|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Imam premalo mleka?
4.10.2005 16:11:33   
pety78
Pozdravljene!

Sumim, da moj otrok dobiva premalo mleka. Star je 7 dni in bi se non stop dojil, vleče pa zelo slabo in zraven zaspi, tako da ga je treba budit. Pije mi pa v večini samo z desne dojke, z levo se še vedno močno trudim. Sem si pa z leve sčrpavala mleko, zadnjič ga je bilo cca 60 ml, včeraj pa samo 20. Tudi dojke niso napete in kar močno se moram potrudit, ko stisnem bradavico, da priteče kapljica. Glede na to, da je moj sinek zelo len, dvomim, da se dovolj naje. Zato pa tudi veliko joka, potolažim ga pa samo z dojenjem. Danes sem ga imela gor od 7. zjutraj pa do cca 14., ko je zaspal in sedaj še vedno spi. No, vmes sem ga seveda odstavljala, ga skušala dati spat, ga previla, ....

Zanima me, ali mu naj skušam dati dodatek, adaptirano mleko? In katero? A ga lahko kupim v lekarni ali mi mora predpisati pediater?

Hvala in LP!
Petra

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Imam premalo mleka?
4.10.2005 16:23:49   
rainbow
Pozdravljena in najprej čestitke k dojenčkuuser posted image

Moj nasvet je, ne obupat!
Sem skusila dodajanje in drugič sedaj samo dojenje in bi ti svetovala, da še malo počakaš, se posvetiš potročku, mu ponudiš dojko, ko joka, ker samo tebe on zdaj rabi, tudi če takoj zaspi.
jaz sem od začetka dojila po nasvetu svetovalke za dojenje in sicer ena dojka na en podoj, če zaspi preden se naje oziroma takoj, pa sem ji ponudila isto dojko, če se je zbudila ali zahtevala dojenje uro in  pol kasneje, če pa več, pa drugo. In se je nekako uredilo. pa mazala bradavice z kremo lanolin.

lp pa uspešno

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Imam premalo mleka?
4.10.2005 16:26:58   
Anonimen
rainbow user posted image  Ne obupaj in ne posegaj po dodatku in flašah, ker se otroci na to zelo hitro navadijo. Ponudba in povpraševanje se pri vaju seveda še urejata in vsak začetek je težak, kar se dojenja tiče, Ni vse kot v pravljici, verjemi. Upoštevaj to, kar ti je napisala rainbow, zagotovo bo šlo.  Srečno.

(odgovor članu rainbow)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Imam premalo mleka?
4.10.2005 16:53:15   
Maxica
Ti kar vztrajaj. Če boš začela dodajat vsakič, ko se ti bo zazdelo, da imaš premalo mleka, boš kmalu pristala samo na flaški. Ker ko sta ti že punci prej napisala, ponudba in povpraševanje se mora uskladit! Ti kar pristavljaj, tudi večkrat, pij, tudi sezamov napitek zelo pomaga. Pa še nekaj-dojke niso posodice, v katerih bi stalo mleko. Mleko se tvori sproti in to, da si načrpaš čisto malo, ne pomeni, da mleka nimaš. Verjemi vase, čim manj se obremenjuj, pa bo. Verjemi mi, jaz sem bila ista, potem ko me je pa patronažna skoraj nadrla, naj se vendarle skuliram in neham komplicirat in da imam mleka vendarle dovolj, sem se počasi spametovala, no, evo, pa še zdaj dojim, pa smo stari 14 mesecev.
Vso srečo ti želim.
Aja, jaz se veliko brala nasvete na forumu Dojenje na MON-u. Poglej, morda bo tudi tebi kaj prav prišlo.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Imam premalo mleka?
4.10.2005 17:56:15   
fricka
Tudi meni dojenje ni šlo, sva skoraj 2 meseca <pile po flaški izčrpano mleko, pa še dodatek je bil potreben. Poslušala sem nasvete, naj vztrajam in nikakor ne začnem po flaški, sploh pa ne z dodatki. Rezultat je bil, da sva ponovno pristali v porodnišnici s premajhnim napredovanjem teže in razvito zlatenico.

