|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ignoranca ali trma partnerja
4.2.2006 22:05:13   
Pilar
user posted image user posted image user posted image , ja moj mož ima zame eno zelo grdo navado( razvado).. in to je ignoranca, pa tudi trma...Danes se pač najino mnenje ni ujemalo in ta vrag me pol ne pogleda, ko mu kaj govorim....kot da me ni, najprej me ignorira, pol pa še trmamri v nedogled. Amapk mene to ful prizadane... pa tudi, kako lahko nekoga ignoriraš, če ga imaš rad...jaz tega nisem sposobna. Saj ne, da se kdaj ne ujezim in razkurim, ampak me mine in hočem čimprej vzpostaviti normalen odnos.....kaj ni bolš, če bi se v miru pogovorila?  Ma kar se pa tega tiče, je pa moj mož obupen.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ignoranca ali trma partnerja
4.2.2006 22:11:15   
Anonimen
Poskusi še ti vklopit ignor center, pa boš vidla, kok se bo kmal stopil.user posted image user posted image user posted image Ja taki so naši frajerji, misljo, da so edini na svetu....user posted image

(odgovor članu Pilar)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
4.2.2006 22:15:08   
CIPRESA
Pilar da te pomirim da tak ni le tvoj mož ampak še marsikdo kot naprimer tudi jaz. Ko se kaj skregava jaz vedno grem stran in ga "ignoriram" če se temu tako reče pa ne zato ker ga nebi imela rada ampak takrat razčiščujem sama pri sebi. Taka sem nemorem se s človekom s katerim se skregam potem pogovarjat in razčiščevat stvari takoj po kregu če sva si različna...rabim čas da v miru pretuhtam in šele potem ali pa drug dan spet načneva temo in je vedno bolje kot pa takoj po kregu...običajno potem najdeva skupno pot (50:50). Ne gledat na to iz te strani kot da te nima rad le na drugačen način se skulira...in takrat če potem še vame rine se še bolj zjezim....najbolj je da ga pustiš pri miru.
Tudi moj je nekaj časa rabil da se je na to mojo razvado navadil saj vem da ni lahko s takim človekom se kregat ki ti nič nazaj ne odgovoriuser posted image user posted image ampak jaz ga razumem ker sem ista.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.2.2006 9:24:56   
*Neja*
Jp, jaz sem ista kot CIPRESA. V času, ko ga ignoriram, mu dam čas, da premisli, zakaj sploh sva se skregala in kdo je imel prav. V tem času jaz razmišljam ravno o tem: ali se je splačalo, poskusim z distanco gledati na nastalo situacijo, se pomirim itd.

Ignoranca mogoče ni najboljša, ampak jaz jo rada uporabim. Sem pač tak tip.

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.2.2006 17:01:49   
Gina
Uf, meni se zdi ignoranca najbolj hudobna stvar na svetu. Je ne prenesem in človeka, ki to dela, takoj skenslam. V mojih očeh pade pod raven spoštovanja vrednega in zanesljivo ga ne sprejmem in zansljivo so to edine vrste ljudje, ki se mi zdijo tako zelo zakompleksani, da nočem imeti z njimi nobenega opravka (več). Pri njih dobim občutek, da zanalašč hočejo človeka čim bolj prizadet in ne glede na to, da si se ti že nazaj potegnil, še kar vztrajajo pri svojih trditvah in pri tem gredo čez trupla. Vseeno jim je, kaj ti čutiš zraven, ne nehajo, ne nehajo, ne nehajo, ne nehajo. Vseeno jim je, če te boli cele ure, in dneve, celo tedne in mesece. Potem jih nehaš imeti rad. Meni je to delal oče. Ure, dneve, tedne, mesece, leta. Jaz ga nikoli nisem mogla imeti tako rada kot mami. Zakaj? Ker on mene ni imel. Če bi me imel, mi ne bi delal tega. Potem je bil tak moj bivši. Šel je spat in se obrnil skregan na drugo stran. In naslednji dan še kar kuhal mulo. Ali me je pa ignoriral in sploh nisem vedela zakaj. In tako dalje in dalje in dalje. Kako imaš lahko takega človeka rad? Ne moreš. Kar naprej te kaznuje in kaznuje. Ne neha in ne neha. Ne, hvala. Jaz tega nočem in ne morem, niti mi ni treba.

