|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   IVF,ICSI - bolniška
18.1.2007 20:37:59   
tosja
Zanima me kako je s bolniško, če si v postopku IVF, ICSI.
V primeru, ko zanosiš - ali greš prej na bolniško, kdaj???
Verjetno, da je odvisno tudi od dela.
Kakšne so vaše izkušnje???

hvala!
                  user posted image user posted image user posted image user posted image  srečkam user posted image  in vsem, ki to še bomo user posted image

lp, tosjauser posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: IVF,ICSI - bolniška
19.1.2007 9:56:54   
citrončica
Tosja, bolniško dobiš ponavadi za punkcijo, do transferja in 3dni po njem, potem pa je od tvojega splošnega zdravnika odvisno, kako in kaj,
če zanosiš, pa se itak vodiš pod rizično nosečnost, in imaš bolniško do konca...

Jaz sem v prvem IVF postopku šla na bolniško par dni pred punkcijo, ker sen bila že full napihnjena in imam delo na terenu, tako, da mi nebi več zneslo,
potem pa mi je dala bolniško tudi do testa, vendar je prej user posted image  prišla, tako da je to to!!

Pozdravček!!

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.1.2007 13:28:10   
tosja
citrončica hvala za odgovor user posted image

user posted image  user posted image  držim pestke, da ti uspe user posted image  user posted image

Sama še nisem prišla tako daleč, me pa čaka operacija, potem pa upam, da se nama uresniči velika željauser posted image

En velik user posted image  zate in user posted image  za srečo, ki si jo tako zelo želiš user posted image

Torej ti da bolniško osebni zdravnik in ne ginekolog, al kako???

< Sporočilo je popravil tosja -- 19.1.2007 13:29:16 >

(odgovor članu citrončica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.1.2007 17:07:32   
citrončica
Ja, tvoj splošni zdravnik ti da bolniško, zdaj pa kar pogumno!!!!user posted image user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.1.2007 12:10:58   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: citrončica

če zanosiš, pa se itak vodiš pod rizično nosečnost, in imaš bolniško do konca...

Citrončica spet jaz user posted image  user posted image  user posted image

Nekaj punc pa kljub IVF ni na bolniški - a to se pa sam odločiš, al kako???? user posted image  user posted image  user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5
28.1.2007 13:59:03   
citrončica
Ja,odvisno od počutja,
pa kot sem ti rekla,od punkcije do transferja si doma,po transferju pa 3 dni,
za več se pa s svojim splošnim zdravnikom dogovoriš...če si doma do testa!user posted image
Nekatere so doma že par dni pred punkcijo....,nekatere gredo takoj po transferju delat....odvisno tudi od dela, ki ga opravljaš!!user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.1.2007 17:13:48   
tosja
user posted image  Citrončica zlata si!!! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 7
28.1.2007 20:03:18   
GoYa

Ni res, da se nosečnost po IVF avtomatsko vodi kot rizična. Rizična nosečnost ni odvisna od načina zanositve.

Neposredna povezava do sporočila: 8
28.1.2007 22:07:22   
tastara
Nosečnost, startana z IVF ICSI ni avtomatično vodena kot rizična!

Sama sem normalno delala celo nosečnost, do porodniške. Tudi noben ginekolog (niti osebni, niti dr.Reš) mi je ni nikoli ponujal, niti omenjal.

Težave  z zanositvijo po "naravni" poti, nimajo prav nobene zveze s potekom nosečnosti.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.1.2007 17:53:21   
citrončica
Se opravičujem,
meni so rekli, da v primeru pozitivnega rezultata po ET itak ostanem doma do konca,ker se nosečnost vodi kot rizična!??!
Verjamem pa, da je lahko tudi kaka druga možnost,hvala za informacije,
zato pa smo tukaj, da si jih delimo, ne?user posted image
Se še enkrat opravičujem, upam, da nisem katere zavedla,take info. sem pač dobila....user posted image
lp