Prosi patronažno, naj stehta tvojega ptročka in spremlja napredovanje teže, prosi jo za nasvet in predvsem ZAUPAJ SVOJIM OBČUTKOM. Dojenje ne steče vedno, pa čeprav si to vse želimo. Moja patronažna je čisto prav rekla: pomembno je, da sta oba z otrokom srečna in da popije vsaj nekaj maminega mleka. Po 2 ,esecih se je moja zbudila iz spanja in se naprej dojila, seveda še z dodatki.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Imam premalo mleka?
4.10.2005 21:42:24   
Grascakinja
Punce imajo prav, vztrajaj, a ne za vsako ceno.
Lačen otrok in znervirana, izčrpana in samoobtožujoča (ker nima dovolj) mama nista vredna vztrajanja. Predvsem je važno, da je otrok sit. Če si izčrpana, živčna, otrok pa lačen, morda razmisli o dodatku za en obrok na dan, da se odpočiješ in otrok naje, ostalo pa dojiš.
Preberi si tudi Najpogostejša vprašanja na forumu Dojenje na Med.over.net, tam je v zvezi z dojenjem vse pojasnjeno, odločiti pa se moraš sama. Lahko pokličeš tudi katero od svetovalk za dojenje LLL.
Pokliči tudi pediatra in se posvetuj z njim. Da bo lažje presodil, ali dodajati ali ne, lahko preveriš, kako napreduje, tako da ga tehtaš, pa preštej pokakane in polulane plenice v enem dnevu.

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Imam premalo mleka?
5.10.2005 5:12:37   
PBJ
Na začetku se skoraj vsi dojenčki zelo pogosto dojijo. Moj je tudi bil skozi "priklopljen" in poleg dremal, ko pa sem ga položila v posteljo, pa jok...
Če otrok dobi dovolj hrane, ti je najboljši pokazatelj ta, da ima pleničko zmeraj polulano in prve tedne tudi skoraj po vsakem obroku pokakano.

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Imam premalo mleka?
5.10.2005 5:20:56   
PBJ
Jaz sem se ravnala po tem, kar sem zgoraj napisala.

Tako kot so ti že punce napisale, pojdi na forum dojenja na Med over netu. Jaz sem si tam veliko prebrala in veliko napisanega me je spodbudilo, da sem vztrajala.

S črpanjem je pa tako: otrok ti bo vedno najbolje izpraznil dojko. Ko se ti zdi, da s črpalko ne boš več nič izčrpala, bo otrok še vedno kaj potegnil, saj mleko nastaja sproti.

lp in user posted image user posted image  za vaju.

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Imam premalo mleka?
5.10.2005 10:00:57   
anamia
Ne obupaj..naša se je na začetku tudi tako dojila...po petih minutah je zaspala in to za dve do tri ure...pa sem bila panična-saj veš v knjigah piše, da naj bi se dojili 15-20 minut-pa kaj še...in sem klicala eno znanko, ki je bila svoj čas patronažna sestra in me je pomirila, da se zgleda v tistih petih minutah naje dovolj...in tako je tudi bilo, ker je lepo napredovala...po enem mesecu pa se je začelo hranjenje na eno uro...Za več mleka pa samo spijem več tekočine in že imam prsi, kot da sem pravkar prišla iz kirurškega posega...
Stiskanje mleka ti tudi priporočam-vsaj zdaj na začetku dokler se še malo doji...poizkusi si iztiskati mleko tačas, ko otrok vleče, ker takrat teče bolj tudi iz druge dojke...
In ne obupat, ker je tvoje mleko res naj za otroka.

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Imam premalo mleka?
8.10.2005 23:49:42   
kimi
No na začetku je bila tudi moja taka zaspanka, ker je nedonošenka. Ampak je slabo napredovala na teži in sem ji mogla 1 mesec po porodu črpati mleko ter ji dvakrat na dan ga dajati po flaški. Pokliči patronažno in naj ti jo tehta potem pa bo že videla ali rabita dodajanje ali ne. Drugače pa pravijo če ima otroček vsaj 5-6 polulanih in vsaj 2 pokakani plenički da ima hrane dovolj.

