Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kaliope pri baterijah je tako: dražje kot kupiš, boljše so (če drugje to ziher ne velja vedno, pri batarijah 100%), ker to pomeni, da so bolj vzdržljive. Če kupiš "prešvoh" baterije, nekatere naprave ne bodo delovale, ker ne bodo mogle oddat tako velikega toka, ki bi ga naprava rabila za delovanje (podobno kot ne moreš avta zagnat z akomulatorjem za avtomobilček na daljinsko ...). Zato so ti prodajalci čisto pravilno svetovali - pri takih napravah, ki jih kupiš ravno zato, da so prenosne in se napajajo iz baterij, se zdi logično, da kupiš tudi baterije za polnit in polnilec - zamisli si na primer, da bi v mobitelu imela alkalne baterije in ne te za polnit ... To je meni vse jasno. Naše baterije so original Duracelove in ne iz nekega Mercatorja. Tudi to sem povedala prodajalki. Rekla je tudi, da so imeli primere, ko so bile baterije preslabe celo pri avtomobilčkih na daljinsko vodenje. aja pa še to - baterije, ki jih dobiš zraven igrač/naprav so ponavadi zelo slabe, pač toliko, da vidiš, da stvar deluje in si potem kupiš boljše. Baterij ni bilo zraven. So pa imeli v trgovini nekaj rabljenih in smo preizkusili. Pa ni delalo. IZVIRNO SPOROČILO: pikalonca Mene je pa prav groza, ker je že tričetrt igrač na baterije. In otroci so že tako razvajeni kar se tega tiče, da se mora že vse samo premikat, pa piskat, pa žmigat... Ja tudi mi smo si umislili polnilec za baterije, ker drugače je to predrag šport. Ja predrag šport je to. Sicer pa ločim med igračami, ki migajo in žmrkajo kot so medvedki in pingvinčki, ki se jih dobi zraven čokolade ipd. in med tehničnimi igračami, kot je tudi ta nesrečni CD player (ki je bil 40€), pa recimo kakšen syntesizer, pa avtomobilčki na daljinsko vodenje ipd.
|