|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Italijanščina - Pomoč prosim
9.4.2006 18:43:25   
Lianna
Ojla. Je tukaj kdo, ki zna italijansko in bi mi pregledal esej dolg 150 besed?

Sono Tina e vado a quarto classe in scuola superiore. Questo anno ho un esame di maturita. In un esame io avro cinque materie scolastice. Io avro matematica, lingue sloveno, lingue inglese e due selazionate materie, geografia e storia dell' arte. Io vorrei studiare in universita di assistenza sociale. Il studio e molto interessante. Vorrei lavorare in area adozione o in scuola materna. In futuro vorrei viaggiare. Vorrei visitare Messsico, Canada e Asia. Questa estate visitero Corsica e Sardinia. Spero che mia conoscenza di italiano mi sia di  aiuto in vaggio. In futuro avro la famiglia. Avro tre bambini, cane e un gatto. Abitaro  in  un casa grande con il giardino. Quando saro vecchio vorrei abitare vicino al mare.

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Italijanščina - Pomoč prosim
9.4.2006 19:00:44   
Sibil_
Torej pravilno bi bilo:

Sono Tina e frequento la quarta classe di scuola superiore. Quest'anno ho l'esame di maturita. La maturita consiste in cinque materie scolastice. Io avro matematica, lingua slovena, lingua inglese e due materie a scelta, per me geografia e storia dell' arte. Io vorrei frequentare la facolta di assistenza sociale. Lo studio e molto interessante. Vorrei lavorare nell'area delle adozioni o in scuola materna. In futuro vorrei viaggiare. Vorrei visitare il Messico, il Canada e l'Asia. Quest' estate visitero la Corsica e la Sardinia. Spero che la mia conoscenza dell'italiano mi sia di aiuto in viaggio. In futuro spero di avere una famiglia mia. Vorrei tre bambini, un cane e un gatto. Abitero in un casa grande con il giardino. Quando saro vecchia vorrei abitare vicino al mare.

Tipkovnica ni prirejena za italijanski jezik zato ni akcentov.
Lp,
Sibil

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.4.2006 19:22:20   
Lianna
Hvala Sibil. Si mi rešila življenje=)

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.4.2006 20:02:15   
Sibil_
Ni blema.
Pa drugič lahko kar na privat če hočeš.user posted image
LP,
Sibil

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.4.2006 20:20:54   
copka
Sono Tina e frequento la quarta classe di scuola superiore. Quest'anno ho l'esame di maturita'. La maturita' consiste in cinque materie scolastiche. Sosterro' l'esame di matematica, di lingua slovena, di lingua inglese e due materie a scelta, per me geografia e storia dell'arte. Vorrei iscrivermi alla facolta' di assistenza sociale. Lo studio e' molto interessante. Vorrei lavorare nell'area delle adozioni o in una scuola materna. In futuro vorrei viaggiare. Vorrei visitare il Messico, il Canada e l'Asia. Quest' estate visitero' la Corsica e la Sardegna. Spero che la mia conoscenza dell'italiano mi sia di aiuto durante il mio viaggio. In futuro spero di avere una mia famiglia. Vorrei tre bambini, un cane e un gatto. Mi piacerebbe abitare in un casa grande con il giardino. Quando saro' vecchia vorrei abitare vicino al mare.

Samo ene par stvari sem popravila v sibilinem sestavku.

LP

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.4.2006 20:47:11   
Lianna
Še enkrat hvala obema.

Sibil upam da pomoč več ne bo potrebna. Sem 4. letnik in to je moj zadnji letošnji test pri italjanščini, zato bi rada esej dobro napisala.

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.4.2006 21:07:20   
Sibil_
Ehm copka saj ni problem, ampak akcent in apostrof ni isto.Ti si dala kar enake znake, to pa ni prav.Tudi če piše na roko ne.

Meni je pa itak vseeno.user posted image

LP,
SIbil

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.4.2006 21:20:59   
copka
Sibil, nisem popravila tvojega teksta zato, ker bi te hotela zalit.

In tudi vem da akcent in apostrof ni isto, samo glede na tekst, lahko tudi upraviceno sklepam, da morda tega ne ve, kje so in kje niso. Ko bo pisala na roke bo pa ze sama (upam) vedela, kje je akcent, kje pa apostrof.

In v Italiji, ce oddas tak tekst, kjer je z istim znakom oznacen akcent in apostrof, ti nihce ne bo stel za narobe, ce pa ga sploh ne napises, pa se steje za narobe.

Moji poravki so pa itak minimalni, in prosim , da tega ne vzames za kritiko, ker to ni bil moj namen.

user posted image  un bacio!

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.4.2006 10:52:59   
asso
IZVIRNO SPOROČILO: copka

Sono Tina e frequento la quarta classe di scuola superiore. Quest'anno ho l'esame di maturita'. La maturita' consiste in cinque materie scolastiche. Sosterro' l'esame di matematica, di lingua slovena, di lingua inglese e due materie a scelta, per me geografia e storia dell'arte. Vorrei iscrivermi alla facolta' di assistenza sociale. Lo studio e' molto interessante. Vorrei lavorare nell'area delle adozioni o in una scuola materna. In futuro vorrei viaggiare. Vorrei visitare il Messico, il Canada e l'Asia. Quest' estate visitero' la Corsica e la Sardegna. Spero che la mia conoscenza dell'italiano mi sia di aiuto durante il mio viaggio. In futuro spero di avere una mia famiglia. Vorrei tre bambini, un cane e un gatto. Mi piacerebbe abitare in una casa grande con il giardino. Quando saro' vecchia vorrei abitare vicino al mare.