Je pa res, kajneda, da ljudje določenih reči pri sebi nismo razčistili. Vsi imamo šibko točko. Vseeno mi je, če kdo tuli ali zmerja. To me ne more prizadeti. Ker vidim ozadje vsega in ker itak zelo hitro mine. In ker si ne dopovedujem nesmislov v glavi ob tem. Pri ignoranci pa si dopovedujem oslarije zraven. Človeka v mislih obdam z vsemi mogočimi izrazi, ki se jih sramujem, ne vidim ga kot ubogega revčka, ki ne zmore normalnega obnašanja in ki ne zmore nehat. Vidim ga kot najhujšega možnega nasilneža, (ki se zapre vase, ker ni sposoben niti slišat, niti dojet tega, kar mu pripoveduješ, ker zahteva samo svoj prav), ker se mi je preveč te sorte nasilja dogajalo v življenju. No, to tudi pomeni, da ne sprejmem ignoranta v sebi. Ne sprejmem možnosti, da bi jaz bila tudi to. To je slabo. Najprej se bi morala poistovetit z ignorantom, potem bi se pa mogoče lahko vživela v možnost, da je tudi to v meni. Samo nisem še pripravljena. Sem pa vesela, da sem slišala še kakšno razlago take sorte človeka, ki to dela, zakaj to dela in kaj se medtem v njem dogaja. MOgoče pride še čas, ko bom zmogla iti tudi čez to, ne da bi človeka ob tem (psihično)zapustila.

(odgovor članu *Neja*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.2.2006 17:19:10   
CIPRESA
No Gina pri meni tako hudo kot si ti opisala svojega očeta in bivšega ni. Jaz nikoli ne ignoriram osebo če rabi sočutje ali kakršnokoli pomoč tudi če sem drugačnega mnenja. Jaz ignoriram osebo le takrat kadar gre za kakšen "otročji" kreg in on ne odneha in ne odneha in vstraja pri svojem. Ignoriram temo za katero sva se skregala oz. se z njim o tem ne pogovarjam ker se ne morem ker če sva se skregala pomeni da v tistem trenutku misliva čisto drugače in bi nadaljne vrtanje v to povzročilo le še kakšno vpitje in metanje opazk za nazaj kar pa jaz ne prenesem. Stvar tudi ne ignoriram tedne ali mesece ampak ponavadi razčistiva to kar kmalu ko se oba malo pomiriva in takrat vidim stvar ponavadi čisto v drugačni luči in včasih sama pri sebi opazim da sem se motila.
Mogoče res nekateri tega niso navajeni in jim je taka tiha maša mal mučna ampak tako hudo, da bi s tem hotela človeka zanalašč prizadeti. da bi šla kar čez trupla oz. da bi s tem pokazala da ga nimam rada, pa ni. Tudi mož se je tega sčasoma navadil in ve da je bolje da me pusti in ne dreza vame pa se stvar kaj hitro pomiri.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.2.2006 17:30:10   
Pilar
Res ni tako hudo  kot opisuješ ti Gina. ampak določene stvari se pa strinjam: ignoranca je tudi meni najbolj grda stvar človeka, ponižujoča, predvsem pa imaš občutek, da ti to delajo nalašč, samo da te prizadanejo!!!!!!!! In kako lahko delaš nekomu, če ga imaš rad. To dvoje mi ne gre skupaj.
Mojemu možu sem na lep način hotela povedati, da mi to pri njemu ni všeč, niti prov, ampak on trdi, da mi to ne dela. Kako pa se drugače reče temu, če te po majhnem nesporazumu človek niti v oči noče pogledati?????????
Samo to lahko napišem, hvala bogu, da se to ne dogaja velikokrat, ampak še takrat ko pa se, me pa resnično vrže iz tira.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.2.2006 18:24:16   
Gina
Saj nisem mislila, da ste pa zdaj vse, ki kdaj ignorirate koga, tako zelo "uspešne" pri tem, kot sem jaz napisala zgoraj. Tudi lahko razumem to do določene mere, kadar stvar traja uro ali dve. Dlje pa ne. Nikogar. Je pa res, da če se mi to pri kom zgodi 2x, 3x,pa tudi če za dlje časa, rečem ok. Če se mi pa večkrat, potem pa me mine volja, ker se mi zdi to brezobrazno. Ampak kot sem napisala, to je moj problem, ker tega ne sprejmem pri sebi. Jaz imam druge fore, ki pa mogoče koga drugega prizadanejo ravno toliko, kot mene ignoranca. Meni se zdi to tako, kot pri otrocih, če lahko dam primer. Fantki se ne smejo tepsti, pa čeprav je to njihova genetsko dana lastnost. Oni se spričkajo, en drugega udarijo, če gre kakšen predaleč, in v minuti je mir in se igrajo naprej, kot da se ne bi nič zgodilo. Punčke se ne tepejo, ampak se pa psihično maltretirajo na zelo hude načine (jaz ne bom s tabo, če.... ne bom te povabila na rojstni dan, če...) pa še množico drugih. In potem se cele trume punčk ne igrajo z eno, ker so naščuvane od drugih. Ampak to pa toleriramo. Kaj je zdaj boljše? Nič ni dobro, ne pretepanje med otroki, ne psihično izsiljevanje, niti kolerični izpadi, niti ignoranca, niti zmerjanje, niti karkoli drugega. Samo neko reč lažje prenesemo, se lažje poistovetimo z njo, druge pa ne moremo, ker se ne moremo vživeti vanjo.

