|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   IVF in endometrioza
29.7.2009 17:47:59   
SANDOLINA
Pozdravljene,

Zanima me, če katera ve ali greš lahko kljub temu, da imaš endometriozo v IVF postopek ? Sama sem bila 2x operirana zaradi endometrioze in je možnost , da se spet ponovi. Čakam pa na papirje iz konzilija.

Hvala , lp.

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 25.9.2009 12:09:20 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: IVF IN ENDOMETRIOZA
29.7.2009 22:41:57   
Goldy
Seveda lahko greš v IVF kljub endometriozi. Meni so so jo odstranili (nič niso govorili o ponavljanju sicer) in sem zanosila po postopku IVF.

lp

Pa smo 4!!!

(odgovor članu SANDOLINA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.9.2009 10:51:16   
kejt2
Kako pa sploh prideš do tega?

Mene si doktarji podajajo že 2 leti. Od gineko do uro pa nefro in nazaj. Vsi pravijo, da je vse ok, izvidi so pa še kar naprej napačni. user posted image pa tudi od nikoder.

Sem brez desnega jajcevoda, na levem jajčniku pa imam endo, sploh pa izgleda, da ne deluje. Možnost, ki so jo do sedaj 2 leti ignorirali, saj sem imela pri izvenmaternični laparo in naj bi to takrat ja opazili. Doktor pa je napisal levi jajčnik b.p.- kljub temu, da sem imela že pred tem sum na endo na levem jajčniku...

Skratka, utrujena sem, žalostna sem, kalvariji pa še kar ne izgleda konca. Nihče pa mi ne pomaga v smeri, da bi že končno prišla do nekih rezultatov. Samo čakamo in odlašamo. Nakar smo po enem letu zopet na isti točki. In naslednje leto zopet isto!

Prosim za nasvet, kam naj grem, h komu naj grem, kaj naj naredim user posted image

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.9.2009 13:20:18   
Anonimen
pozdravljene

kejt2 kako ti ne pomagajo....

mene tud zanima kako prides do tega postopka, ti sam ginekolog, ki te je operiral predlaga al kako....

jaz sem bila zdaj v maju 2009 operirana zarad endometrioma na desni strani, jajčnik naj bi bil okej, zdaj so mi pa ugotovili endometriozo na črevesju, čakam drugo operacijo....no in mene je tud panika zarad nosecnosti, ker pravijo da je 40 % neplodnosti pa me je potolazu dr.vogler, da če ne bo nosečnosti v roku enega leta, da bodo pa oni mal pomagal....leto gre prevec hitro naokrogi pol se pa se staramo zraven in je vsako leto manj moznosti :(

no pa zanima me v kolikem casu se vam je ponovilo...meni je reku gin, da mi ne more napovedat lahko jo sploh ne dobim vec (baje je večja ponovitev endometrioze če jo imas na jajčnikih) lahko pa takoj in da do menopavze bom lahko večkrat operirana...

pa še to....je katera poizkusila dieto endometrioze, ki se pojavla po netu...je bila uspesna.....

lep pozdrav :)

vsem pa zelim čimprejsnjo nosečnost in predvsem zdravega otroka :)

(odgovor članu kejt2)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
25.9.2009 14:47:02   
shyshy
Čau punce

Jaz mislim, da bi morale tiste, ki vas ne pošljejo v posvetovalnico, to same omenit ginekologinji... Ker halo, če ne gre ne gre in pika!

Meni so se vsi simptomi- napadi, bolečine med spolnimi odnosi in rodil, krvavitve kar vse vprek in ne le med menstruacijo- začeli ponavljati po 3 mesecih od operacije... Sicer takrat na UZ zdravnica ni videla še nič, potem pa nisem več šla... Meni se sicer zdi, da se je najbrž zopet pojavila kaka cista, ker se mi problemi kar stopnjujejo.

Sem pa zaradi vseh težav pričela zopet z dieto zaradi endometrioze (prvič sem jo prekinila, ker sem začela jemati KT in sem mislila da bodo težave kar izginile user posted image  ) in če se je striktno držim, potem nimam bolečin, sicer pa malce pošpika na vsake toliko časa. Ker pa nisem mogla zanosit, mi je ginekologinja svetovala naj pričnem jemati KT napotila v posvetovalnico. Datum imam šele decembra, pa bom takrat videla kaj bodo predlagali. Tako da zdaj furam kombinacijo KT in še diete in... kaj vem... je bolje, ampak čisto brez bolečin pa ne gre. KT pa jemljem kar brez prekinitev... nekje 6 mesecev jih lahko jemljem tako, potem si moram pustiti vsaj eno krvavitev.

