agnes
|
Joj samo upanja ne izgubljat. To je najpomembnejše kar imamo in kar nam nihče ne more vzet. Pri meni je tako, da sva bili s prijateljico kar nekam prepričani, da bova istočasno noseči. Njej je uspelo skoraj takoj, meni pa zgleda še nekaj časa ne bo. Me čaka še konizacija in potem lahko nadaljujem s klomifenom (pred tem laparoskopija). Sama sem s pomočjo avtogenega treninga svoje življenje popolnoma obrnila na glavo. Sebe sem dala na prvo mesto in si pustila zadihati, obiskala sem bioenergetika, ki je ugotovil, da sem zelo pod stresom in sedaj tole tudi rešujem. Našla sem si nova področja zanimanja in sedaj dete ni več številka ena v mojih mislih, ampak je prisotno kot ena od možnosti, ki jih nudi življenje. Pred časom pa sploh nisem smela pomisliti na to, da se mi ne bi nikoli izpolnila ta želja. Ko enkrat zasukaš kolesje tako, da je otrok le ena od možnosti (to je kar težko) lahko uživaš življenje in vse kar ti daje. Če ves čas misliš na to, česar nimaš je hudo in ti jemlje energijo za delo, zabavo ipd. Včasih sem bila tako jezna, če sem koga slišala, da se je treba sprostiti pa na kaj drugega misliti. Zdaj vem, da je v tem nekaj resnice. Saj, če je težava v telesu jo zdravniki najdejo in pozdravijo. Vendar za preglede in operacije ipd. potrebuješ energijo in veselje do življenja. Zavest, da je to le delček tvojega življenja in ne cela zgodba. V očeh sebe in bližnjih sem jaz oseba s takšnimi in drugačnimi spsobnostmi, pogledom na svet itd., mahen del pa se nanaša tudi na to, da imam težave z zanositvijo. To ni konec sveta. Glede na to, kaj se po svetu dogaja in kakšne bolezni ogrožajo ljudi, sem vsak dan vesela, da je moje življenje v tem trenutku prav tako in nič drugačno. V kratkem bo moja prijateljica rodila in vsi se že zelo veselimo. Sama sem zelo ponosna, da mi je uspelo premagat tiso fazo, ko nosečnice niti pogledati nisem mogla. Skoraj bi se zgodilo, da bi vse zamudila in se ne bi mogla veseliti skupaj s prijateljico. Upam, da boš tudi ti našla pot iz žalosti in si dovolila uživati življenje. Vzami vse kar ti ponuja in uživaj v svojih željah. Ko jih lahko jasno izraziš, se jih ne oklepaš, ampak jim daš svobodo se bodo prav gotovo uresničile tako kot bo zate najboljše. Vse dobro! Agnes