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
5.2.2006 18:45:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pilar)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
5.2.2006 19:00:15   
KRISS
Pilar še mogoče en vidik iz moškega stališča. Tudi sam sem tak kot tvoj mož. Tako kot je rekla Cipresa ne ignoriramo osebe ampak temo oz.stvar za katero se skregamo. Tudi sam sem bil v podobni situaciji ker me je moja žena napadala da jo ignoriram in naj se z njo vendarle pogovarjam naj razčistiva sedaj....jaz nisem tak človek kako naj stvar na katero gledam na popolno drugačen način razčistim sedaj v tistem momentu v katerem ona želi???? Tudi jaz sem bil deležen tega da me je obsojala da jo ignoriram in sem bil najslabši človek na svetu. Kako je bila navajena pa ona???? Ja pri njenih so vpili vsevprek in si vse povedali za naprej pa za nazaj pa letele so žaljivke in prepir je trajal velikokrat tolikočasa dokler nisem vstal in šel ker tega nisem mogel poslušati. Torej kaj hočem povedat da niti pod slučajno si nemorem zamišljati da bi moji otroci in midva z ženo živela tako da bi vsako stvar za katero nisva istih misli razčiščevala takoj ker bi ona tako hotela. Takega obnašanja in razčiščevanja problemov na način " povejmo si vse" jaz ne toleriram ker vem da skoraj vedno na koncu pride do tega da se začne osebi metati še vse ostalo za nazaj in naprej kar je bilo že raščiščeno in padajo žaljivke. Vpitje, žaljivke in kreganje do onemoglosti ....to je pa zame način kako res zanalašč prizadaneš nekoga "kar vprek čez trupla" brez kančka morale in pomisleka.
Tudi moja žena se sedaj strinja z mano in je videla da se tudi na drugačen za naju sedaj bolj prijeten način da reševati probleme, ki ga prej sploh ni poznala. To ni zapiranje vase ali kazanje na to da nekoga nimaš rad, ampak da si odrasla oseba ki  brez žaljivk in totalnega kaosa lahko rešiš določen problem samo z krajšim razmislekom.
Glej na to iz te strani!!!!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.2.2006 14:59:33   
Gina
Kriss, napisal si:.. s krajšim razmislekom.
Kaj pa, kadar ta krajši razmislek traja dlje? Ali si pomislil, da nekoga v resnici ignoranca prizadane mnogo bolj, kot vse kričanje tega sveta? Ali si pomislil, da je za nekoga to najhujša možna oblika nasilja, ki obstaja na tem svetu? Ali lahko verjameš, da obstajamo določeni osebki, ki tega ne prenesemo, ker smo preveč tega doživljali.
A vidva potem kaj rešita, ali je potem vedno po tvoje? Ignoranti se ne pogovarjajo, ampak ostajajo tiho, dokler ne dosežejo svoje, potem so pa za dodatek tiho še malo dlje, da te še malo kaznujejo. Ne, hvala. Tako nasilnih ljudi, kot so ignoranti, svet ni videl. Vedno čez trupla. Zato jaz te oblike reševanja stvari ne prenesem, ker to ni reševanje, ampak nasilno zahtevanje.

