|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Individualna angleščina
18.9.2012 11:33:26   
LittleSun
Ali bi dali 4-5 letnega otroka k individualni angleščini, enkrat na teden, vse skupaj poteka v igri?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Individualna angleščina
18.9.2012 11:35:20   
Tippi
Ja, ker je to bolj igra kot učenje. Ne pričakuj pa, da bo od tega otrok kaj odnesel. Ja, tudi lahko (tisti ki nadaljujejo potem aktivno z angleščino), ampak iz prve roke ti povem, da otrok pri teh letih, če se potem ne začne aktivno ukvarjat z angleščino, od teh mini tečajev ne odnese nič. Je pa to lahko luštna zabava, tist pa ja.

(odgovor članu LittleSun)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.9.2012 11:37:36   
LittleSun
Na razpolago imam skupinsko in individualno. Moram reči, da se mi zdi morda še prehitro za individualno.
Ampak se kar ne morem odločiti user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.9.2012 11:39:24   
Tippi
Če dovoliš. moje mnenje. skupinsko! Igrati se še s kom, je čisto nekaj drugega kot igrati se sam user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4
18.9.2012 11:40:38   
Tippi
In še. Če in ko mi bodo ponudili angleščino pri tej starosti otroka, jo bom odklonila. Prvič je nisem, zdaj pa bi jo z lahkoto in jo tudi bom user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.9.2012 11:58:24   
LittleSun
Se bolj nagibam k skupinski ja.
Vsa ta stvar ima ozadje, ki mi otežuje odločitev in res me zanimajo vaša mnenja.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.9.2012 12:02:09   
LittleSun
Tippi user posted image user posted image user posted image
najprej si odgovorila

Ja, ker je to bolj igra kot učenje.

Potem pa si napisala:

In še. Če in ko mi bodo ponudili angleščino pri tej starosti otroka, jo bom odklonila. Prvič je nisem, zdaj pa bi jo z lahkoto in jo tudi bom

Torej ne? user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 7
18.9.2012 12:05:05   
Najaa
Bi dala skupinsko, če bi potekalo na bazi igre. Sicer sem bila proti tem krožkom pred šolo, ampak vidim pri moji tavečji (nov bo 6), da jo ang. vedno bolj zanima. Sam bomo vseeno počakali do šole.

Neposredna povezava do sporočila: 8
18.9.2012 12:10:16   
Tippi
U bistvu res malo hecno user posted image
Najbrž zato, ker nisem zelo zelo proti (u bistvu sploh nisemuser posted image , ker sem konec koncev tud jaz dala svojo hčero k taki zadevici (in se je imela čist luštno), zdaj v drugo pa svojega mulčka ne bom dala. Evo zato taka zmešnjava user posted image

če pa potegnem črto, če bo in verjamem da bo, veliko igre, potem je fino. računat na to, da bo otrok res kaj od tega odnesel, ali pa da mu bo v pomoč, ko bo šel v šolo, je pa utopično pričakovat. ok, mogoče kakšen otrok že, če bo aktivno nadaljeval, sicer p ane. ampak sej to sem že napisala user posted image

< Sporočilo je popravil Tippi -- 18.9.2012 12:13:24 >

Neposredna povezava do sporočila: 9
18.9.2012 12:35:20   
mateyka
daj. spoznavanje z raznolikostjo sveta in jezikov v njem nikoli ni slaba stvar.
naš bivši vrtec ima konvergentno pedagogiko in je imo zakon. malo več o tem zakaj je to fajn:
http://www.vrtecandersen.si/zgodnje-poucevanje-tujih-jezikov-po-metodi-konvergentne-pedagogike

aja, oni so jo mel skupinsko - so bli tok lušni; plesali in peli so, na nemščino in v nemščini. kao roke gor, zavrtite se, počep.. lušni so bli in ful so se zabaval user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 18.9.2012 12:38:52 >

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.9.2012 12:41:49   
LittleSun
mateyka torej si ti tudi bolj za skupinsko?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.9.2012 12:58:40   
Najaa
Ma od tega ne odnesejo veliko, praktično nič. Sem vidla, ko sem delala v vrtcu. Ja, za nastope že spravijo kaj skupaj ampak če ti z otrokom ne delaš sam naprej oz. da on tega ne pili, pol pozabi. Mateyka se strinjam s tabo, da je spoznavanje jezikov super stvar sam pri vas je tudi drugače, ker ste trojeziični a ne? Drugače pa 100% podpiram spoznavanje jezikov in bom zelo vesela, če bosta moji imeli željo se jih čim več učiti.

