|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   IVM postopek...
17.1.2005 8:43:08   
biba77
Skopirano z MON-a:

IVM je kratica za In Vitro Maturacija (zunajtelesno zorenje jajčnih celic).

Gre za postopek oploditve z biomedicinsko pomočjo, ki pride v poštev pri posebnih stanjih pri ženskah, kjer v običajnih postopkih oploditve z biomedicinsko pomočjo (OBMP) pričakujemo slabše rezultate ali smo že imeli slabe rezultate ali je večja možnost za nastop komplikacij: slaba kvaliteta jajčnih celic pri predhodnjih puncijah foliklov v postopkih oploditve z biomedicinsko pomočjo, večja verjetnost za nastanka hiperstimulacije jajčnikov (nevarno obolenje v povezavi s hormonsko pripravo na puncijo foliklov za pridobitev jajčnih celic).

Koliko je meni znano je ta postopk na voljo le v Mariboru v okviru študije, kako se opravlja nabor bolnic pa mi ni znano.

Glede na sam postopek je le ta tak, kot pri drugih metodah OBMP s stimulacijo jajčnikov, le da pride do puncije jajčnih celic prej v fazi menstrualnega ciklusa in so jajčne celice manj zrele, zato morajo dozoreti izven telesa v posebnem okolju - mediju. Le to okolje - medij pa omogoča boljše pogoje, kot so v telesu bolnice - varovanke, oz. se na ta način lahko zmanjša nevarnost za nastanek nekaterih komplikacij povezanih z OBMP. Metoda je mnogo manj učinkovita kot klasične metode IFV-ET ali ICSI vendar je tukaj najpomembnejša stvar pravilen izbor bolnic, ki bi s tem postopkom sploh lahko zanosile ali se izognile hudim stranskim nezaželjenim učinkom OBMP, ki so jih praviloma že imele v predhodnjih ciklusih OBMP.

Glede na vaše konkretno vprašanje, Vaš lečeči ginekolog Vam ne bo predlagal IVM namesto ali kot nadgradnjo inseminacije, ker postopka nimata enakih indikacij.

:miska:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   IVM postopek...
17.1.2005 11:05:31   
koala
Biba ti si pravi zaklad!!!! Le kje spiš da te ne ukradejo?

En velikanski šopek :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica: zate, pa krožnik najljubše jedi!!

Koala

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   IVM postopek...
17.1.2005 11:45:28   
biba77
Hvala, Koala.

Ves, saj drugace nisem na MON-u, samo k Pusenjaku pa grem vsako jutro pospegat, ce katera vprasa kaj takega, kar bi me zanimalo. In, ker vem, da so punce o tem sprasevale, sem pac skopirala.

Ponoci pa me moj :love: in :kuza: cuvata, tak, da sem varna. :)-:)-:)-
Joj, ne hrane... :zmeden::ups::zmeden:... ce se ji tak tezko upiram... :(:(:(

Lep dan!

:miska:

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

ROTAVIRUS
Lelly28 RR

Ali ste svojega otroka cepili proti rotavirusu?

da (35%)

ne (65%)

Število vseh glasov: 31

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!