Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
IZRAZI V MATERINSKI KNJIŽICI???? 26.12.2004 14:00:36
|
|
|
|
Gina
|
Saj ne vem, če ti bom znala kaj pomagat. Vsekakor so nekaj časa nazaj o tem že pisali na forumu. FS je fundus simfiza, to se mi zdi, da je vrh maternice. Zmeri ga z metrom od sramne kosti do vrha maternice, kar določi kar z roko. Meni so to merili samo prvič. V starih materinskih knjižicah piše, koliko naj bi bilo glede na tedne - približno toliko cm, kot si noseča. Od vseh ostalih oznak, so mojim otrokom merili samo še CRL, pa ne vem kaj bi to bilo, mogoče premer glavice?, BPd, včasih je bil BIP se mi zdi da je pa obseg glave.Ti bo kakšna razložila, ki boljše ve. pa pa
|
|
|
|
IZRAZI V MATERINSKI KNJIŽICI???? 27.12.2004 8:46:47
|
|
|
|
ksenjak
|
Pa če lahko potem še katera vpiše tudi svoje mere, saj meni niso prav nič obrazložili, če je vse v redu ali ne oziroma, če je vse v mejah normale. Lp, Ksenja:metulj:
|
|
|
|
IZRAZI V MATERINSKI KNJIŽICI???? 27.12.2004 9:00:29
|
|
|
|
@ŽOGICA@
|
- FS-je vrh maternice v cm-naj bi bil približek v katerem tednu je mamica?! - CRL-razdalja med eno in drugo sečno kostjo ploda in se uporablja pri ultrazvočni oceni velikosti ploda - MMU - TPF - EFW Za tole sem sama ugotovila-predvidena teža otročka TO SEM ZDAJ MAL ZBRSKALA-AMPAK UNIH DVEH PA NE NAJDEM!!
|
|
|
|
IZRAZI V MATERINSKI KNJIŽICI???? 27.12.2004 9:16:51
|
|
|
|
piščanc
|
Fetalna biometrija: – razdalja teme–trtica (CRL), biparietalni premer (BPD), dolina femurja (FL), obseg glavice (HC), obseg trebuha (AC), tole sem pa jaz našla, še vedno pa ne vem kaj meri BPD. lp, ninatj
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?