|
RE: Imam še kaj upanja, da sem noseča? 24.2.2014 11:37:33
|
|
|
|
ronja
|
kako je to možno, To je možno zato, ker hormoni nihajo in delujejo bolj počasi. Edini hormon, ki lahko deluje tudi hipno, je adrenalin, vendar ima takrat funkcijo nevrotransmiterja (torej prenašalca živčnih impulzov), ta ima dvojno funkcijo. Na splošno pa hormoni nihajo tako, da je navadno še nekaj časa po dogodku povišan njihov nivo (kar je smotano, če se nam recimo dvignejo stresni hormoni, stresno situacijo smo že rešili, mi smo pa še kar razburjeni). Isto je s spolnimi oz. reproduktivnimi hormoni. Nosečniški hormon nastane, kadar ženska zanosi, če pa plod odmre, potem počasi upade. Ne zgodi se pa to hipno, saj tudi plod ne izgine v trenutku iz tebe - to nekaj časa traja, zato tudi en čas test ni zanesljiv, oz. ne more pokazat, ali je v maternici živ plod ali ne, niti ne more pokazat, ali gre za maternično ali izvenmaternično nosečnost. Krvni test je bolj zanesljiv, ker se hitreje reagira. Vseeno pa glede na to, da tole že kar en čas traja in še nisi začela nič krvavet, bi bila jaz kar optimistična, ker se mi zdi veliko bolj verjetno, da je vse ok in se plodek pač še ni videl kot pa to, da bi imela ss, pa še vedno ne bi začela krvavet. Navadno se krvavitev začne kar hitro, večinoma celo najprej to ugotovimo, potem šele vidimo, kaj je narobe. Glede fizičnih znakov pa smo si zelo različne: večina punc, ki jih poznam, ni niti vedela, da so noseče. Jaz sem vsakič bruhala še preden sem naredila test... Če bi vedela, da ti je vedno slabo, bi si lahko rekla, da je nekaj narobe, da ti je naenkrat nehalo biti, ampak če še ne veš, ali ti sploh kdaj bo, se nima smisla s tem obremenjevat, ker zelo veliko žensk nima nobenega znaka dolgo v nosečnosti. Poročaj, kako bo šlo na pregledu, držim pesti:)
|