Neposredna povezava do sporočila: 12
18.9.2012 13:13:38   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: LittleSun

Ali bi dali 4-5 letnega otroka k individualni angleščini, enkrat na teden, vse skupaj poteka v igri?

Angleščini ga pri štirih sploh nebi dala.

Ostale tečaje smo ga pa dajali individualno, da je vsaj kaj odnesel ( smučanje, rolanje, plavanje)

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

Neposredna povezava do sporočila: 13
18.9.2012 13:16:11   
mateyka
Najaa, ni fora v učenju jezika (če si mal pogledala link), gre se za podzavestno sprejemanje raznolikosti sveta in ljudi. ok, naša je trojezična (nemščina je bila četrti jezik ki ga je srečala), samo imo ta tečaj nima tok veze z jezikom (naša ni nič nemščine odnesla), bolj z oblikovanjem karakterja, pogleda na svet.

je pa tudi res, da če bi se bolj intezivno lotli tujega jezika (npr. tudi doma), bi bil pa zelo dobro predispozicioniran kasneje, ko bi se tega jezika začel učit v šoli/tečaju. začet bi mu bilo ful lahko in tudi kasneje bi imel veliko manj težav, če že sploh..

< Sporočilo je popravil mateyka -- 18.9.2012 13:17:49 >

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.9.2012 13:20:03   
Tutan
Punce, kakšno je pa vaše mnenje o projektu naše šole, kamor vklučujejo letošnje prvošolčke. Gre za zgodnje učenje jezika in v bistvu jih ne trenirajo v smislu štetja, barv, itn. Ampak enostavno pride učiteljica angleščine med poukom v razred in del pouka poteka dvojezično. Razlaga v angleškem in slovenskem jeziku.
Menda naj bi otroci na tak način dosti več odnesli.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.9.2012 13:22:28   
Najaa
Sem pogledala ja, sej bere se fajn. No ko je Tija zadnje čase začela kazat zanimanje za ang. sem misla, da bi jo sama doma nekako mal učila... tiste taprve, lahke besede, pa stavke kako ji je imel, pozdrave... seveda skozi igro. Neki že imam v planu sam realizirat moram. Pa da bi čim več ang besed vpletla v pogovor, ji povedala kako se stvarem reče po ang. Pa sej to že zdej pogosto delamo, ker jo res zanima.
Hotla sem rečt, da kolikor sem vidla v našem vrtcu, otroci niso od teh ur kaj dosti odnesli.

mateyka, BTW, a tvoja je hodila v Andersena?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.9.2012 13:24:56   
LittleSun
Meni se zdi, da so te igre v angleščini, ki so organizirane v vrtcu čisto dovolj, da se otrok spozna s tujim jezikom, seveda ne pričakujem da bo tekoče govoril, gre bolj za spoznavanje, raznolikost, kot je napisala mateyka.
Stvar je v tem, da me taščica gnjavi s to angleščino menda odkar se je rodil, da naj se doma pogovarjamo angleško, da so se eni njihovi sosedi enkrat na teden in sedaj otrok govori angleško v šoli in nima problemov, da naj ga damo v tečaj, v glavnem tečnari.
V vrtcu imamo organizirano angleščino enkrat na teden (igra, glasba,...) in sem ga imela namen vpisat, vendar pa ker še ne vem kako bo časovno, sem ko me je gospa tašča vprašala (1000ič) če ga bomo dali letos k angleščini, rekla, da pač ne vem ob kaki uri bo in da ko zvem se bomo odločili.
Čez par ur pride na dan z idejo, da ima ona eno punco, ki bi bila pripravljena imeti enkrat na teden individualno s tamalim angleščino, da bi se onadva igrala.
In sem takoj rekla, da ne, da hvala, vendar se mi zdi še ful prehitro in da nebi rada forsirala, že tako ima neke aktivnosti...da mogoče drugo leto ali še kakšno leto kasneje. Ko sem pa to potem doma predstavila dragemu, pa je rekel, da bi vseeno poskusili, pa naj gre, če mu bo zanimivo in sedaj res ne vem. Moje mnenje je še vedno, da je še prehitro in časa bo še ogromno za takšne in drugačne tečaje, pa tudi skupinsko je za otroka veliko bolj zanimivo, pa tut tak otrok je, ki je veliko raje v družbi, kot ena na ena.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.9.2012 13:27:42   
uškinamama
Mah, Tutan, mi živimo na dvojezičnem območju + angleščina. Se pravi, da imajo naši tri ure več tedensko kot ostali, ki takega programa nimajo. Zato mi je vsaka obremenitev otrok odveč....
Sicer pa je ta način, ki ga opisuješ nekako bolj naraven. Tudi materinega jezika se ne učiš po barvah, številkah ampak enostavno padeš notri.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.9.2012 13:31:24   
Tutan
Moje mnenje - če nisi ravno vešč v angleščini, potem domače učenje odpade. Ker bo otrok od tebe avtomatsko pobral napake. Tako da se jaz raznih takšnih vežbanj doma ne bi šla, pa čeprav oba govoriva tekoče angleško in jo dnevno v službi uporabljava. Ampak ker sam sebe ne slišiš, slišiš pa marsikoga, sem absolutno proti temu. Recimo moja mama vedno ko nekaj razlaga reče namesto i think - i sink. In se je valjda sliši na kilometre daleč, da je popačeno do amena. Ampak ona se ne sliši. In zato jaz sama pri sebi tudi ne vem (pa čeprav vem, da je moja angleščina daleč boljša od povprečne), se tega doma ne grem. Ok, moj otrok šteje po angleško do dvajset, pa pove par osnovnih stavkov, ampak to je tako iz pogovora, zanimanja, nekaj tudi iz risank.
Zato mi opcija tvoje tašče bolj diši, sploh če je punca anglist. Jaz bi jo sprejela z odprtimi rokami, sploh če je govora o nekom, ki ima dejansko pojma o zgodnjem učenju tujih jezikov.
Več škode lahko narediš doma, iz takih tečajev pa lahko otrok dejansko kaj odnese.

