|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Iz GH nazaj na dojenje???
26.12.2006 23:12:17   
Ivanča
Pozdravljene!

Naši 7,5 mesečni user posted image  že dva meseca uvajam GH in sva lepo prišle na sadni zajtrk ter kosilo (polenta, riž, prosena ali ajdova kaša, krompirček...vse z zelenjavo, zdaj sva celo poskusili že meso), in zraven je pa pila še malo vode. Dojila sem jo zjutraj (2 uri pred zajtrkom) in popoldne ob malici (ampak malo), ki je že vsebovala GH,  ter zvečer.

Ta teden se ji pa trga! Zajtrk še nekako speljemo, pri kosilu začne tečnariti (danes se je drla in ni poskusila žlice GH pa sem ji probala dati 3!!! njene najljubše izvedbe) in jo že moram tudi dojiti, popoldne in zvečer pa se hoče samo še dojiti.  Poleg tega se je začela ponoči spet dojiti na 4 ure (prej na 6-7h).

Kakšne podobne izkušnje ali nasvet? user posted image

Nisem pa še poskusila z žitnimi kašicami...........
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Iz GH nazaj na dojenje???
27.12.2006 8:14:19   
rainbow
Po moji izkušnji (in dosti branja o tem) gosta hrana ni povezana z potrebo po dojenju ali z nespanjem.
moja dojenka se je začela zbujati ponoči, ko je bila še samo dojena, ampak kljub jedenju goste hrane se je zbujala dokler se ponoči nisva nehali dojiti, pri njenih 14-tih mesecih.
glede goste hrane in dojenja, moja do enega leta ni prav nič kaj konkretno jedla, dojila se je pa ful rada (je bila tudi dosti bolna), potem pa kot da bi odrezal, in zdaj ful rada je in je prava mišelinka. Bi ji že morala štopat ogljikove hidrate, ker to ima najraje.
Ne vem, jaz ji dojenja nisem nikoli odrekala, ok, če je bila lačna, sem ji najprej ponudila gosto hrano. sva se pa podnevi dojili še trikrat do njenega 19-tega meseca.
Mislim, da je pri 7-mih mesecih dojenje še vedno pomembno, uvajanje goste hrane naj bi potekalo počasi, zagotovo bo čez nekaj časa ta faza minila in bosta lahko spet normalno nadaljevali  z uvajanjem.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Ivanča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.12.2006 9:44:18   
Ivanča
Rainbow hvala za mnenje. Saj jaz ji tudi nikoli ne odrekam dojenja. Problem je samo, ker po ritmu, ki sva ga imele, nimam dovolj mleka čez dan.

Je pa res, da se ponudba že prilagaja večjemu povpraševanjuuser posted image  

Bove lepo počasi naprej......pa poskusile bove kašice počasi, ker jih do sedaj še nisve.

Lp

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.12.2006 10:11:54   
katerina
tudi naš fantek je dal skozi nekaj podobnega in sicer je to sovpadalo z dobivanjem zobkov. kar naenkrat ni hotel nič kaj gh, nekako tretjino običajne količine ali pa še manj. meni se zdi normalno, da se je takrat več dojil, ker je pač rabil hrano. trajalo je nekako teden dni oz kakšen dan več.
res pa so joški rabili kakšen dan, da so se navadili na spremenjen režim. jaz se temu sistemu ponudbe in povpraševanja samo čudim, kako dobro deluje!
pa tudi, ko je imel virozo, visoko temperaturo, tudi takrat je zavračal gh in živel samo od dojenja. res pa sva takrat z gh šele začenjala in ni bilo neke drastične spremembe.
nič se sekirat! ponudba in povpraševanje se bosta sproti usklajevala in karkoli je narobe, da otrok trenutno zavrača gh, bo minilo.

(odgovor članu Ivanča)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.12.2006 19:45:13   
Eviii
mi smo na istem. dejan bo drugi teden star 10 mesecev. na gosti hrani je že skoraj 4 mesece, pa še vedno pride obdobje, ko je v redu samo joška. na primer zdaj. dva tedna nazaj je dobil svoj prvi zobek (in vmes še enega), pa malo je bil prehlajen. kak dan še gre (na primer, za praznike je jedel z nami kar vse po vrsti), pol je pa kak dan samo na joški (danes je pojedel dva grižljaja banane in nič drugega). glede na to, da lepo napreduje po teži (ima sicer samo 8,5 kg in 72 cm, ampak je po mnenju zdravnice idealen), se s tem sploh ne obremenjujem. edini problem je v tem, da čez en mesec začnem delat in takrat bo joška čez dan odpadla. se bo pač moral prilagoditi in čez dan jesti gosto, ponoči pa še kar joško. in valda se zdej spet ponoči dojimo na vsako uro (po treh takih nočeh sem popolna razvalina, potem pa začne lepo jesti in prespi skoraj celo noč - kot na primer to noč, ampak glede na to, da je bil danes cel dan samo na joški, bomo to noč spet pokonci). ponudba in povpraševanje pa sta več kot očiten dokaz, da v tem primeru ekonomski zakoni delujejo.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

otroci in varstvo
LIA2006

otroci so v varsvu, vi pa boste naredili kaj, ko boste sami doma :

pred tv (25%)

greste na večerjo v restavracijo (25%)

v kino (20%)

spat (30%)

Število vseh glasov: 259

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!