Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 10:49:25
|
|
|
|
muška
|
Danes sem se lotila po dolgem času pucanja stanovanja (trenutno imam pavzo ) . No pa me mož gleda zraven in reče kaj pa ti sploh delaš? Pa sem rekla, ja pospravljam ! No potem pa mi opiše moj postopek; in sicer.:V kuhinji sem najprej pospravila posodo iz pomivalca, šla zalivat rože na balkon, prišla nazaj pospravila posodo v pomivalec, potem sem izginila v kopalnico (prat sem dala perilo) , potem sem pospravljala obleke od malih dveh, ki so ležale povsod, prišla v kuhinjo spucala pult, iz sušilca pobrala žehto, jo dala v dnevni na kavč, šla brisat prah, potem zložit perilo,.... Totalno brez sistema baje , ampak jaz imam očitno tak sistem, da opravim nekaj tukaj nekaj tam, na koncu pa je vseeno bolj ali manj vse narejeno. kaj pa ve, greste npr. najprej spucat kopalnico, potem otroško sobo, kuhinjo itd . ali imate "moj" sistem
|
|
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 10:51:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz mam zgleda tud bolj kot ne tvoj sistem. Začnem recimo v dnevni, potem je treba nekaj nesti v kopalnico, zato nadaljujem tam, nato moram po nekaj v kuhinjo in spet tam nekaj naredim, tako pač, kamor me pot zanese.
|
|
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 10:56:51
|
|
|
|
lučka 25
|
Jaz imam vedno isti sistem. Najprej posesam stanovanje od dnevne, kuhinje, jedilnice, hodnioka, kopalnice, sob. Potem opmijem po tleh najprej v kuhinji, nato pomijem vso kopalnico in predsobo. Sledi brisanje prahu in na koncu zalivanje rož. Posodo pospravljam sproti, prav tako pult in podobno. Perem zgodaj zjutraj (lahko naštimam čas pranja), tako da je oprano ravno takrat ko vstanem. Perilo zložim v kabinet, kjer veselo čakajo na peglanje (to mi je pa res najbolj smotano opravilo in zato kar odlašam). Moram rečt, da je vedno tako. Če pa je dober sistem za druge pa ne vem, zame vem, da je.
|
|
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 10:59:14
|
|
|
|
srki
|
Važno da imam popucano, kakšen je sistem, mi ni važno. Zaenkrat se mi zdi fajn .
|
|
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 11:11:09
|
|
|
|
ellie
|
1. Jaz pa najprej pospravim vso navlako po stanovanju...v kuhinji posodo s pulta, v dnevni pospravim računalniško mizo, poberem oblačila s tal, čevlje v omaro zložim...v glavnem vse kar se je nabralo čez teden. 2. Potem se spravim na kuhinjo...spoliram korito, steklokeramično, s čistilom obrišem pult in mizo. 3. Pobrišem v vseh prostorih prah...grem kar po vrsti, od enega konca stanovanja do drugega. 4. Očistim wc in kopalnico s čistili...da se svetita kot nova 5. Vse posesam...spet kar vse prostore po vrsti...tako kot pri brisanju prahu. 6. Pomijem tla...najprej vse tiste prostore s parketom, potem pa še tiste s ploščicami. In to je to vmes pa ponavadi pokukam še na rr Se mi zdi, da imam kar dober sistem...sem hitro gotova.
|
|
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 11:14:37
|
|
|
|
noe
|
Sesam vsak drugi dan celo stanovanje , po tleh brišem enkrat na teden oz. po potrebi. To naredim najprej. Sedežno in mizo v dnevni moram itak vsak dan prebrisat( črna in steklo), potem pa še pobrišem prah in zribam kopalnico , isto ko je treba.Cote ko se nabere uperem in zlikam ko imam ene 2-3 stroje. Rajši delam vsak dan nekaj , kot pa vse v enem dnevu.
