snorlax
|
Punce drage (in seveda fantje, da ne bo nesporazuma), imate kak dober nasvet v zvezi z zadevo, ki me že nekaj časa jezi. Situacija je taka. Moj mož ima s svojo sosedo (moje starosti), ki živi v Nemčiji, najemno pogodbo za nekaj zemlje, ki jo obdeluje, da pač ni zapuščena. Ta soseda pride nekajkrat na leto v Slovenijo, ponavadi med prazniki, dopustom, počitnicami. In zdaj v čem je problem. V bistvu vem, da je problem samo v moji glavi, ampak enostavno ne morem preko tega. Ta soseda je namreč, ne vem, kako bi se izrazila, en velik manipulator s čustvi drugih ljudi. Točno ve, kaj mora naredit, rečt, da se bodo okoli nje kregali. Eni drugi sosedje, ki imajo v najemu njeno hišo in skrbijo zanjo, se vedno spričkajo, ko pride dol. Njena sestrična (moja kolegica) se vedno razjoče, ker ta baba točno ve, kaj mora rečt, da jo zaboli. Kolegica je namreč imela velike probleme z zanositvijo in jo je vedno pikala v tem smislu, zakaj nima otroka. Sedaj, ko je po 10 letih končno dobila punčko, je rekla, da je gotovo nesrečna, ker ni fantek. No in zakaj sploh to pišem. Ker se tudi z mojim možem vedno spičiva, ko pride ta babura na obisk. Ker ima moj mož njeno zemljo v najemu, misli, da ima tudi to pravico, da lahko pride, kadar hoče. Nazadnje sem bila tudi jaz tam s tamalim in sva se lepo pogovarjali, vmes pa je natresla nekaj kosti, katere sem glodala in premlevala še doma. Na primer. Ve, da imam probleme s težo in potem prijazno pripomni: "A si se veliko zredila med nosečnostjo? Veš, saj mi tvoj nikoli ni rekel, da bi ga motilo, da si bolj debela." In to s takim tonom, kot da sta si z mojim ne vem kako zaupna in razglabljata o mojih kilogramih. Vsaka druga beseda je ime od mojega moža, .....to , pa ..... ono. Kot da sta onadva par. Nisem ljubosumna, da ne bo katera to mislila. Poznam mojega in vem, da zanj ni nič drugega kot samo soseda. Prav tako ne mislim, da se med njima kaj plete. Moti me to, da ona poskuša na vsak način narediti vtis, kot da je moj mož zagledan vanjo in da preživita ne vem koliko časa skupaj, ko mene ni tam itd.... V glavnem, uspeva ji, ker se jaz potem doma žerem in potem žerem še mojega, ko pride. Skratka, zadeva je šla tako daleč, da dobim alergijo, ko samo vidim njen avto in vem, da je spet tu. Poskušam se kontrolirati kolikor se da, ampak včasih slišim spet kakšno tako, da mi dvigne pokrov. Najraje bi jo zabila, tako da ne bi več prišla blizu, pa v bistvu ne vem, kaj bi ji rekla, ker je tako osladno prijazna in vse te puščice seje okoli sebe s takim sladkim tonom, da ne veš, kaj bi. Vem, da se vam zdi vse skupaj smešno in malenkostno, vem tudi, da moram to sama v glavi razčistiti, ampak prosim samo za kakšno vzpodbudno besedo. L.p.
< Sporočilo je popravil snorlax -- 3.1.2006 13:35:31 >
|