Glede mleka ne rabi ti ga predpisati pediater glede izbire pa priporočam hipp ali aptamil

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Imam premalo mleka?
10.10.2005 17:17:32   
anna28
Jaz sem imela enak problem. Moja je tud po 4 ure visela na dojki ker ji je pasalo pa mleka sem imela zelo malo. Dojke so ble prazne, mleka sm pa načrpala komaj toliko da je bilo v flaški pokrito dno... nič torej. Če sem jo pa odstavila je bil pa jok za umret. Sčasoma je blo boljš in sem zelo lepo dojila.
Zdaj na začetku težko sklepaš če imaš dovolj mleka. To boš videla sčasoma, še posebej ko pride patronažna in ti pove kako napreduje na teži. Jaz sem se prepričala da imam premalo mleka šele po tretjem mesecu in sedaj en do dva obroka dodajam. Ti pa priporočam da ne začneš z dodajanjem že v prvem tednu še posebej če imaš tako veliko načrpanega mleka ker boš prehitro pristala samo na flaški... 

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Imam premalo mleka?
11.10.2005 8:53:13   
Anonimen
Za sedem dni,da je premalo mleka je še prezgodaj sodit.
Uživaj veliko tekočine,več ko bo vlekel več mleka se bo tvorilo.Malo potrpi pa boš opazila,da boš naenkrat postala mlekaricauser posted image
Pa čim manj se sekiraj in manj misli na to,da nimaš mleka,zato,ker tudi psihično stanje mamice upliva na laktacijo.Poskušaj počivat veliko,če se da.

(odgovor članu anna28)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Imam premalo mleka?
11.10.2005 14:16:28   
hanita
Ne se sekirat, jaz sem bila šesti dan še v bolnici (imela CR) in sem komaj dobro dobila mleko, nekaj malega. Tudi doma ni bilo na začetku bogve kaj in patronažna me je pomirila, da je treba nekaj časa preden se ponudba in povpraševanje uravnata. Na začetku se lahko novorojenčki dojijo tudi na 1 uro in pol in to je normalno. Zna se zgodit, da je predvsem zvečer manj mleka, tako je bilo pri nas in en večer je bila ful panika in jok in jaz sem mislila , da se mi bo utrgalo, ker sem se bala, da je lačna. Je moj tekel v lekarno po mleko in smo ji ga dali , da bi videla kako je popila. Potem je zaspala kot angelček in jaz sem bila pomirjena. To se je zgodilo samo enkrat, potem je dojenje steklo. je pa res, da sem si kupila vago za dojenčke (elektronsko, ker une so za eno figo)in sem jo vagala kar en cajt po vsakem dojenju in tako je zalaufala restavracija. Važno je , da si ti pomirjena, da veliko piješ in ješ ter počivaš, predvsem sedaj na začetku. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Imam premalo mleka?
11.10.2005 15:07:40   
Tasika
Dojenje je najboljše za tvojega otroka. Vendar pa neprespanost, utrujenost in lakota to nista. Otroka naj patronažna stehta, odpelješ ga lahko tudi h pediatru na tehtanje.

Dodajanje ne pomeni vedno konca dojenja. Jaz sem 8. dan začela z dodatkom pri vsakem obroku (cca. 60% obroka), vedno pa sem pred tem podojila. Pri 3 mesecih sva se polno dojila. Uporabljala sem Aventove flaške in ves čas cucelj z eno luknjico.

Ti pa si tista, ki ve, kaj je zanjo in njenega otroka najboljše. 

_____________________________

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Imam premalo mleka?
12.10.2005 13:23:15   
Pia67
Strinjam se z napisanim, imam enak primer kakor Tasika. Moja Nina je stara 5 tednov, od zacetka so ji dajali dodatek (imela sem CR, mleziva je bilo le za vzorec, pa še nastavke uporabljam). Že v bolnici sem bila trmasta, privlekla sem si črpalko, ker sem slutila kaj bo in izčrpavala mleko, ki sem ga potem z brizgo dajala mali. Doma uporabljam Aventove cuclje z eno luknjico, ki oponašajo sistem sesanja na dojki, OK ni naravno, ampak mala tako z veseljem sesa na prsih, potem pa ji dodam manjkajočo razliko Med podoji se še dodatno črpam, vendar ne znese vedno. Vem da sem si zadala ogromno dodatnega dela, še pediatrinja mi je včeraj omenila, da bi mnoge že obupale. Punčka je v mesecu dni pridobila 750 g teže, kar ni najbolj bleščeče, je pa vseeno nekaj.
Vztrajam zaradi Nine, ker uživa ko se doji in upam, da je tista polovica mojega mleka boljše kakor nič. Hraniva se 7-8x dnevno.

Pia

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?