Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Izbrisani - jaz nimam pojma 23.2.2005 11:46:19
|
|
|
|
maruškaD
|
Če mene vprašaš ke finta v tem, da takrat niso hotl državljanstva. Zdej so pa ugotovil da bi ga radi mel. Sedaj je problem, ker ni več kot za 200 sit na tržnici, ampak je treba naredit izpit iz slovenščine. Zakaj so potem tako dolgo molčali? Ker so mislili, da bodo lepo imeli npr.bosansko državljanstvo, uživali pa vse ugodnosti slovenskega državljana.
|
|
|
|
Izbrisani - jaz nimam pojma 23.2.2005 12:12:44
|
|
|
|
darjatimci
|
Zato,ker so bili proti Sloveniji in jim je bilo izpod časti prosit še za državljanstvo,pa še bi se dalo razpravljat!
|
|
|
|
Izbrisani - jaz nimam pojma 23.2.2005 12:15:10
|
|
|
|
lidia
|
nekaterim se je res zgodila krivica, in prav je, da se popravi, več je pa po mojem tistih, ki bi radi izkoristili našo održavo.
|
|
|
|
Izbrisani - jaz nimam pojma 23.2.2005 12:18:06
|
|
|
|
Tada
|
Kakšna krivica? A jim niso hoteli dati državljanstva al kaj?:zmeden2::zmeden2:
|
|
|
|
Izbrisani - jaz nimam pojma 23.2.2005 12:20:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, nekaterim se je res zgodila krivica, večina je pa po mojem takih, ki se hočejo uštulit k njim, takrat pa sami niso hoteli državljanstva. Vsak primer bi morali obravnavati posebej, da ne bomo talali državljanstev kot na tržnici.
|
|
|
|
Izbrisani - jaz nimam pojma 23.2.2005 12:36:41
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Poznam primer, ko je nekdo(ki se sedaj razglaša za največjega reveža ki ga je država opeharila)hodil po podjetju in na veliko razlagal, da jih bo Slovenija še prosila, da bi bili njihovi državljani in da on pa že ne bo državljan slovenije. Sedaj pa med glavnimi izbrisanimi, ki hočejo državljanstvo. takrat so bili pametni, ko so mislili, da slovenija ne bo nikoli uspela kot samostojna, sedaj pa javkako. Najprej se naj naučijo slovensko. lp
|
|
|
|
Izbrisani - jaz nimam pojma 23.2.2005 12:56:35
|
|
|
|
BokiMB
|
Izbrisali smo jih iz registra stalnega prebivalstva, kar po nobenem zakonu ne mednarodnih konvencijah ni dovoljeno, pa smo mislili, da tega nihče ne bo opazil. Tako niso mogli ne delati ne uživati pravic iz zdravstvenega in socialnega zavarovanja. Zdaj bomo to morali popravit - verjetno plačat plačo za nazaj, ki bi si jo v teh letih lahko prislužili (z obrestmi), pa ne samo njim - verjetno se bodo zraven prišlepali še kakšni, ki so zavohali denar.
|
|
|
|
Izbrisani - jaz nimam pojma 23.2.2005 13:15:38
|
|
|
|
Teni_
|
Ne, nekateri si res ni sami krivi. Moj deda, na primer, je bil rojen v Sloveniji in tudi živel tukaj. V vojni je bil izgnan iz SLO, potem pa se je vrnil. Tukaj sta se z babico poročila, tukaj sta si ustvarila družino. Si je pred nekaj časa hotel it zrihtat neki kredit in ugotovi, da sploh nima slovenskega državljanstva. Noben ga ni takrat nič obvestil ali vprašal, če želi imet slovensko državljanstvo oz. sploh ni vedel, da ga nima. Je to potem fer? Mislim, da ne in za to si ni sam kriv. LP, Mojca:rozica:
|
|
|
|
Izbrisani - jaz nimam pojma 23.2.2005 13:46:49
|
|
|
|
Moyca_
|
maruška sploh se ne strinjam s teboj- ne gre zato da ga niso hoteli, mapak se je nekaterim zdelo da nerabijo dati notri vloge tako kot mi, ker se jim je pač zdelo samoumevno, da ga dobijo, glede na to da v Sloveniji živijo nekateri že celo življenje. Poznam dva kruta primera. En gospod je živel celo življenje tukaj in imel družino (ona je Slovenka), pa so vsi dobili razen njega. je dal notri vlogo, pa mu full dolgo niso odgovorili, potem pa so od njega hoteli novi rojstni list iz srbije. Vendar ni dobil novega pasuša, ker nima državljanstva in ne more preko meje- njegovi mu pa ne morejo dvignit ker mora dvignit osebno.:zmeden2: full žalostno. In tako je gospod niko i ništa, zgubil dobro službo, druge ne dobi- in noben ga ne sliši. Potem pa ta finta. od mojega moža oče je iz Argentine in je dobil naše državljanstvo brez da bi zaprosil za njega, moj mož pa je moral za njega zaprosit- pa se je rodil tukaj. a je tukaj logika????? :sloncek::sloncek:
|
|
|
|
Izbrisani - jaz nimam pojma 23.2.2005 13:46:59
|
|
|
|
Anonimen
|
MojcaH v kateri vojni pa je bil tvoj deda izgnan iz Slo, predvidevam da ne 1991..Ja ne vem, saj nekaterim se je res zgodila krivica, ampak velika večina je bila tistih, ki je skušala s tem na takšen ali drugačen način manipulirati... To ko se je prej pisalo o mednarodnih konvencijah....halo... no v konvencijah tudi piše, da si vsi otroci upravičeni do srečnega otroštva...pa nasploh vsak človek dostojnega življenja...No pa ga imajo, srečno otroštvo in dostojno življenje namreč??? Kdo pa sedaj gladovno stavka? Le malce pobliže si jih poglejte!!!
