|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Iz videokmere do DVD-ja
5.4.2006 8:36:03   
makica
Živjo,

Kot popoln laik me zanima samo nekaj osnovnih informacij. Imam DV kamero in bi posnetke prenesla na računalnik, malo obdelala in potem zapekla na DVD. Zanima pa me naslednje:

1. Kater format priporočate za prenos na računalnik. Če prenašam direkt DV mi zavzame preveč prostora, ker nimam tako velikega diska. Tako mi je za 5 minut filma zavzelo 5GB prostora, kar mi je preveč. Kaj če mi direkt pretvarja v MPEG-2 format? Ali je kvaliteta dovolj dobra za na DVD? Za obdelavo pa uporabljam program Ulead videostudio 9.

2. Kaj so še formati VCD, SVCD, DVD in WMV?

3. Ali priporočate kakšen drug program za obdelavo.

Hvala vam za odgovore in lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
6.4.2006 7:42:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu makica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Iz videokmere do DVD-ja
6.4.2006 19:25:41   
Peter167
Tudi jaz uporabljam ta VS9. Za predvajanje na računalniku ali na TV zaslonu je mpeg format povsem primeren.
V mpeg lahko pretvarjaš, če imaš dovolj zmogljiv računalnik in pa seveda dovolj hitro povezavo kamera-računalo...
Če pri pretvarjanju ne izgubljaš "framov" je tvoja mašina dovolj hitra...
So pa zelo važne nastavitve. Uporabi te:

- PAL (25 fps)
- MPEG files
- 24 Bits, 720 x 576, 25 fps
- Lower Field First
- (DVD-PAL),  4:3
- Video data rate: Variable (Max.  8000 kbps) manj kot daš tu vrednost, manjši bo file. Pa slika slabša seveda... Poskusi, pa boš videla, koliko zasede 10 minut, potem pa sešteješ in malo zmnožiš, pa boš videla kaka nastavitev je prava zate.
- Audio data rate: 224 kbps
- MPEG audio layer 2, 48 KHz, Stereo

Ko pa iz mpeg-ov izdeluješ svoj DVD opremljen z vsemi efekti in podobno navlako pazi samo na nekaj.
Vedno uporabi nastavitve, ki si jih uporabljala že pri izdelavi mpeg-ov. vido studio ima funkcijo, ki to poenostavi. Ne vem na pamet, vendar ti ponudi možnost v stilu "uporabi nastavitve mpeg-a". Če ti bo DVD začel peči takoj je OK. Če pa ti začne renderirati že narejene mpeg-e pa nekaj ni v redu. Isto velja za vstavljanje efektov. Ko izdeluješ končni mpeg ti mora "mleti" samo pri renderiranju efektov, podnapisov....  Torej pri vsakem koraku, ki ga narediš - iste nastavitve. Sliko dobiš pa vrhunsko. Brez popačenj, trzanja, slabih barv...
Tako na hitro- Če boš imela težave pri postopku pa kar vprašaj. Se bom potrudil in poskusil čimbolj opisati fazo s katero bodo težave. Pa veliko veselja s filmčki.

lp

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?