Anonimen
|
Dieta, ko jo je uspesno izvajala MISEK13 Prehrana pred postopkom (vsaj 2-3 mesece, jaz to počnem že 1 leto): - črtati prazne OH (bela moka in izdelki iz bele moke, sladkorji, sladkarije, grickalice, čips) in jih nadomestiti z dobrimi (polnozrnatimi, ajdovimi, pirinimi, rženimi, prosenimi izdelki....) Jaz sem v zadnjem postopku še črtala izdelke iz pšenice. - Veliko proteinov (od M in vse do 5 dni pred punkcijo sem jedla to-fu, drugače še šitake gobe (zelo priporočljive), kalčke (najbolje fižolove in ne sojine), perutnino, občasno ribe, stročnice, navaden jogurt, oreščke, leča....) - Sadje: vsak dan mango, granatno jabolko (polna E vitamina in antioksidantov), jabolko, pomaranča in kivi, slednja 2 v soku po zajtrku, občasno robide, borovnice, suho sadje - veliko zelenjave in 3dcl zelenjavnega soka na dan (rdeča pesa, zelena, kumara, korenček, jabolko ali grenivka). Po punkciji zeleno opustiš - Omega 3 maščobe (avokado, mleta lanena semena, olive, domače olivno olje, zelena listnata zelenjava, oreški, občasno ribe). - Vsak dan po zajtrku in po kosilu 2,5dcl čaja iz cimeta in ingverja. Znižuje sladkor v krvi, kar je lahko krivec za slabo kvaliteto celic, ter izboljšuje sluz v nožnici - Črtanje kofeina, teina, umetnih sladil, zvečilnih in bonbonov, ki so kao brez sladkorja, nič alkohola. Nekatere prakticirajo pivo, jaz sem prej tudi, zdaj v zadnjem postopku nisem. Namesto kave sem pila rooibos čaj, ker je naravno brez teina in kofeina, ter vsebuje veliko antioksidantov in mineralov. - Veliko sem jedla ajdovo in proseno kašo. prosene celo več - Od dodatkov sem jemala cinkove tablete (obvezno cinkov citrat), tudi 3-5x dozo na dan, vendar ne vsak dan in le od M do stop inekcije. Za cink je znanstveno dokazano, da edini izboljšuje ženske celice. Potem pa še Q-encim in multivitamine za nosečnice. - Algea tablete, testenine iz alg... poleg vsebnosti Vseh B-vitaminov, imajo še probiotike, železo, čistijo telo in jetra in zaradi tega lahko bolje reagiraš na hormonsko terapijo. - Aloa vera sok v času postopka - 5 dni do tranferja po 1 kolobar ananasa, obvezno tudi notranji trdi del. Ta del bi naj vseboval nek encim ali snov, ki pomaga k vgnezditvi. Preveč ne smeš, ker ti spremeni ph sluznice, po ET pa tudi več ne smeš, ker baje lahko povzroči splav. Ta z ananasom je bolj larifari varianta oz ni znanstveno dokazano:-) - večkrat na dan sem si vzela 5 min časa za dihanja (do 3 prešteješ vdih, do 6 prešteješ izdih). najbolje zunaj na zraku, lahko leže s pokrženimi nogami - vsak dan od M do punkcije masaža stopal. Zaposlila moža za 10min vsako nogo. Na intrenetu lahko najdete kje so točke za maternico in jajčnike - čim več biti na zraku, predvsem po ET - nič hudega če se kateri dan kaj pregrešiš:-). Po ET: - 3 dni počivanje in ležanje na desnem boku, nekajkrat na dan noge v luft, dobesedno:-) - vsaj 3 dni čim bolj naravna hrana z veliko sadja, zelenjave in svežih sadnih sokov. Črtanje konzervansov in fast food. če lahko, s tako prehrano nadaljuješ čim dlje - Vsaj 3 dni brez kofeina, alkohola - mango, granatno jabolko, omega maščobe, antioksidanti - dihalne vaje na zraku - fotostimulacija: na internetu sem našla strani z zarodki od prvega dne do blastocid in tako sem jih skoz govorila, kaki morajo