Če pri komu ni tako, potem je stvar drugačna, ampak premislite prej, kdaj niste vsega dosgli s trmo in ignoranco, preden rečete, da so stvari pri vas drugačne.

(odgovor članu KRISS)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.2.2006 15:50:22   
KRISS
Gina nevem kakšno obliko ignorance si ti doživljala. Že v začetku sem napisal da ignoriram temo in ne osebe. Razmislek je zame bistvena stvar preden se odločim za neko stvar in ne napadanje osebe ker razmišlja drugače. Koliko časa traja je odvisno od zadeve tako jaz kot sedaj tudi moja žena vedno rešiva problem tako da je za oba prav in ne samo "po moje". Zato tudi je razmislek ne samo kaj ima ona narobe ampak kaj ima tudi prav...v tem času jo ne napadam potihoma oz. krivim za stvar na katero ima drugačen pogled kot misliš ti ampak pretehtam še njeno možnost oz. njen pogled. Še vedno pa se mi zdi manj nasilno kot to da človeka dobesedno zbombardiraš v tistem trenutku z različnimi opazkami ki so nepotrebne. S tem ne rešiš težave ampak jo za moje pojme še podvojiš. In to da se ignoranti ne pogovarjamo in ostajamo tiho dokler ni po našem....to ne drži razno če obstajajo še druge oblike ignorance za katere ne vem in se jih sam ne poslužujem. O kakšni vrsti ignorance pa govori Pilar pa nevem.

Tako da pri nas ni samo jaz in moje zahteve ampak tudi moja žena in njene zahteve...zato se v tistem trenutku nehava prepirati in ignorirava temo in jo dobro premisliva...potem pa se pogovoriva.
Jaz sem samo povedal mojo stran zgodbe in predstavil svoj pogled na ignoranco...če pa mislite da s tem drugačnim pogledom predstavljam najhujšo obliko nasilja potem pa se umikam.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.2.2006 16:52:41   
CIPRESA
Pilar jaz ne vem kako je pri vama tudi sama ne zagovarjam tega da sedaj se je pa treba dobesedno izolirat od človeka in ga niti v oči ne pogledat. Pri nama je podobno kot je opisal Kriss...jaz potrebujem razmislek in ne planem nanj takoj ko ni istega mnenja kot jaz. Tudi mož se je tega navadil oz. ga nič več ne moti ker sem mu povedala da s tem ne mislim nič slabega ampak da je to način s katerim rešujem težave,sploh pa ne kakšna oblika nasilja. Če je to način s katerim te hoče prisilit v to da se strinjaš z njegovo trditvijo potem ti neznam svetovat ker pri nama gre le za razmislek in ne da je samo "po moje".
Mogoče mu naslednjič sama ponudi nekaj časa in šele malo kasneje rešujta težavo.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu KRISS)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.2.2006 23:24:47   
Pilar
Men je prov žal, ampak men je to še zmeraj grdo. Pa naj bo ignoranca teme, kaj šele človeka. Ni važno.
Saj sem napisala, da se to pri nama zgodi malokrat, pa še takrat mi je butasto.

Ja, Cipresa, mu dam čas, sam si ga ( za moje pojme) vzame preveč.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.2.2006 6:28:19   
KIRA
to pa tud jaz počnem. raj sem tiho in kuham mulo, kot pa da bi se prepirala. ker v prepiru padejo besede, ki jih n misliš resno, pol ti jih je pa žal.
pa sem rajš tiho in se vse samo uredi. predsem ko me miož vpraša, če mi je muca spet jezik popapala in ga išče po celem stanovanju.user posted image

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.2.2006 8:24:44   
Lari
Tudi moj mož je trmast in mulast kot hudič. In moram priznati, da me to grozno boli in prizadane, ker jaz bi rada takoj rešila problem, on pa gleda stran in kot da me ni. Jaz pa potem čisto popizdim, ker mi ni jasno kako je lahko tak, če me ima rad. In potem, priznam, postanem obupna in mu povem vse za nazaj in za naprej in potem je mulast tudi po 3 dni. Kot da me ni? Hodi mimo mene in tako. Moram pa povedat, da odkar sva poročena in imava punčko traja ta njegov izpad mogoče dan ali dva.
Ampak mogoče me bo ta tema malo pomirila, ker vidim da nisem sama in da je veliko takih okrog nas. Mogoče bom tudi jaz zdaj drugače gledala na to.