|
|
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 11:17:55
|
|
|
|
janjja
|
Meni se zdi da ves čas ko sem doma samo pospravljam, sem elergična na razmetane stvari, sploh pa imam zaenkrat zelo malo stanovanje brez otroške sobe in so igrače vsepovsod, tako da jih skoz samo pospravljam. Skratka počutim se kot suženj svojega stanovanja in prav želim si da bi manj pospravljala. Samo kaj ko sem živčna če že prtiček na mizi ne stoji kot bi moral.
|
|
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 11:23:26
|
|
|
|
Dream
|
Najprej začnem z navlako, da vse pripravim na čiščenje, pa se mi večkrat zgodi, da potem lutam sem in tja, ker povsod nekaj vidim Včasih se enostavno ne da sistematično delat. Potem pobrišem ves prah, zalijem rožice in se lotim sesanja, na koncu še brisanja. Perem pa največkrat ponoči ali pa nastavim na progrma, da je zjutraj oprano. Na splošno pa, če se le da, vsak dan sproti pospravljam, ali pa si porazdelim, da niso sosobte tiste, ki so do amena zafilane z delom.
< Sporočilo je popravil Dream -- 18.5.2008 11:24:57 >
|
|
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 11:23:51
|
|
|
|
želva
|
Jaz najprej poberem vso šaro, mal po pultu, mal po dnevni, odnesem smeti, potem "namočim" WC in kopalnico, se grem lotit kuhinje-omarice prebrisat, nato pobrišem vse steklene površine,spalnico mal cunje pospravim, pol nazaj v kopalnico pa splaknit, potem WC.Nazadnje posesam, pomijem, zbrišem prah. Cunje pa itak kar naprej perem, jih ponavadi vsak večer preden grem spat vržem v sroj, zjutraj obesim, zvečer ta iste zložim oz. dam na kuuup za peglanje
|
|
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 11:27:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja mava kar nek sistem. Čez teden itak sam sesamo pa kuhinjo za sabo pomivamo, druzga nič. Čez vikend pa on pojstle preobleče, mačji wc spuca, pa prah pobriše, tačas jaz kuhinjo poštimam. Pol gre sesat jaz pa za njim brisat po tleh. Pol gre pa on običajno pojstlo v novo oblečt, posušene cunje zložit al pa zlikat če je kaj(skor nič ne likamo). Jaz pa še kopalnico pa wc popucam. Cunje peremo in sušimo pa sam čez vikende. Pa papirje, položnice ipd. ma tud moj čez ker sm jst ful neorganizirana. Jaz mam pa še balkon pa rožice čez Pa običajno v soboto jeva pico k jo greva iskat, sproti pa še na kavo. Se nama ne da kuhat
|
|
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 11:30:58
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
IZVIRNO SPOROČILO: karin24 Ja mava kar nek sistem. Čez teden itak sam sesamo pa kuhinjo za sabo pomivamo, druzga nič. Čez vikend pa on pojstle preobleče, mačji wc spuca, pa prah pobriše, tačas jaz kuhinjo poštimam. Pol gre sesat jaz pa za njim brisat po tleh. Pol gre pa on običajno pojstlo v novo oblečt, posušene cunje zložit al pa zlikat če je kaj(skor nič ne likamo). Jaz pa še kopalnico pa wc popucam. Cunje peremo in sušimo pa sam čez vikende. Pa papirje, položnice ipd. ma tud moj čez ker sm jst ful neorganizirana. Jaz mam pa še balkon pa rožice čez Pa običajno v soboto jeva pico k jo greva iskat, sproti pa še na kavo. Se nama ne da kuhat dober sistem
|
|
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 11:41:33
|
|
|
|
LoCa
|
js kr mešano pucam . kar mi pade na pamet, to nrdim. če ne pa itak ne čistim dosti , razen sesanja oz. pometanja
|
|
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 11:52:01
|
|
|
|
lojzika
|
Jaz tudi ta vikend pučem. Drugače pa tudi nimam nekega sistema, ponavadi najprej dnevno, če slučajno kdo pride, potem pa vse ostalo, nazadnje spalnico, tako da za naju zmanjka prostora. KO pa generalno čistim pa imam najraje mir, da mi slučajno kdo ne teži zaradi sistema, ker takrat ko spučem kuhinjo se ziher kdo najde ki je L a č e n
|
|
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 11:57:49
|
|
|
|
Lory
|
Jaz pa začnem v spalnici, tam dokončam in grem v drug prostor, tako da vsak prostor posebej spucam do konca.
