|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izgubljam upanje
2.12.2007 13:46:43   
Metka69
Zdravo punce!

Po skorej letu dni in 5. neuspelem ICSI postopku se ponovno oglašam, saj potrebujem nekaj toplih besed s strani sotrpink. Že dve leti se zdraviva pri Rešu in marca letos sva se po štirih neuspelih ICSI postopkih (3x hormonske terapije in 1x Klomifen) v dobrega pol leta z dragim odločila za pavzo, saj sama nisem več zmogla ne fizično ne psihično.

Oktobra sva se polna upanja na uspeh ponovno prijavila in sredi novembra sem imela punkcijo. S pomočjo hormonskih injekcij, matičnega mlečka in čaja krvomočnice sem pridelala 4 jajčne celice, od katerih so bile 3 zrele in 2 sta se oplodili. Vseh 14 dni po transferu sem pridno počivala, razmišjala pozitivno, se izogibala vsega nezdravega in poleg Prometriuma in vitaminov vsak dan vzela še en otroški aspirin. Prvi teden je vse kazalo OK, saj me je stalno špikalo, morala sem si celo kupiti večji modrček, nato pa so vsi znaki postopoma izginili in pojavili so se mozoljčki, PMS ter včeraj še user posted image .

Počasi mi tudi jok ne pomaga več, saj se nenehno sprašujem, kaj sem storila tako slabega, da ne morem doživeti sreče, ki so jo v teh 6-tih letih upanja na user posted image  doživele že vse moje prijateljice. Stara sem 35 let in statistika mi kaže vedno slabše.

Dragi me tolaži, da bom sigurno tudi jaz enkrat mama, a kaj ko me črv dvoma vedno bolj najeda.

Vsakič znova se je težje pobrati in se s pozitivno naravnanostjo spraviti v nov boj...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izgubljam upanje
2.12.2007 13:53:16   
Anonimen
Ne bom rekla, da vem kako ti je, ker ne vem. Meni je bilo hvala Bogu dano hitro zanositi, vendar te razumem. Moja starša sta se leta in leta trudila za user posted image  in uspelo jima je, potem ko sta že povsem obupala in se sprijaznila. Po več kot desetih letih je mami zanosila. user posted image
Ali pa vzemi za vzor našo Pika74, ki je tako pogumno prenašala vsak poraz dobrih sedem let in je na veselje celotne Ringaraje zanosila naravno. user posted image  Upam, da Pikaseventifor ne bo jezna, ker sem jo izpostavila, vendar je res, vsaj v mojih očeh, ena najbolj pogumnih (bodočih) mamic na RR.
Tebi pa en user posted image  in eno user posted image  za srečo!

(odgovor članu Metka69)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
2.12.2007 13:54:37   
baguSka
user posted image user posted image verjemi in zaupaj svojemu dragemu... za vse nas, se vedno ostaja upanje!

(odgovor članu Metka69)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.12.2007 13:55:33   
lelaval
Ali pa vzemi za vzor našo Pika74, ki je tako pogumno prenašala vsak poraz dobrih sedem let in je na veselje celotne Ringaraje zanosila naravno. Upam, da Pikaseventifor ne bo jezna, ker sem jo izpostavila, vendar je res, vsaj v mojih očeh, ena najbolj pogumnih (bodočih) mamic na RR.
Tebi pa en in eno za srečo!

Točno to sem sama imela v mislih, ko sem brala tvoj post - Piko 74 namreč.
Držim pesti, da vama bo uspelo zagledat +

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.12.2007 13:58:50   
zorica

Metka si mislim kako se počutiš, saj se tudi sama že dve leti trudim zanositi.Trenutno sem dala tretji iui skoz in če bo neuspešen, grem na umetno.Ampak veš kaj ?Trdno verjemi da boš postala mama.Preberi si post " saj ni res, pa je "
in naj ti to da upanje in vero za naprej, da bo uspelo.