Jaz menim, da je tale endometrioza en ceu začaran krog... tako da tiste, ki vas ne pošljejo v posvetovalnice in potem tudi na IVF, vam delajo veliko krivicouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.9.2009 16:39:41   
Anonimen
ojla

shyshy kdo je pa teb reku da lahko jes samo 6 mesecov neprekinjeno kt.....

ker jaz sem imela v maju operacijo pa bi mogla jo imeti zdaj v septembru pa so mi neki zabluzili in bo v decembru pa mi ni noben nič reku, da bi mogla nehat pa bo takrat več kot 6 mesecov...hvala za opozorilo jih bom v ponedeljek poklicala kako je pri meni

pa se neki glede te diete me zanima...pise da ne smes mlečnih izdelkov, meda, sladil, kruha....kaj pa pol za zajtrk jes, kosilo in večerjo ze kombiniras sam zajtrk pa meni ni jasen kaj bi lohk se blo za jest ;)

lep pozdrav

(odgovor članu shyshy)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
26.9.2009 12:39:52   
shyshy
Čau Anonimen... mal sem se jaz čudno izrazila al pa si me narobe razumela... morala sem začet jemat KT... moram jih jemat brez prestanka. Vendar pa moram po pol leta pustiti vsaj eno krvavitev, pa potem spet naprej jemati...

Tudi pred operacijo sem jih tako neprekinjeno jemala, vendar meni je potem ginekologinja svetovala naj jih neham jemat pred operacijo, da mi zaradi mirovanja nebi prišlo do kakih strdkov. To je bilo tako preventivno, pozanimaj se sama kako bodo tebi svetovali.

Jah, je zoprna tale dieta... se moraš kar potrudit da naumiš kaj pametnega bi lahko jedel. Evo spisek kaj jem za zajtrk:
- LCA (ta jogurt se ful svetuje tut v tej dieti) + pirine kosmiče + pirine napihnjence, ki sem jih našla v DM
- wassa kruhke iz ržene moke + pašteto ali piščančja prsa ali margarino, našla sem tudi tunino majonezo ki razen tistih Ejev in podobne umetnosti nima drugih stvari ki jih nebi smela
- pirine kruhke (tiste podplatke...), ki jih dobiš v Sparu, ali pa v Mercatorju (niso ista firma) + vse te dodatke mažem gor ki sem jih že prej omenila. iz teh kruhkov si včasih naredim tudi tople sendviče, pa dam noter poleg salame še rukolo ali pa papriko, paradižnik...
- sama pečem druh iz pirine moke
- jajca
...

Za malico imam vedno sadje... to res vedno.

Kosilo:
- Pirine široke rezance iz Hoferja
- rjavi riž,
- kuhan krompir v kosih ali pa ga narežem na ističe (kake pol cm debele), jih dam na peki papir, posolim in malo olivnega olja gor zlijem in spečem v pečici
- kruhove cmoke naredim iz kruha ki ga sama spečem iz pirine moke
- piščanca, purana... ponavadi naravno pečenega na olivcu, ali pa na lističe narezanega, pa ga popečem na potenstani čebuli
- ribe
- morske sadeže
- sataraš (zmečem noter vse sorte zelenjave... paradižnik, papriko, melancane, bučke, krompir skuhan...) pa zraven jem makarone ali riž
- zelenjavne juhe... včasih jo, ko je kuhana tudi s paličnim čisto kremno naredim... včasih medtem ko se kuha zelenjava, noter skuham tudi kos piščančjega mesa, ki ga potem ven vzamem in čisto na majhno narežem, pa vržem nazaj v juho
- testo za pizzo zamesim iz pirine moke, na čebuli potenstam zelenjavo, jo razgrnem po testu in gor naložim piščančja prsa
- koruzne tortilje kupim in jih nadevam s piščancem in zelenjavo
- veliiiik solate (zelena, radič, rukola, paprika, paradižnik...)

Večerja: Jaz tako pozno jem kosilo, da večerje nimam... Če pa že, si pa kak wassa kruhek vzamem ali pa kako sadje...

Je ful varijant, samo moraš imet mal domišljije...in mal potrpljenja... problem je če moraš hodit ven jest, ker nimaš kaj... jaz si sendviče v službo nosim. Naredim si jih pa iz teh pirinih ali rženih podplatkov ki jih kupim v Sparu ali Mercatorju...

Pijem pa samo vodo, magnezijeve in železove nadomestke (kar šumeče tabletke od Sensilaba) in Donat.