Lep dan.

Lara in Jan, moja sončka.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.2.2006 12:44:08   
tehnofil
Vse dogajanje v družini spremlja punčka. In se uči načina komunikacije v družini. Ko bo zrasla se bo obnašala prav tako, ker sta jo (jo bosta) tako (hote ali nehote) naučila. In vzorec obnašanja bosta prenesla v naslednje generacije.

IZVIRNO SPOROČILO: Lari
trmast in mulast kot hudič.

Točno tako.

IZVIRNO SPOROČILO: Lari
me to grozno boli in prizadane
potem čisto popizdim
postanem obupna in mu povem vse za nazaj in za naprej in potem je mulast

Točno zato.

Molitev lahko popolnoma spremeni vaše življenje.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 13.2.2006 12:45:59 >

(odgovor članu Lari)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.2.2006 15:34:40   
matahari
Moj dragi se tudi umakne v razmišljanje...oz. meni daje čas, da se poberem (po njegovi izjavi) ampak to zgleda pol tako, da me zvečer v postelji niti pomotoma ne prime za roko ali objame..skratka dela se kot da me ni...in jaz seveda v jok..torej, če nisva enakega mnenja v kakšni zadevi kar je normalno saj nisva klona..je potrebna potem tudi taka ignoranca?? Po moje ne..

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.2.2006 15:44:34   
monja
Kot sta rekli Pilar in Lari... pri meni je podobno, če ne isto. V  8 dneh se je to zgodilo 2 krat, prejšnji poned. in danes. Jaz se pa sploh ne znam tako namulit in mi je ravno zato to tako boleče, ko mi partner topočne. Pa user posted image , pogovori se!

Se mi zdi, da je ta muha v njegovem karakterju že od začeka najine zveze prisotna, a sem si jaz zaljubljena trapica mislila, da bo enkrat drugače.

Sorry, ampak meni se tako vedenje zdi otročje in ne morem kapčat, kako lahko nekdo nekaj takega počne nekomu, ki ga ima rad. No, pol pa si mislim, ok, rabiš nekaj več časa kot jaz. A ko se "odmuli" pride kot da ni blo nič, niti z besedo na dan, npr.mene moti to, jaz bi raje tako... POGOVORA spet ni! Pa ne moreš it kar tako mimo, kot da ta "dva" dneva totalnega tujstva-ignorance sploh ni blo.
potem pa mu povem, da se jaz ne znam jezit, da naj tudi on v to smer kaj sebe vloži, pa mi odgovori, da takšen pač je, da se spremeniti ne želi in da imam jaz problem, če me to moti in da lahko kar grem, če je tako nemogoče živet. In kaj naj človek takšnemu človeku reče, ko pa ima takrat-vsaj zgleda tako-kamen namesto srca...???!!!

Imva pa 6 mesečnega sinka, ki je pravi zaklad...

Sem mislila že prejšnji teden pisati, danes pa nisem mogla drugače...

Mati ni oseba, na katero bi se opirali,
ampak oseba, ki naredi opiranje nepotrebno...

(odgovor članu Lari)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.2.2006 15:47:12   
monja
Ja, matahari, tudi meni ne reče zvečer lahko noč, niti adijo, če kam gre... Ko se odkuja, pa "kaj si jezna, miška?"....user posted image

tehnofil se totalno strinjam s tabo

Mati ni oseba, na katero bi se opirali,
ampak oseba, ki naredi opiranje nepotrebno...