Tudi ti boš postala mama, verjemi !!!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.12.2007 14:12:22   
baguSka
vidm da res cist vse mislimo na piko.. tud jst sm, samo da je nism hotla vzpostavljat.. user posted image

(odgovor članu zorica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.12.2007 14:38:12   
Fargesia
Metka...
user posted image

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.12.2007 14:49:42   
citrončica
Ja, tudi jaz sem najprej pomislila na Pikico,
pa tudi jaz mam za sabo 4x IUI, pa 1x IVF, 1xICSI, vse neuspešno, trenutno pa sem po 3.ICSI, z enakim št.celic=4.....6.dan po ET.....

upam, da ti čimprej posije sonček....user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.12.2007 14:51:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

vidm da res cist vse mislimo na piko.. tud jst sm, samo da je nism hotla vzpostavljat.. user posted image

Ja....Metka69, vidiš, da upanje je :))....samo upam, da nisi užaljena, ker vse izpostavljamo piko74....

Bo, enkrat bo, tudi zate....ko boš to najmanj pričakovala :).

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
2.12.2007 14:59:57   
koala
Draga Metka, nikar obupati! Vem da je težko, vem da je grozno prenašati poraz za porazom, vendar sem prepričana da se za prav vsako od nas nekje skriva majhna pikica, ki bo v trebuščku zrastla v najlepše bitje na svetu.
Ene pač moramo dati skozi bolj trnovo pot, žal.
Meni havla vsem naravnim in nadnaravnim silam ni bilo potrebno čez toliko postopkov, pa vseeno, vem kaj pomenijo razočaranja, saj sva na najin mali čudež, ki zdaj pridno opozarja nase z brcami čakala skoraj pet let, so bila obdobja, ko sem ob neuspehu zamahnila z roko in šla naprej, potem pa je priešl kak mesec ali dav, ko se mi je svet totalno sesu, ko me je melo, da bi vse skupaj obesila na klin in odšla nekam kjer me nihče ne pozna, nekam v divjino kjer nebi imela vedno pred očmi nosečk ali vozičkov. Včasih se mi je zdelo da so noseče vse okoli mene samo jaz ne. Na srečo, so mi tukaj punce vedno pomagale, da sem prebrodila krizo, včasih ni potrebno nič drugega kot to da ti kdo pošlje le objemček, zato ti jih jaz pošiljam neskončno veliko, kolikor jih potrebuješ, pa še kakšnega za rezervo da boš vedela, da nisi sama.

Meni je recimo ful pomagalo oditi v bližnji gozd in objeti svoje drevo, ter posedeti pod njim, se mi zdi da je svet takoj lepši. Pa brez mojega zlatega moža sigurno ne bi zmogla vse te tortore.

Jaz bi ti rekla, da si spočijeta, predvem ti, ker 5 postopkov v tako kratkem času ni mačji kašelj, vzami si čas da si telo in duša opomoreta, zjokaj ali izkriči svojo bolečino, se stisni dragemu v objem, potem pa z dvignejno glavo v nove boje, ker na koncu boš zamgala TI! Vrjamem v pravičnost in vate!

Ko pa bo hudo, pa le pridi med nas, je takoj lažje.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.12.2007 17:09:47   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: citrončica

Ja, tudi jaz sem najprej pomislila na Pikico,
pa tudi jaz mam za sabo 4x IUI, pa 1x IVF, 1xICSI, vse neuspešno, trenutno pa sem po 3.ICSI, z enakim št.celic=4.....6.dan po ET.....

upam, da ti čimprej posije sonček....user posted image

citrončica, naj tokrat posije sonček zate!!!

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu citrončica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.12.2007 18:42:11   
sayuri
Metka69, pridi k nam na temo IVF/ICSI oktober november. Tam smo punce s podobnimi izkušnjami in se med seboj spodbujamo, tolažimo, bodrimo.....

Veliko nas je in nekaterim uspe prej, nekaterim kasneje. Žal je to slaba tolažba, vendar bodi optimistična. user posted image

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.12.2007 20:35:15   
DaisyE
Nekako takole gre tale bitka s postopki
user posted image

Vedno znova si rečeš, zdaj pa bo, statistika je na moji strani, pa ni in ni in ni. Najprej te začnejo prehitevat tisti, ki na otroke še mislili niso, ko si jih ti že delal, počasi se jim pridružijo tisti, ki so v isti šmorn padli za tabo, samo ti si še vedno na istem mestu. In potem se sprašuješ, kaj si res takega storil. Zakaj se narava tako igra s tabo. Gledaš kot nor, kakšna lekcija se za vsem nesmislom skriva, pa je ne najdeš. Osebno mislim, da ni nobene fore. Nič nismo narobe storili, nobena višja sila nas ne kaznuje, tako pač je. In to je po eni strani še hujše. Če bi bil vsaj kak smisel v zadevi, potem bi lahko razumela, tako pa ne morem.