Na začetku moraš veliko izdelkov okol obrnit in prebrat kaj vsebujejo, potem ko enkrat pogruntaš pa ni več tak problem...

Nekam na forumu sem prilepila link do tiste knjige ki jo imam v zvezi s to dieto... bom našla, pa prilepim še tukaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.9.2009 19:52:05   
Anonimen
ojla

hvala za izčrpan odgovor :)...no sej jih bom tud jaz v ponedeljek poklicala, da ne bom spet kej zabluzila zarad teh tabletk, ker jaz jih moram jemati baje neprekinjeno do operacije, da se mi stansa sluznica, da dokončajo operacijo,ki je v maju niso nardili do konca ker sem preveč krvi izgubila....sej vsaka ima drugače terapijo, samo dobro, da si me spomnila, ker če nisi ti pozoren te tud oni ne opozorijo :(

glede diete pa tud hvala...no sem ze prej spremenila navade , samo zdaj bi pa res dokončno...najtezje se je odpovedat sladkarijam, ker sem velik sladkosned...si pa omenila da jes paradiznik, papriko, krompir, sadje(samo kuhano)...a ni glih to prepovedan, da ne smes jest...ker jaz odkar teh stvari ne jem pa poleg se testenine in kruha  imam manjse krče...je pa res da imam črevesno endometriozo in ne smem lenit črevesja....
kriza je pa res, ko greš ven jest in ti disi predvsem pizza, kebab, mcdonald...joj joj to je najbolj kriza

http://www.svet-je-lep.com/prehrana/makrobiotika/endometrioza_in_crevesne_kolike.php

http://hujsanje-diete.net/hormoni/

pa še neki me zanima se ve punce zdaj po operaciji ze trudite zanosit, ker mene so ze prej in zdaj striktno opozoril da nej začneva kar takoj, ko bo mozno, ker baje zenske z endometriozo rabijo kar neki časa, da se prime...mah jaz upam, da res ne bova rabla par let da se bo prijelo, ker je prevelika zelja po otroku....

a to ste same opazile spremembe, ker jaz kr ne dojem vsega tega, da se meni to dogaja...prejsnjo gin sem opozarja dolgo časa da se neki dogaja me niti na uz ni dala, ko sem pa zamenjala gin mi je pa vse zivo najdla in so se vsi cudili, da prejsnja gin ni bla pozorna na to....me je pa strah ponovitve, ker tole kar pa prestajamo pred in po operaciji pa glih ne bi večkrat na let hodila gor, sama sem zelo slabo prenesla narkozo tako da me je zdaj zelo strah....

(odgovor članu shyshy)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
27.9.2009 10:06:29   
shyshy
Čau

Ne vem kaka je dieta pri črevesni endometriozi, meni se je prejšnič cista naredila na jajčniku, poleg tega mi je v enem letu po trebušni res naredila toliko sranja, da ne morem vsega naštet... V tej knjigi ki jo imam jaz so stvari, ki sem jih napisala da jih jem dovoljene. Je pa res, da v nobenem primeru naj nebi lenil prebave...

Jaz sem bila operirana klasično, nisem imela nobenih problemov niti z narkozo niti z okrevanjem samim, tako da... meni ni težav it še enkrat če bo treba, edino kar upam je, da bi mo takrat uspeli narest laparoskopijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.9.2009 16:24:26   
shyshy
Evo linke do knjigic in page-a avtorice...

http://www.endo-resolved.com/support-files/endo_e_book.pdf

Na tem linku je en tak prispevek o tem, kaj lahko ješ in čemu se je treba izogibat (povzetek iz knjige)

http://www.endo-resolved.com/diet.html

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.10.2009 13:02:25   
misojka
jaz imam endometriozo in zamašena oba jajcevoda. Po IVF postoku pri dr. Rešu imam že enega malega sončka, prav zdaj pa se pripravljam na nov postopek z zamrznjenčki.
Endometrioza tako nikakor ni ovira za IVF. Pa veliko sreče.

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.10.2009 13:23:59   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: misojka

jaz imam endometriozo in zamašena oba jajcevoda. Po IVF postoku pri dr. Rešu imam že enega malega sončka, prav zdaj pa se pripravljam na nov postopek z zamrznjenčki.
Endometrioza tako nikakor ni ovira za IVF. Pa veliko sreče.

Žal temu ni vedno tako. Če imaš endometriozpo na jajčniku, ternici, na/v črevesju ali kje drugje po telesu, potem naj ne bi imelo vpliva. Če pa imaš endometriozne oz čokoladne ciste, potem pa je zanositev težavna, saj lahko izločajo določene hormone, ki ovirajo ovulacijo, dozorevanje celic,itd,itd.

