Zofy
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka Sama pa ne bi nikoli dala istega imena kot ga imajo znanci oz. prijatelji s katerimi se vsaj malo družimo. Prav tako mi ne bi bilo prav, če bi kaka moja prijateljica, ki je/bo rodila za mano, dala isto ime kot sem ga dala jaz. ah dej no Zofy, sej noben ni edini in izključni lastnik svojega imena. a zdej maš pa ti več pravice do tega imena, ker si prva rodila al kako je to (in obratno seveda - en drug, če mu rata te prehitet z otrokom)? kaj bi pa pol nardila, če bi ti ene 3-4 frendice porable tvoje naj finaliste (o imenih govorim)? Imen si ne lastim, se mi pa zdi glupo in smešno, da bi imeli moji otroki same soimenjake za prijatelje. Razmišljam pač drugače kot ti. Valda ne bi nikomur zamerila ali pa celo rekla, da nočem, da da svojemu otroku isto ime, ker nimam te pravice. Zdelo pa se bi mi vseeno bedno in pač ne štekam, kako se npr. prijateljici ne bi zdelo bedno dati svojemu otroku isto ime. Pač, vsak ima svoj okus in svoje mnenje in zato so forumi, da si mnenje delimo. Vidim kako je pri prijateljih, ki imajo prijatelje in sorodnike, ki imajo otroke z istimi imeni in so pol mali revčki čisto zmedeni, ker ne vejo o komu jim starši pripovedujejo. Jaz bi se tudi počutila bedno, če bi imela v šoli 5 soimenjakinj v razredu, bi bila prav jezna na starše, ker mi niso znali nekaj bolj originalnega in manj popularnega najti. To je pač moje mnenje... pa mi moje ime ni všeč in ni bilo popularno v mojih časih... Aja, še to: če bi mi prijateljice porabile moje naj finaliste (in ena tudi je porabila ime, ki sem ga šparala za ), bi finaliste spremenila. Obstaja doooosti lepih imen in za svojo sem našla takega, ki ga nima noben znanec, prijatelj ali sorodnik s katerim se družimo. Še dobro, da ne pričakujem , ker mi je ime od mojega brata med najlepšimi moškimi imeni. Ampak, kot sem že razložila, mu takega imena ne bi dala, ker se že tako kliče moj brat... Vidiš, taka sem
< Sporočilo je popravil Zofy -- 18.2.2008 21:51:59 >
|