Postopki so šit. Po enem letu ugotavljam, da dejansko živim samo še v času med postopki. Ko trenutni neuspeh potisnem v ozadje, novi postopek je pa še tako daleč, da o njem ne razmišljam. Pred in med postopkom mi je itak vseeno za vse, samo eno misel imam v glavi.

Vem, da takole naprej ne gre, ker se (bom uporabila besede ene sotrpinke user posted image ) počasi izgubljam. In včasih ne najdem več smisla, to me pa straši. Kaj mi pomaga? Iščem, neprestano iščem katere so tiste stvari v življenju, ki me osrečujejo. Katere so tiste stvari, ki so mi pomembne. Nekaj sem jih že odkrila, nekaj upam, da jih še bom. Vse, kar mi pomaga. Zavedati sem se začela, da s takim razmišljanjem ne bom prišla daleč. Če bi se v tem trenutku izkazalo, da nikoli ne bom imela otrok, bi se razsula. Tega pa nočem. V življenju so tudi druge stvari, ki me lahko izpopolnijo in mi ga osmislijo. Samo najti jih moram.

Mogoče se sliši malo pesimistično, ampak jaz sem trenutno daleč od tega. Verjamem, da je potrebno vztrajati, verjamem, da bom na nek način zaradi te preizkušnje postala boljši človek in verjamem, da mi bo nekoč uspelo. Ena pametna glava je enkrat rekla, Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš, druga pametna glava pa Ko misliš, da ne zmoreš več, si šele na polovici svojih moči (arneja, sem si kar od tebe sposodilauser posted image ).  

Če ne drugega, mi bodo v življenju pa vsaj prioritete jasne.

Tako kot je rekla sayuri, pridi na sosednjo temo. Skupaj gre lažje. Če ne drugega, se pa na trenutke vsaj iz srca nasmejiš. In vedno imaš nekoga, ki s tabo pije pivo user posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil DaisyE -- 2.12.2007 20:39:33 >

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.12.2007 21:26:42   
stunfek
metka69 punce so zelo lepo povedale, nimam sama kaj dodati. Želim ti, da se pobereš, vzameš čas za odpočit in potem v nove boje. Samo obupati ne. Jaz sem tvojih let in vem, da imamo še dovloj časa. Saj smo še mlade :)
Drži se! Pocartaj se! Držim pesti za novo moč, nov optimizem in kmalu en zelo uspešen poiskus!

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.12.2007 21:26:43   
konina
Veš. kaj, marjetica, si si pa res zaslužila pivo. user posted image

hvala za te besede, pa čeprav niso bile namenjene ravno meni. Napisala si ravno tisto kar, ... no, ja.  Saj veš. user posted image

Lp, Nina

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.12.2007 21:29:10   
konina
Metka, trenutno tudi jaz ne vidim tiste svetle lučke na koncu naše trnove poti. Ravnokar sem dobila user posted image  po drugem IVF. Vendar verjamem, da nekoč nam bo uspelo. Samo ne smemo vreči puške v koruzo. Vzemi si čas, da si opomoreš fizično in psihično (oba z možem), potem pa v nov boj.

Lp, Nina

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.12.2007 9:13:13   
pika74
Draga Metka,

hudo je... vem, podobno sem doživljala sama... in se ob vsakem padcu znova in znova pobirala... in vmes neštetokrat vrgla puško v koruzo in neštetokrat spet nadaljevala... to je trnova pot... user posted image user posted image user posted image

Tudi sedaj, ko mi je pred tednom dni uspelo prvič v življenju po 7 letih in pol zagledati magični + ... imam še vedno neke čudne občutke v sebi. Priznam, najprej je bilo nepopisno veselje, bila sem v oblakih... zdaj, ko čakam na prvi pregled in mi ni slabo ravno 24ur na dan... pa se v meni že porajajo strahovi, kaj pa če je vse skupaj šlo v maloro... kaj pa če vse skupaj niti ni nosečnost, čeprav je + pokazal svoje... in takšna bom, dokler ne bom imela 1. pregleda in videla, da srček utripa... in dokler ne bo 2. pregleda in potem nuhalne svetline... in tako vse do konca... do poroda (če bom sploh imela to srečo, da do tam pridem...). Tako je... takšno je naše življenje. Zaradi vse te kalvarije, smo drugačne. Daisy je lepo napisala... in podpišem se pod njen post.