(odgovor članu matahari)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.2.2006 19:32:34   
Gina
Ja, točno tako, otroci postanejo enaki. Ignorirajo vse ljudi, tudi če niso čisto taki po karakterju. Ko smo mi živeli z bivšim še skupaj, je moj starejši sin počel enako. Ignoriral je mene in ves svet, kot je to delal moj mož meni in vsem bližnjim (tega pa se je seveda naučil od svoje mame, ki je ignorirala njega). Ko sem začela kasneje živet z drugim partnerjem, tega moj otrok ni več delal, ker ni imel vzora, kako se to dela, niti ne dela več.
Enako je z mojim bratom. Imel je vzor v očetu. Včasih se po več let ni pogovarjal z mano. Začel je pri osmih letih, ko sem si enkrat sposodila ravnilo od njega, ne da bi ga vprašala. Z mano ni govoril dve leti. In starši so to dovolili, saj so ga samo prijazno pregovarjali, naj neha. Niso ga niti kaznovali (ker kazni ni upošteval) niti karkoli drugega. Moderno so ga prepričevali z argumenti, zakaj je fajn biti prijazen. Ampak ignoranti so nasilneži najhujše vrste. Otročji nesposobneži reševanja situacije, ki zahtevajo svoje, svoje in samo svoje. Uf, kako ne maram takega nasilja čez trupla. Ni izgovora za to.

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
13.2.2006 19:52:09   
Anonimen
Nevem kaj bi bio to tako drugače, če ignoranca kaže na to da človeka nimaš rad oz. da gre za vedenjski vzorec najhujše vrste kaj je pa potem  kreganje v nedogled??? A to je pa sprejemljivo a kaj??
Otrok se uči vsega ne posnema samo ignorance ampak tudi kreganje do onemoglosti in velikokrat  v jezi in besu ki ga imaš izrečeš besede ki tudi niso za otroška ušesa. Meni se to ne zdi nič hujše kot ignoranca v obeh primerih gre za prepir. Najbolje bi bio da težave rešimo kar s pogovorom a velikokrat temu ni tako eni izberejo eno obliko drugi drugo...ne vidim razlike da bi mogli ravno obsojati eno vrsto reševanja problemov kot najbolj kruto.

Mislim da ima vsak svoj način ki se ga oprime in rešuje težavo. Velikokrat moramo najprej razčistiti pri sebi in sprejeti drugačnost ki jo ima partner in tako tudi pridemo do tega da to ne dela zanalašč ali pa zato ker nas ne mara ampak je to njegov način. To da se ne pogovarja 2 dni ali da niti ne reče lahko noč, to zame ni nič hujše kot če me dobesedno napada in posiljuje v nedogled z svojim prepričanjem in takrat analizira vsa moja neprimerna obnašanja. Noben način ni idealen, najbolje bi bilo da bi vsak problem rešili z normalnim pogovorom in da bi bila oba partnerja takoj za to da se problem reši 50:50, ampak na žalost temu ni vedno tako.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
13.2.2006 20:01:25   
Naja30
Naslednjič, ko me bo spet ignoriral, bom šla RR brat! user posted image

Res je fajn prebrat, da ni samo moj tak, ker v tistem trenutku, ko se skregava in me ignorira, se seveda malo posmilil sama sebi češ, pa zakaj je ravno moj tak?? user posted image user posted image user posted image

Hehe, ful vas je dobro brat in v nekaterih postih se fuuul najdem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
14.2.2006 14:07:09   
Gina
Kaj pa vem, anonimna, če je res tako. Se pa strinjam, da smo ljudje različni. Pri nas je oče ignoriral, mama pa ga je hotela prepričat v kaj. Če je že kaj rekel, je rekel precej na glas, ker je itak hotel vse po svoje speljat in tudi je. Ampak moj brat govori, da smo pri nas tulili, jaz pa trdim, da je kdo povzdignil glas zelo zelo zelo redko, da se to pri nas skoraj ni dogajalo - njega je vsako glasno govorjenje motilo. Po drugi strani pa jaz trdim, da je bil naš dom poln ignorance, on pa trdi, da je to laž - njega ignoranca ne moti in je ni doživljal tako kot jaz, niti opazil je ni. Torej je fajn, ker nimam več doma kakšnega ignoranta, pa fajn je, če nekdo, ki ga moti koleričnost, nima doma kolerika. Škodita pa obe varianti, prav gotovo, vendar ne vsaka vsakemu.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 24
14.2.2006 14:09:52   
Gina
Aja, še to, JA, najhujša stvar, ki jo jaz lahko doživim od partnerja je ta, da se zvečer obrne okrog. Nikoli več ne bi prenesla niti eno samo noč takega človeka. Tako zelo dost imam takega ravnanja z mano, pa veliko prenesem sicer, ampak tega pa ne.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?