Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: zita Mojs in je začel hoditi k logopedinji na začetku prvega razreda. Star je bil točno 6 let. Za logopeda sem vpašala njegovo zdravnico sama, sicer mi sploh ne bi dala napotnice, ker je mnenja, da imajo čas da do konca prvega razreda spregovorijo. Ko smo šli k logopedinji, sem rekla da včasih reče črko r, včasih pa ne.. pa je rekla: gospa, vaš sin nikoli ne reče črke r... ona to drgač sliši kot mi. Dobili smo vaje, delali strikno vsak večer, tudi sam je bil zainteresiran za to, k logopedinji hodili 1 x mesečno in po 6 mesecih je lepo govoril. Moje mneje je, da se splača k logopedinji, tiste vaje res pomagajao, ker meni se še svitalo ni, da črka r pride iz glasov td... To sem tudi jaz pri našemu opazila. Zdajle je 4 leta, ima kar težave z več črkami (R,šumniki, požiranje črk...), ampak lani nam je logopedinja rekla, da ni panike, da bo že. Edino kar naj delamo je, da ga popravljamo pri besedah, kjer požira črke. Letos sem pa opazila, da pri nekaterih besedah že izgovori R, pri drugih pa ne, vse odvisno od sosledja črk, kak trda je izgovorjava in kake volje je. Pri angleških besedah celo večkrat izgovori R, baje ker je mehkejši jezik . In tako sem mislila, da imamo že napredek, pa zdaj vidim, da smo lahko tudi mi na istem kot vi, brez napredka . Itak imamo v planu redne obiske v prihodnjih mesecih- bomo videli
|