(odgovor članu tastara)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.1.2007 19:05:19   
tosja

Se še enkrat opravičujem, upam, da nisem katere zavedla,take info. sem pač dobila....user posted image

user posted image  user posted image  user posted image  citrončica pa kaj se sekiraš user posted image  user posted image  ti si povedala, kar veš user posted image  še enkrat hvala user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 11
7.2.2007 16:05:12   
Mijavček
khm,.. če lahko...mal pogrejem temo...
Res je, da se nosečnost z IVF ne vodi avtomatično kot rizična.
Ni pa res, da način zanositve nima veze z rizičnostjo in da problemi z zanositvijo po naravni poti nimajo veze ko si enkrat noseč. Razlogi za neplodnost so zelo številni, in nekateri ne otežujejo samo zanositve ampak tudi donositev. Saj zato pa je po IVF večja verjetnost splava kot pri naravni zanositvi. Recimo hude hormonske težave, nepravilnosti maternice, endometrioza itd. so vsi dejavniki ki povečujejo možnost SS.  In v teh primerih greš vsaj v prvih treh-kritičnih mesecih na bolniško. Vsaj tako naj bi bilo.
Imaš pa zdravnike, ki dajo vse popolnoma zdrave nosečnice na bolniško, samo če rečejo.... in take, ki bi vse po vrsti pošibal takoj v službo, tud take, ki imajo za sabo IVF, pa po več SS-jev.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.2.2007 18:30:36   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: Mijavček

Imaš pa zdravnike, ki dajo vse popolnoma zdrave nosečnice na bolniško, samo če rečejo.... in take, ki bi vse po vrsti pošibal takoj v službo, tud take, ki imajo za sabo IVF, pa po več SS-jev.

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Mijavček kaj češ - banana republika!!! user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.2.2007 18:54:01   
Sulfinija
Tudi sama mam G,ki bi me takoj dala na bolniško,če bi bila user posted image  kaj šle po IVF.Samo mam srečo,da sem doma.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.2.2007 19:53:46   
citrončica
Mijavček, hvala za pomoč,user posted image
kar imam jaz poznanih, so bile vse doma do konca, tudi nekaj, ki so naravno zanosile,zato sem mislila, da to velja za vse,ki zanosijo s pomočjo OBMP,

najbrž je pa res odvisno od posameznice.......user posted image

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.2.2007 22:06:17   
tastara
Mnenje na temo dr. Pušenjaka:

Re: IVF in "rizična nosečnost" Avtor: Stanko Pušenjak  user posted image  
Datum:   13-09-05 23:07

Spoštovani,

nikar ne berite babjih čenč okrog razlogov za stalež. Jasno je seveda, da staleža ni mogoče dobiti, ne da bi se v bolniške liste zapisalo kolikor toliko verodostojno diagnozo, niti slučajno pa ne drži, da je takšen stalež res varovalen pred splavom ali pred kakršnimkoli zapletom v nosečnosti, če je sicer nosečnica zdrava ženska. Ravno pri nosečnicah po IVF se stalež najbolj masovno zlorablja in ženske po IVF se najpogosteje same sebi zdijo bolnice, stalež pa mnoge (seveda ne vse) jemljejo kot samo po sebi razumljivo "nagrado", ker so si svojo nosečnost tako težko prigarale. Avtomatični stalež do PDP pri nosečnici po IVF, razen v času resnejših težav ob hiperstimulaciji, so le del umetne diferencijacije med "navadnimi nosečnicami" in "IVF-ovkami", ki z zdravstvenimi delavci v timu OBMP zaradi pogostega srečevanja v času postopkov lahkotno vzpostavljajo že skorajda privatne prijateljske odnose. To seveda le še poveča verjetnost popustljivo-všečnega uklanjanja zahtevam pacientk po staležu.
Verjetno sem vam na nekoliko epski način dovolj zgovorno razkril, kaj menim o staležu zaradi samega IVF-a.

http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=68585&t=68585#reply_68585

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?