biba77
|
IZVIRNO SPOROČILO: korinam Polna upanja sem šla včeraj na IUI in polna razočaranja domov...Ne, ne naredijo IUI, če je seme slabo..Nisem in še vedno ne morem verjeti, da so bili rezultati tako ekstremno slabi.. Eno semenčece na eno polje.. Pa če bi mi vsaj na lepši način povedali, obrazložili.. Toliko da me zdravnik ni nadrl, češ kaj sploh poskušava IUI glede na rezultat. In bolj ko sem mu razlagala, da je mož opravil že tri spermiograme in da je tako dr. Tomaževič kot dr. Zorn povedal, da je seme slabše, a de ni tako zelo kritično..Dr. Zorn je celo povedal, da je mož ploden, samo slabše..Tako zelo sem razočarana..Pa baje, da to nič ne pomeni, da sva dva dni prej imela spolni odnos, da to ne vpliva na seme.. Le zakaj pa potem povsod pišejo, da je potrebno imeti pred oddajo vzorca spolni post? Korinam, to je pa zelo cudno, da ti v Mb niso naredili IUIja; cetudi s slabsim semenom. Mogoce je pa bil res ZELO slab. Jaz bi kar vprasala zdravnico, ki te v Mb obravnava. Nama se to se ni zgodilo, pa je v vseh petih poskusih skupaj imel mozek 3x neprimeren spermiogram (mislim tega, ko da seme tik pred IUIjem, da ga precistijo za postopek). Pred 4 leti nama je pri trejtjem IUIju uspelo ravno tisti ciklus, ko sem jaz imela samo en folikel, mozek pa zelo slab izvid. Letos pa so nama ze 2x naredili IUI, kljub njegovemu slabemu izvidu. Saj, ce si ze enkrat sla skozi stimulacijo in je on oddal seme, res ni razloga, da ga ne vstavijo... Glede spolnih odnosov pa so nama svetovali tako (spet, glede na njegov slab izvid), da naj imava sp. odnose v petek, potem v soboto stopka in v soboto in nedeljo nic odnosov in v ponedeljek IUI. Upam, da bos dobila kak pozitiven in obetajoc odgovor...