračunala, koliko si pripravljena dati + stroški, potem malo opazuješ,kakšne zneske dosegajo artikli (to narediš tako, da odpreš opazovan artikel in zgoraj desno klikneš Diesen artikel in Mein eBay beobachten). Če so zneski ugodni, potem ti pač ostane samo, da licitiraš. Najbolj pomembno je, da si prisotna zadnjo minuto, ko se izteka licitacija. Odpreš si dve okni. V enem opazuješ kako licitirajo (pritiskaš F5) v drugem oknu pa si pripraviš svoj najvišji znesek in ga tik pred iztekom podaš in Ebay bo licitiral naprej zate. POmembno je, da ne podaš svojega zneska prehitro, saj tako drugi ne bodo imeli časa, da te prelicitirajo. Ne vem, če si hotela tako podrobno, maš pač smolo :-) Upam, da sem ti kaj pomagala in da me neboš prelicitirala, ker sem ti povedala finto....
< Sporočilo je popravil Stajerka -- 9.2.2006 23:41:46 >