Neposredna povezava do sporočila: 19
18.9.2012 13:32:47   
thaiss
Naš 5,5 letnik je letos poleti izrazil željo da bi se rad učil angeščine / da bo razumel Jim Jam - auser posted image user posted image
Pa ni bilo varjante ga prepričat da počakamo še eno leto do šole.
v skupini jih je max 8 in vse poteka v igri.

kaj pa tvoj otrok  Little Sun, ste ga vprašali če si želi?

aja, smo pa tudi mi na dvojezičnem območju, tako da + italijanščina

< Sporočilo je popravil thaiss -- 18.9.2012 13:34:05 >

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 20
18.9.2012 13:33:45   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Mah, Tutan, mi živimo na dvojezičnem območju + angleščina. Se pravi, da imajo naši tri ure več tedensko kot ostali, ki takega programa nimajo. Zato mi je vsaka obremenitev otrok odveč....
Sicer pa je ta način, ki ga opisuješ nekako bolj naraven. Tudi materinega jezika se ne učiš po barvah, številkah ampak enostavno padeš notri.

Našim takšna zadeva doprinese eno uro več tedensko. Torej imajo v sredo namesto 4, 5 ur pouka.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.9.2012 13:36:57   
LittleSun
Tutan, da bi se mi doma pogovarjali ne pride v poštev, točno iz tega razloga, kot si napisala.
Iz risank včasih vpraša kaj katera beseda pomeni, mu povemo, šteje tudi do 10, ga je tašča naučila user posted image

Tudi meni se ne zdi slaba individualna opcija, samo malo hitro se mi zdi za njo.

thaiss on pravi, da bi raje v vrtcu...je tak, da raje izbere družbo.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 22
18.9.2012 13:38:07   
thaiss

thaiss on pravi, da bi raje v vrtcu...je tak, da raje izbere družbo.

potem je rešeno, ne silit na individualne ure

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

Neposredna povezava do sporočila: 23
18.9.2012 13:45:49   
Najaa
Ma sej to domače učenje ni na ravni tekočega pogovora. Pač besede, kaj jaz vem, toliko pa že znam, da jo lahko kaj naučim. Praktično vsak dan me sprašuje, kako se čemu reče in seveda ji povem in se nauči. Ni nujno, da si bo zapomnila do šole, ni pa nujno da bo pozabila. Ali ko gleda risanke vpraša, kaj je rekel ipd... Mislim, da bo za tisto pravo učenje jezika še vedno veliko časa, ko bo v šoli. In podlage za šolo ne rabi, ker se bodo itak učili od začetka. Pač tako, za zabavo, ker jo ravno zanima.

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 24
18.9.2012 20:02:17   
liliana

Ne.....

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj je dobro imeti sestro?
V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.