(odgovor članu misojka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.10.2009 14:34:06   
misojka
Huh, no tega nisem vedela. Kar sem hotela reci pa je, da so meni našli precej endometrija, ko sem bila na laparoskopskih preiskavah. Nekaj so mi ga odstranili, niso pa mogli sčistiti nobenega od jajčnikov, ki sta bila oba popolnoma zapacana.
Vendar pa dr. Reš zaradi tega ni nič kompliciral in me je takoj po tej laparoskopiji poslala na IVF, ki je v 1. tudi uspl. Res pa je, da nisem vedela za svoje težave in nikoli zaradi tega nisem imela bolečin.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.10.2009 16:23:43   
cacaca
ojla

jaz pa neki ne stekam...meni je bilo obrazlozeno, da ce imas endometriome (to naj bi ble cokoladne ciste), imas nekje tud center endometrioze in ta je naj bi bil odvisen kako velik je in kje te ovira pri zanositvi....meni zdaj ni nic vec jasno....ker baje endometrioze ne more bit če ne cist al kako...

nej mi ena zdaj po kmeck mal razlozi, da se bo tud men obzorje zjasnu....

hvala in lep pozdrav

(odgovor članu misojka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.10.2009 16:38:07   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: cacaca

ojla

jaz pa neki ne stekam...meni je bilo obrazlozeno, da ce imas endometriome (to naj bi ble cokoladne ciste), imas nekje tud center endometrioze in ta je naj bi bil odvisen kako velik je in kje te ovira pri zanositvi....meni zdaj ni nic vec jasno....ker baje endometrioze ne more bit če ne cist al kako...

nej mi ena zdaj po kmeck mal razlozi, da se bo tud men obzorje zjasnu....

hvala in lep pozdrav

To ne bi vedela. Kar sem pa gor napisala, pa mi je pred leti obrazložil dr Pušenjak. Vprašala pa sem ga zato, ker so mi pred ene 5-6 leti odstranili endometriozna žarišča ki so bila zunaj jajčnikov, nekaj malega jih je bilo tudi na maternici. Moje zanositve pa še vedno od nikoder, še leta po laparoskopiji. Ker se v večini primerov ponovi, me je bilo strah, da je spet tu endometrioza in zato ne zanosim in mi je potem on tako razložil. Ko sem menjala center za neplodnost, so mi pri vsakem UZ rekli, da imam v levem jajčniku en majčkeni endometriom. Ta jajčnik je bil vedno tudi precej leni, z manj folikli (ali nič) in z brez ali malo št celic. Na kar mi po naključju odkrijejo precej veliko endometriozno bulo v črevesju, ki mi ga je skoraj zaprla. KO so mi jo odstranili, so mi odstranili še nekaj malega endometrioze na maternici. Endometriom je ostal, v zadnjem UZ še vedno viden, končno sem pa tudi zanosila. V vseh teh letih endometriom ni bil aktiven, saj ni nič zrasel, mogoče tudi zato ni motil ali pa moti samo v enem jajčnikuuser posted image . Kaj posebi se nisem nikoli poglabljala v te stvari, zato ne vem dost, le kar se mi je zgodilo oz mi je bilo povedano, lahko povem naprej.

(odgovor članu cacaca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.10.2009 11:29:46   
kejt2
No, mene bodo končno vključili v program... Prvi pregled konec januarja 2010.
Zadnji pregled je potrdil nepravilnosti pri ovulaciji:
folikel se formira, vendar ne poči (jajčka ne nastanejo), ampak raste in raste ter šopa estrogen... Skratka, bojda sploh ne ovuliram in tisto, kar mislim, da je menstruacija to ni... user posted image
Ali ima kakšna podobne izkušnje? Kaj v bistvu to sploh pomeni?

Hvala,
Kejt

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.11.2009 23:56:46   
srcolinka
ojla misojka
to sem hotla jaz slišat, OPTIMIZEM in nič drugega kot to, ful hvala, si me ful napolnila s pozitivnostjo, ki mi je sicer ne manjka, ampak mi je tokrat prišla zelo prav user posted image

(odgovor članu misojka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Nosečnica z dojenčkom v prometu.
пеперутка16

Kako ste zadovoljne z ravnanjem voznikov do nosečnic pešk in žensk z vozički?

Zelo zadovoljna. (100%)

Zadovoljna. (0%)

Število vseh glasov: 1

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!