Važno je, da bolečine ne tiščiš v sebi... pridi na RR in lažje ti bo... tukaj te bomo vedno potolažile in ti ponudile ramo... to ti lahko povem iz lastnih izkušenj. Tega tukaj nikoli ne bo zmanjkalo.

Drži se!

Lp
user posted image user posted image user posted image

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu Metka69)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.12.2007 14:35:37   
mirabela
pozdravljene punce,
metka , upanje ne smes zgubit, ker vem kako se pocutis.Tudi sama sam sla skozi dolgo in bolece obdobje preden sem ugledala magicni znakec user posted image . Mi smo se mucili celih 10 let, to so bile 4 operacije, 1x IMN, 1x SS, 3x IVF in koncno, ko smo se sprijaznili da nemorem vec, da vsega imamo cez glavo, da se bomo malo spocili, olalaaaaa test pokaze +.

Drzim pesti da bos cimprej zagledala user posted image  in da ti bo podaril najvecje veselje in najboljse darilo , vsaj enega lepega,zdravega user posted image  

user posted image user posted image user posted image  vso sreco

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.12.2007 21:25:48   
Metka69
Punce, hvala vam za vse te tople besede.

Res ste prave prijateljice, saj le pri vas najdem besede, ki mi pomagajo. Saj, danes je spet nov dan in na svet sem pričela gledati z nekoliko več optimizma. Včeraj sem bila res čisto na tleh.

je pa veliko lažje, ko vidiš, da nisi sam v tej sitaciji in so okrog tebe ljudje, ki res razumejo tvojo bolečino. Prijateljem in družini sem namreč nehala razlagat o postopkih, saj so vsi prepametni ter polni nasvetov in napotkov, kaj naj še delam, mislim, jem in pijem, da bo bolje. Potem, ko pa sem jih imela že poln kufer in jih kdaj tudi zavrnila pri njihovih predlogih, sem bila pa seveda sama kriva, češ... da sem negativna in nič ne verjamem.

lažje je v vaši družbi in prav imate... VSE BOMO ENKRAT OBJEMALE SVOJO PIKICO, kateri bomo najboljša mama na svetu.

za vse, ki trenutno čakate na user posted image  pa user posted image  in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu mirabela)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.12.2007 21:41:12   
natasarobi
Metka69 - Tako se govori.

Sama sem v drugačni situaciji - težav s samo zanositvijo nimam, so pa težave pri plodu, ki niso združljive z življenjem. Sedaj s partnerjem čakava na izvide genetskih preiskav in na dano situacijo si nekako dopovedujem da otrok po 'navadni' poti ne bo in imam občutek, da bo medicina pri nama odpovedala. Amapak, še vedno nekje po tihem slišim glasek, ki pravi, da v tretje bo šlo in da bom nekoč držala v naročju user posted image . In tisti tihi glasek nekje v podzavesti mi daje upanje, da se dokončno ne predam, čeprav mi zadnje  leto ni prav nič naklonjeno. Imam občutek, da se vsaka stvar, ki se jo lotim izjalovi že na samem začetku. In tudi včasih sprašujem tistega gor, kaj hudega sem storila, da se mi tako maščuje. Žal pri meni teorija, da je vsaka stvar za nekaj dobra ne drži.

No, vidiš, danes imam pa jaz katastrofalen dan. Ravno danes sem mojemu dragemu rekla, da sta on in moja mama edino kar me še drži navzgor. 

(odgovor članu Metka69)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.12.2007 21:47:10   
lučka 25
Metka in vse ostale user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ................................

Za vse nas bo prišel čas veselja in pogleda na našega prečudovitega otroka! user posted image

(odgovor članu Metka69)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 mitov o zanositvi
Vsi pari, ki si želijo imeti otroke, še posebej pa tisti, ki se soočajo z neplodnostjo, so pripravljeni upoštevati in st...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......