|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Intoleranca ali Alergija
4.9.2006 20:37:31   
bezl
Pozdravljeni,
Sem oče enoletne punčke in imamo velike probleme s spanjem. Ponoči jo mučijo krči, ki trajajo že tri mesece. Na preiskavah v bolnišnici so ugotovili, da ima bakterijo imenovano Kriptosporidium za katero so dejali, da se bo izločila sama od sebe. Kot kaže je bakterija še zmeraj prisotna, prav tako krči. Opažamo da malo zelo napenja, mučijo jo vetrovi, tako podnevi kot ponoči. Blato je večinoma zeleno in smrdljivo. Še vedno je dojena, tako da drugega mleka še ne uvajamo, na prehrano pa zelo pazimo. Od prijateljev sem zvedel, da so imeli zelo podobne simptome  pri svojem sinu in da je njihova zdravnica omenila intoleranco. Ker se bakterija kriptosporidium baje ne da zdraviti, smo se odločili malo povprašati na forumu, če je kdo mogoče imel podobne težave. Hvala za pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Intoleranca ali Alergija
4.9.2006 23:04:38   
tins
Zdravo!
Čisto možno je, da gre za preobčutljivostne reakcije.
Moja mala ni imela dokazane alergije, ampak vseskozi atopični dermatitis in, pred dieto tudi zeleno blato.
Intoleranca se kaže na več načinov, nekaterim z izpuščaji, drugim z bruhanjem, tretjim z bronhitisi ali napenjanjem...
Vsekakor bi lahko poskusili z brezmlečno dieto, glede na to, da je mleko v začetku največkrat najbolj problematično, ampak je teba počakati tudi do 6 tednov, da se vidi, ali je to to.
LP, pa sporočite, kako bo.

(odgovor članu bezl)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.9.2006 9:22:40   
sarazan
Tudi jaz priporočam, da poskusite najprej črtati iz jedilnika mleko in mlečne izdelke. Tako punčki, kot mami, ki jo doji.
Lahko pa pediatra prosite za napotnico za alergološke teste. Ali pa greste kar na samoplačniški pregled - baje stane okoli 12.000 sit (v Ljubljani).

(odgovor članu bezl)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.9.2006 8:22:38   
mojcapr
Pojdita do pediatra mu povejta svoje mnenje, da vas pošlje naprej in da vam naredijo test za laktozno intoleranco. Pojest mora nekaj laktoze seveda pa mora biti tešč, nato pa ji mislim, da 5x na pol ure vzamejo malo krvi in čez nekaj ur že veš rezultat. Nato pa dieta in po moje ne bo več krčev.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.9.2006 15:23:35   
trdozimc
Se strinjam s predhodnicami. Samo najverjetneje ne bo kar prešlo. Vztrajaj pri pediatru za napotnico za alergologa. LP!

(odgovor članu mojcapr)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.9.2006 21:13:26   
bezl
Pozdravljena, danes smo naredili test za laktozno intoleranco in je pozitiven. To pomeni  dieta. Imaš mogoče kakšen predlog, v bolnišnici namreč nismo dobili konkretnih napotkov o dieti. Vemo samo da nič mlečnih izdelkov. Bili smo že v trgovini in nakupili nekaj sojinih zadev. Bomo videli kako ji bo všeč. Hvala za pomoč. Lp.

(odgovor članu mojcapr)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.9.2006 17:17:33   
mojcapr
Pošiljam ti dieto na zs, upam, da mi bo uspelo.

(odgovor članu bezl)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.9.2006 22:41:42   
Pi-kica 1
Pozdravljen!
Najprej ti moram povedati, da kriptosporidium ni bakterija, ampak enocelični zajedalec. Okužba z njim je pogosta, vendar večinoma ne dela težav, saj ga telo samo izloči. TEžave pa povzroča, ko je porušeno ravnovesje črevesne flore, kar se med drugim lahko zgodi tudi zaradi alergije. Ni res, da se ga ne da zdraviti, so pa zdravila precej strupena, zato se ne odločajo za njihovo predpisovanje.
Moj sinek je imel tudi tega zajedalca. Ima tudi razne alergije in še številne druge težave, o katerih sem že pisala. Kriptosporidiuma smo odpravili povsem neškodljivo z bioresonanco, s katero se zdravijo tudi alergije. O tem je bilo na tem forumu že veliko napisanega. Če boš malo pobrskal, boš našel veliko o tem.

Lep pozdrav

Pi-kica

(odgovor članu bezl)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?