|
|
|
|
Izbrisani - jaz nimam pojma 23.2.2005 13:49:29
|
|
|
|
Teni_
|
Ne, ne, prej. Ne 1991. Glede na to, da se je moj stric rodil leta 1954, Babica in deda, pa sta bila takrat že kar nekaj časa v SLO. No, drugače pa je moja babica rojena v Franciji, pa je normalno dobila slovensko državljanstvo. LP, Mojca:rozica:
|
|
|
|
Izbrisani - jaz nimam pojma 23.2.2005 13:52:02
|
|
|
|
viv_
|
Ja če nisi bil 100% si se pač pozanimal za državljanstvo. Halo! Država je razpadla, o teh državljanjstvih je bilo govora še in še... Če ga pač takrat nisi dobil si povprašal kako in kaj in si to uredil. Moj oče je Slovenec po obeh starših, rojen je bil pa v Srbiji, pa je šel preverit na občino ali je Ok ali ni. Tukajle jih je velika večina samo zavohala denar in sedaj izsiljujejo. Definitvino bi morali stvar reševati individualno in ne kar "po čez" z nekim zakonom!
|
|
|
|
Izbrisani - jaz nimam pojma 23.2.2005 13:58:34
|
|
|
|
Teni_
|
Halo, viv. Povej, bi ti šla prevrjat, če bi bila rojena v Sloveniji? Bi šla? No, povej!!!!!!! Mislim, da ne. LP, Mojca:rozica:
|
|
|
|
Izbrisani - jaz nimam pojma 23.2.2005 14:01:10
|
|
|
|
viv_
|
Ja sam to ni bilo "kar tako enkrat" ampak je razpadala ena država in se ustanavljala nova. Če si imel najmanjši dvom si preveril. Prav tako bi ti lahko postalo jasno da nekaj ni vredu, če nisi dobil tistega rumenega potrdila. Časa, za pridobitev "državljanstva po 600 Sit" je bio pa kar nekaj, ni bilo to od danes na jutri. lp
|
|
|
|
Izbrisani - jaz nimam pojma 23.2.2005 14:03:38
|
|
|
|
Teni_
|
No, saj deda je potem brez problema dobil državljanstvo, ampak resnični ni imel pojma, da ga nima. Jaz verjetno tudi ne bi šla preverjat, če bi bila rojena v sloveniji. LP, Mojca:rozica:
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.2.2005 14:04:11
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
Izbrisani - jaz nimam pojma 23.2.2005 14:05:49
|
|
|
|
maruškaD
|
Če bi vsi v moji družini dobili potrdilo o državjanstvu jaz pa ne, bi šla preverit! in ne bi čakala 10 let?!? Ker ko smo se osamosvojili smo čisto vsi slovenci dobili tisti rumeni piltek o državljanstvu.
|
|
|
|
Izbrisani - jaz nimam pojma 23.2.2005 14:48:30
|
|
|
|
Moyca_
|
ja saj ima vsaka po svoje prav, vendar pač ne moreš vseh v en koš metati
|
|
|
|
Izbrisani - jaz nimam pojma 23.2.2005 15:04:19
|
|
|
|
BokiMB
|
Viv, in ti delaš na FDV? Verjetno ne na katedri za politologojo, ne?
|
|
|
|
Izbrisani - jaz nimam pojma 23.2.2005 19:28:33
|
|
|
|
viv_
|
Ne, nisem politologinja ...
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.