|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   IVM postopek...
17.1.2005 8:43:08   
biba77
Skopirano z MON-a:

IVM je kratica za In Vitro Maturacija (zunajtelesno zorenje jajčnih celic).

Gre za postopek oploditve z biomedicinsko pomočjo, ki pride v poštev pri posebnih stanjih pri ženskah, kjer v običajnih postopkih oploditve z biomedicinsko pomočjo (OBMP) pričakujemo slabše rezultate ali smo že imeli slabe rezultate ali je večja možnost za nastop komplikacij: slaba kvaliteta jajčnih celic pri predhodnjih puncijah foliklov v postopkih oploditve z biomedicinsko pomočjo, večja verjetnost za nastanka hiperstimulacije jajčnikov (nevarno obolenje v povezavi s hormonsko pripravo na puncijo foliklov za pridobitev jajčnih celic).

Koliko je meni znano je ta postopk na voljo le v Mariboru v okviru študije, kako se opravlja nabor bolnic pa mi ni znano.

Glede na sam postopek je le ta tak, kot pri drugih metodah OBMP s stimulacijo jajčnikov, le da pride do puncije jajčnih celic prej v fazi menstrualnega ciklusa in so jajčne celice manj zrele, zato morajo dozoreti izven telesa v posebnem okolju - mediju. Le to okolje - medij pa omogoča boljše pogoje, kot so v telesu bolnice - varovanke, oz. se na ta način lahko zmanjša nevarnost za nastanek nekaterih komplikacij povezanih z OBMP. Metoda je mnogo manj učinkovita kot klasične metode IFV-ET ali ICSI vendar je tukaj najpomembnejša stvar pravilen izbor bolnic, ki bi s tem postopkom sploh lahko zanosile ali se izognile hudim stranskim nezaželjenim učinkom OBMP, ki so jih praviloma že imele v predhodnjih ciklusih OBMP.

Glede na vaše konkretno vprašanje, Vaš lečeči ginekolog Vam ne bo predlagal IVM namesto ali kot nadgradnjo inseminacije, ker postopka nimata enakih indikacij.

:miska:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   IVM postopek...
17.1.2005 11:05:31   
koala
Biba ti si pravi zaklad!!!! Le kje spiš da te ne ukradejo?

En velikanski šopek :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica: zate, pa krožnik najljubše jedi!!

Koala

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   IVM postopek...
17.1.2005 11:45:28   
biba77
Hvala, Koala.

Ves, saj drugace nisem na MON-u, samo k Pusenjaku pa grem vsako jutro pospegat, ce katera vprasa kaj takega, kar bi me zanimalo. In, ker vem, da so punce o tem sprasevale, sem pac skopirala.

Ponoci pa me moj :love: in :kuza: cuvata, tak, da sem varna. :)-:)-:)-
Joj, ne hrane... :zmeden::ups::zmeden:... ce se ji tak tezko upiram... :(:(:(

Lep dan!

:miska:

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?