Samo ene par stvari sem popravila v sibilinem sestavku.

LP

Jaz sem samo še to z rdečim popravila...

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.4.2006 10:58:12   
copka
no, vec oci vec opazi. user posted image

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.4.2006 14:14:36   
Tricia
Jaz bi napisala malce drugače:

Mi chiamo Tina e frequento la quarta classe di scuola superiore. Quest'anno ho l'esame di maturita', il quale consiste in cinque materie scolastiche. Sosterro' l'esame di matematica, lingua slovena e quella inglese e di due materie a scelta, quali sono geografia e storia dell'arte. Vorrei iscrivermi alla facolta' di assistenza sociale, perche lo studio e` molto interessante e mi piacerebbe lavorare con i bambini.  Il mio sogno e` di lavorare nell'area delle adozioni o in una scuola materna. In futuro mi piacerebbe tanto viaggiare. Vorrei visitare il Messico, il Canada e l'Asia. Quest' estate andro` in Corsica e in Sardegna. Spero che la mia conoscenza dell'italiano mi sia d`aiuto durante il mio viaggio. In futuro spero di avere una famiglia. Vorrei tre bambini, un cane e un gatto. Mi piacerebbe abitare in una casa grande con il giardino e in un futuro piu` lontano in una casetta vicino al mare dove mi faranno visita i miei nipotini.

Se opravičujem če so kje slovnične napake.

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.4.2006 15:04:45   
copka
ja, Tricia, imas prav.
Tekst bi se dal lepse napisat, tako kot si ga ti napisala. Samo jaz sem mnenja, da smo ze itak prevec popravile, ce pa primerjas svoj tekst in original, lahko vidis da se ze precej razlikujeta.
Verjemi pa, da bo vsak profesor ugotovil, da tega teksta (kot je tvoj) ni napisal student sam, ker pac uporabljas veliko lepse izraze in bolj izpopljnjene. Vsak profesor ve koliko kaksen ucenec oz dijak zna. Ko dobim tak tekst, dobim ful pike, ker me nekdo hoce tako okoli prinest in vem, da to niti pod razno ni sam napisal.

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.4.2006 15:15:56   
Lianna
Res hvala še enkrat.

Copka verjamem da profesor ugotovi, da nekdo nečesa sam ni napisal. Mene samo to moti, da v štirih letih nismo nikoli pisali esejev. Sedaj v zadnji konferenci, tik pred maturo nas pa še s tem obremenjujejo. Jst sm še kar vredu, ker sem sama napisala, vas pa poprosila za popravke. Ostalim pa so starši cele eseje napisali, saj se vsi bojijo, da bo na testu potem slaba ocena.

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.4.2006 15:20:10   
copka
ja, lianna, vem tudi to, da marsikomu kdo drug napise, samo kaj ti to pomaga na maturi?
tam si sam in potem se vidi koliko kdo zna.
kam pa hodis v srednjo?

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.4.2006 15:30:55   
Lianna
Ja sej vem, da bodo tam pokazali svoje resnično znanje.

Hodim na eno izmed Ljubljanskih gimnazij.

Vi ste profesorica italjanščine?

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.4.2006 15:34:26   
Tricia
Imaš prav Copka. user posted image  Boljše bo, da napiše čim bolj enostavno... A si ti profesorica italijanščine?

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.4.2006 16:28:34   
copka
IZVIRNO SPOROČILO: Lianna

Ja sej vem, da bodo tam pokazali svoje resnično znanje.

Hodim na eno izmed Ljubljanskih gimnazij.

Vi ste profesorica italjanščine?  Gospa, a se bomo vikali?user posted image

no, nisem prof. na kaksni soli, ampak na eni jezikovni soli. In ne bosta verjeli, tudi odrasli hocejo biti prebrisani kot dijaki in studenti- sam kaj ko jaz tocno vem koliko kdo zna. In sem se sedaj odlocila, da takih tekstov ne bom vec popravljala. Da me ima pa nekdo na tak nacin za norca- to je pa visek. Sej nisem od vceraj.user posted image user posted image

Jaz osebno veliko bolj cenim napake, kot pa brezhibne spise! upam, da razumeta kaj hocem povedat!

Lianna tebi pa srecno na maturi. Ce pa imas kaksne dvome pa nas je tukaj dosti, ki bi ti lahko pomagali!

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.4.2006 18:51:46   
Tricia
Razumem razumem Copka in še 1x, maš popolnoma prav. user posted image  

Sam povej mi.... sem vsaj kolikor toliko pravilno napisala, da vidim koliko mi je še ostalo v batici. No sej govorit znam, sam pri pisanju mi je šlo bolj slabo. Tnx

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.4.2006 21:24:46   
Lianna
Copka fajn. Te bom kontantirala enkrt septembra, ko bom iskala jezikovno šolo za nadaljevanje učenja italjanščine.

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.4.2006 9:19:50   
copka
Tricia,
saj tudi jaz delam napake, ampak tvoj tekst je super, edino me nekaj moti pri
....due materie a scleta, quali sono.....to me malo moti...jaz bi rekla, ker se mi bolje slisi...due materie a scelta-geografia e storia dell'arte. Pa verjetno bi se dalo se lepse.

Pa se to, ce se ze pogovarjamo...frequento il quarto anno di scuola superiore...classe je bolj za osnovno solo.

Lianna, non c'e' problema. septembra me kar kontaktiraj.

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zato bi se morali otroci več igrati
Igra spodbuja otrokov razvoj, od ustvarjalnosti in motoričnih spretnosti do logičnega razmišljanja in socialnih veščin. ...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?