bit:-), kasneje isto delala oz še delam s slikami ploda. Samo pozitivne misli so dovoljene, ne berite negativnih zgodbic drugih, raje se izključite iz forumov. Jaz sem imela v tem postopku najnižjo dozo, brez kakršnih koli drugih zdravil. Pridelala sem 12 celic, od tega je bilo 8 zrelih (2 sta bili degenerirani in ju niso oplodili) ostalih 6 se je oplodilo in me je vseh 6 na 5 dan dočakalo v obliki blastocid. Prej sem še pozabila omenit mlečne izdelke. Jaz jih nisme jedla, edino kozji sir občasno, ker imam reakcijo na kravje mleko. Drugače se priporoča čim bolj naravno mleko in mlečni izdelki, ki nimajo dolgega roka uporabe. Pa priporočljivo je tudi te zmanjšat. Enkrat sem na sosednjem forumu zapisala in bom še tu kopirala, ker je zelo pomembno: Kar je najpomembnejše: Zavedati se morate, da ni nujno, da ti pomaga, ker smo ljudje različni, ker ne veš kaj je dejansko tvoj oz. vajin vzrok. Je pa fajn, da se nečesa takega lotiš, ker potem veš, da si v tem postopku nekaj zase naredil, da ti tole da neko dodatno voljo in moč, ter seveda poveča upanje, da pa mogoče bo zdaj res pomagalo. Že ta občutek je en velik pozitivizem. Zato pa povdarjam, da naj bo dieta z veseljem narejena in ne z nekim strogim odrekanjem in trpljenjem, ker si s tem samo škodimo (to sem ravnokar napisala eni v ZS in velja za vse, ki hočejo sprobat kaj novega). Prav tako, bi vse novinke oz. tiste, ki gredo 1,2,3 v postopek opozorila, naj pozabijo na dieto, naj raje uživajo in si sproščujoče metode priskrbijo. Lepo je skrbet za zdravje in zdravo hrano jest, lahko se držijo nekih smernic, vendar strogih diet in odrekanj, pa pustite, za kasneje, ko boste že vse atribute porabile. Bistvo vsega je psihološka in fizična pripravljenost, sproščujoš in pozitiven pristop v mesecu, ko se nam dogaja sto na uro. Same sebe dobro poznate in veste kaj je za vas tisto ta pravo. (Mišek13, 2007) Obstajajo čaji v vrečkah, ki vsebujejo že obe sestavine skupaj. Če tega ne najdete, kupite, vsaj eno sestavino v vrečki, drugo sestavino dajte v prahu. Lahko pa oboje v prahu uporabite. Ingverja ne velik, samo 1x potresite, cimeta pa ne več kot za noževo konico. Sipajte v mrzlo vodo in ko zavre, naj še vsaj 1-2 min vre, da grejo vsa eterična olja ven. Imejte pokrito. Pijte po požirkih. 2,5 dcl po zajtrku oz dopoldan in 2,5 dcl po kosilu. Cimet znižuje sladkor v krvi, kar je dobro, če imaš probleme s slabimi celicami in zato se ga mora pit po hrani. Pravtako greje telo. Ingver pa vpliva na dobro sluznico oz zmanjšuje beli tok ter razkisa telo. Če ingverja ne boste čutile, potem ga lahko daste malo več, vendar z nobeno sestavino ne pretiravjte, ker vas lahko boli želodec, draži sluznico v želodcu. Ne sme preveč pečt, malo pa morate čutit ingver. Če imate v prahu, lahkoprecedite z gazo ali svileno tkanino, pustite de se preostanki sesedejo na dno kozarca in nato pijete po požirkih. Usedlino ne piješ. Vendar čaj moraš pit vsaj 1 mesec pred postopkom, še bolje 2-3 mesece. Po punkciji prenehaš. Druga stvar, če imate hladne noge, si večkrat na dan naredite toplo kopel in v njej namakajte noge, je superca za prekrvavitev in s tem ugodno vplivate na pretok krvi tudi v maternici. Izvajajte kegleve vaje, kjer koli, kdajkoli, večkrat na dan. Po ET nekaj dni pavze.
|