|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Italijanske kapljice - adisterolo
13.8.2008 14:42:39   
CHARLIZE
Živijo,

mene pa zanima, če katera od vas uporablja te kapljice? Imam sina starega 1 mesec in ima kar nekaj krčev. Zdravnica nam je predpisala AD3 ampak se mu jih ne upam dat, ker pravijo, da imajo potem še hujše krče. Pa že zdaj je tak ubošček in ga zvija. Patronažna sestra mi je rekla, da naj grem iskat te kapljice in da naj ne bi bilo problemov. Sedaj pa niti ne vem kdaj naj mu jih dam?? Vse naenkrat ali 5 zjutraj in 5 zvečer? Tako piše v navodilih, samo zvečer ima največ problemov. In kako mu jih ve dajate? Po žlički ali kako drugače.
Najlepša hvala za odgovor.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Italijanske kapljice - adisterolo
13.8.2008 14:48:36   
NajaK
Jaz sem vseeno kar uporabljala AD3 kapljice. Me je bilo sicer zelo strah, da punčka ne bi dobila krčkov, pa sem zato kapljice najprej 2 tedna jemala kar sama in jih je tako mala dobila le prek mojega mleka. Po dveh tednih pa sem dala kapjice kar direktno punčki in sicer na žlički, pomešane z mojim mlekom. Sedaj jih jemljemo že 3 tedne in ni nobenih krčkov.
Poskusi, mogoče pa krčkov ne bo.

(odgovor članu CHARLIZE)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.8.2008 15:14:33   
aprilčica07
Italijanske kaplice so Idroplurivit. Mi smo jih dajali našemu malemu, ker je po naših Ad3 bruhal in je pediater svetoval te italijanske. Je blo takoj bolše. Kupiš jih pa v lekarnah, cena je nekje okoli 5 eur:)

(odgovor članu NajaK)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.8.2008 16:30:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: aprilčica07

Italijanske kaplice so Idroplurivit.

In Adisterolo Gocce. user posted image  Te smo mi dajali prve 3 mesece in je bilo ok, al še manj - se ne spomnem - zdaj namreč dajem Oleovit D3. user posted image

(odgovor članu aprilčica07)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
13.8.2008 18:55:14   
CHARLIZE
Hvala za odgovore.
Tianna tudi jaz sem sedaj dobila te kapljice in bom kar z njimi začela. Teh slovenskih si res ne upam. Kaj mi lahko prosim še poveš, kdaj si jih dajala?? Ali je to sploh važno? Raje bi jih dala zjutraj kot pa zvečer. Pa še to me zanima, če jih lahko dam 10 naenkrat?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.8.2008 22:01:20   
Anonimen
Dajala sem jih zjutraj, vendar samo 2 kapljici.

1 kapljica AG (preberi, piše) vsebuje 250 enot vitamina D3 in 250 enot vitamina A, torej sem mu dajala 2 kapljici dnevno, da je dobil 500 enot vitamina D3. To ustreza našim (ad3) 7 kapljicam.

Kako to, da ti je pediater naročil kar 10 kapljic? user posted image

(odgovor članu CHARLIZE)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.8.2008 9:19:47   
CHARLIZE
nimam pojma zakaj mi je predpisala 10 kapljic na dan. Ampak tudi na škatlici piše 10. Sem sedaj klicala patronažno sestro in mi je rekla, da naj jih sedaj poleti dajem 5, pozimi pa 7. V navodilih tudi piše(čeprav je moja italijianščina zelo slaba) da naj se da 5-10 kapljic na dan. Tako da jih bom dajala po 5 na dan in to zjutraj preden mu dam jest. Se je pa tudi babca sedaj začudila, da zakaj mi je zdravnica predpisala 10 k.na dan. Da naj bi se mu dajalo po 7. ej vsak mi drugače pove,..pol pa naj vem kaj je prav in kaj ne.
No hvala za odgovor,...me je že to potoložilo, da  si se javila, da si tudi ti dajala te kapljice

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.8.2008 11:33:45   
deja87
v italji imas na voljo kapljice ALGINOR ki zmanjsajo bolecino krcev...moja jih dobro prenasa sam jih tezko papa ker so grenke...

drugo pa bol malo pomaga...to pac mine samo od sebe...

js ji dajam se sab simplex (v italji so millicom gocce) da fejst 'prdi' =)..
to je to..user posted image
bye*

(odgovor članu CHARLIZE)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.8.2008 11:44:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: deja87

v italji imas na voljo kapljice ALGINOR ki zmanjsajo bolecino krcev...moja jih dobro prenasa sam jih tezko papa ker so grenke...

drugo pa bol malo pomaga...to pac mine samo od sebe...

js ji dajam se sab simplex (v italji so millicom gocce) da fejst 'prdi' =)..
to je to..user posted image
bye*

Tu je debata o italijanskih AD3, za vitamine; ne pa proti krčkom. user posted image  

Sicer pa sem mu tudi jaz dajala Mylicon Gocce. user posted image

(odgovor članu deja87)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
14.8.2008 14:21:43   
Anonimen
Jaz sem mojmu dala včeraj PlivitD3, pa ga je zvijalo, dans sm dala OleovitD3, pa je blo malo bolje oz. bomo videli popoldan. Je pa tko, da OleovitD3 ima ena kapljica 400I.E, tko da dajem samo eno, od oktobra dalje bom dajala dve, medtem ko Plivita bi mu morala dajati 5 kapljic - to je 1000I.E d vitamina.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
14.8.2008 14:32:38   
Anonimen
Aja, v bistvu sm hotla rečt to, da sem slišala, da so te italijanske in avstrijske oleovit na isti bazi. A je to res?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
14.8.2008 15:42:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nya

Aja, v bistvu sm hotla rečt to, da sem slišala, da so te italijanske in avstrijske oleovit na isti bazi. A je to res?

Ne vem, ampak v teh ita. je tudi vitamin A, medtem ko ga v avst. ni.

Jaz tudi dajem Oleovit samo 1 kapljico, saj ta zadostuje 7 kapljicam ad3. Al 5-im, sem že pozabla. Kakor koli, pomembno je koliko enot vsebuje 1 kapljica.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
14.8.2008 15:47:31   
Anonimen
Ja, evo: Naše AD3 - 1 kapljica vsebuje približno 180 IE vitamina A in 60 IE vitamina D3.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
15.8.2008 11:47:25   
CHARLIZE
punce še eno vprašanje bi imela.
sedaj sinku dajem te kapljice zjutraj preden jeva. Se pa skoraj vedno zgodi, da ko poje malo pobruha. Kaj je potem bolje, da mu jih dam ko poje al prej? Skrbi me, da ne zbruha teh kapljic ven??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.8.2008 15:53:22   
oro
Mi smo dajali AD3 - 7 kapljic dokler dojiš, ko pa začneš z gosto hrano pa 10.

mi smo začeli najprej 1, pa čez ene tri dni 2, pa čez nekaj časa 3... tako da smo v enem mesecu prišli na 10 brez tezav

(odgovor članu CHARLIZE)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

varstvo otrok
marta82

Kaj vam je najpomembneje?

prijazna, prijetna vzgojiteljica /varuška (68%)

veliko dejavnosti in animacije (9%)

zdrava prehrana (5%)

dosleden urnik (3%)

veliko učenja skozi igro (12%)

drugo (prosim napišite kaj) (4%)

Število vseh glasov: 147

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!