*mala pika*
|
Anoninem, hvala za odgovor. Videla sem, da jih je veliko odprlo temo in prebralo, komentirala pa nobena. Nimam proti, da poveš svoje mnenje, nasprotno...še vesela sem, da dobim vsaj kakšen odziv in dodaten nasvet. Hvala ti za trud. Pri nama je primarno problem kar slab spermiogram, pri meni seveda sluznica je malo manj zadebeljena, ja, dobila sem estimo...torej, kaj pa je tisto, kar je primerno za zadebelitev sluznice? Saj, a ni estima deloma tudi temu namenjena, da se podaljša ciklus (pri meni se za dva dni) da ima telo nekaj dni več časa za zadebelitev? Lahko, da sem premalo podučena in premalo informirana, zato mi vse informacije iz "prve roke" od žensk, ki so se s tem srečale, ki imajo več izkušenj, ogromno pomenijo. Zaenkrat naju nameravajo vključiti v postopek ICSI/IVF ker se trenutno problem kaže pri njemu, zato verjetno mene ne bodo dajali na dodatne preiskave če načeloma, po ultrazvoku in hormonskih preiskavah, trenutno ne kaže nobenih večjih posebnosti?! Na kakšen način se odločajo za te preiskave? Konec koncev so vse dodatne preiskave bistveno bolj invazivne in verjetno tudi zdravniki ne posegajo prav radi takoj po njih, še preden karkoli naredijo? Predvidevam, da se poslužujejo najmilejših oblik? No, jo bom vprašala, kako je s tem in če bi bilo primerno, da ne izgubljam postopkom po nepotrebnem, da v kolikor oceni, da bi bilo primerno, da opravi še kakšen pregled pri meni, da to uredimo prej. No, štiri postopke ravno ne bom čakala, da grejo mimo, če ne bo uspelo v prvem ali drugem se mi bodo začela spet postavljati vprašanja zakaj ne gre...tako kot je bilo to, ko nisem uspela zanositi po naravni poti in sva šla nato na preiskave, da sedaj vsaj veva, kje je lahko vzrok. Hvala ti za nasvet, komentar. Sem vesela odziva. Seveda, odločitev je pa vedno na nas, samih. Ampak saj veš kako je, ko ne poznaš, ko si prvič v tem, verjameš na besedo zdravnika...saj so menda vsi v šolo hodili, ane? LP
|