|
|
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 12:06:21
|
|
|
|
Blejka26
|
jaz se naprimer lotim pospravljat sobo,pol pa nekaj nesem nap.v kuhinjopol kar že tam pospravljam,pol pa spet nesem kaj v kopalnico in že pospravljam zam itd.tko da sem ko kura a na koncu je vse lepo in prav-le sistem me jebe
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 12:32:32
|
|
|
|
ajna12
|
Jaz imam sistem kot lory. Začnem na enem koncu hiše in končam na drugem. Npr. otroško sobo pospravim, pobrišem prah, posesam in pomijem, nato spalnico, hodnik,kopalnico,dnevno, jedilnico, kuhinjo. Zaenkrat se mi ta sistem zdi čist ok.
|
|
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 12:34:40
|
|
|
|
nejcko
|
Jaz nimam sistema spljoh Kadar je pa bajta res že totalno v razsulu in je potrebna sistematičnega čiččenja, sem pa čisto avt in grem raj na balkon enega prižgat
|
|
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 12:42:03
|
|
|
|
Tinky
|
Začnem v kuhinji, pol je dnevna pa sobe, na koncu pa kopalnica. Ko vse pospravim in pobrišem prah, možek posesa in pobriše po tleh.
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 12:47:35
|
|
|
|
deja27
|
jaz se pa lotim najprej cunje ki ležijo po sobi,kajti moj ima tuk cunj izvlečenih,tamavček tudi,pol dam prati perilo,grem poucat prah.kuhinja je vsak dan zjutrej pospravljena in popucana,ker mi jo moj spolira v nulo vsak večer v dnevni fliknem vse igrače na kavč,da posesam seveda ves stanovanje,pomijem,pa enkrat na teden(tla).detajle se pa lotim malo tu malo tam.kukr mi paše.
|
|
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 12:51:22
|
|
|
|
Naja30
|
Moj sistem je tud čuden Najprej moj posesa celo stanovanje in jaz pobrišem prah. Nato začnem v kopalnici, vmes dajem cunje prat in v sušilca ali na štrik. Vmes kuham kosilo Potem so na vrsti cunje, ki medtem ležijo na kavču. Potem še kakšno posteljnino zamnjam, na koncu vedno obrišem po tleh z mokro cunjo.
|
|
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 15:51:47
|
|
|
|
*kinnie*
|
Jaz nimam nobenega sistema....ma vsakič kaj naredim tako mimogrede ....no pa posledično tud ne vem kako pospravljeno ni.
|
|
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 18:45:48
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blejka26 jaz se naprimer lotim pospravljat sobo,pol pa nekaj nesem nap.v kuhinjopol kar že tam pospravljam,pol pa spet nesem kaj v kopalnico in že pospravljam zam itd.tko da sem ko kura a na koncu je vse lepo in prav-le sistem me jebe enako
|
|
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 19:08:48
|
|
|
|
muška
|
aaaa pol pa nisem edina brez sistema . Ker moj pravi, da je tudi za pucanje potrebna organizacija , pa sem mu povedala, da imam organizacijo in to mojo, tako ki meni paše
|
|
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 19:43:20
|
|
|
|
snenny
|
Pa sej ni važna organizacija važ je da maš pospravlen. Na koncu se ne vidi kako si si organizirala stvari. A ne ?
|
|
|
|
RE: Imate sistem pri pucanju stanovanja? 18.5.2008 19:58:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nas je v hiši 5 odraslih, tako da se vse dela sproti, če pa sama čistim celo hišo pa najprej vse pospravim (tudi oblačila in posodo), potem pomijem okna, počistim kuhinjo in kopalnico, pobrišem prah po celi hiši in na koncu posesam in pomijem tla.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?